expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Tavuklu ve Beşamel Soslu Fırında Kabak





        Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 2 adet tavuk göğüs
  • 2 adet kapya biber
  • 4-5 adet sivribiber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • Dereotu
  • Karabiber , pul biber , kekik ve tuz

        Beşamel Sosu İçin
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağ
  • Karabiber ve tuz isteğe bağlı

        Üzeri için
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir






   Yapılışı : Kabaklarımızı yıkadıktan sonra bıçakla kazıyoruz ve tencerede 15 dakika kadar haşlıyoruz.. Haşlanan kabaklarımızı ortadan 2 ye bölüp içersini kabak oyucu yardımıyla temizleyip hafif tuz atıyoruz ki içleri tuzsuz olmasın...

   Bir yandan da soğanımızı yemeklik doğrayıp tencereye koyduğumuz sıvıyağımızla pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve küçük doğradığımız kapya biber ve sivri biberimizi de ilave ediyoruzardından kabuklarını soyup doğradığımız domateslerimizide ekleyip, biraz daha kavurup soldurduktan sonra küçük parçalara ayırdığımız tavuk etlerimizi ilave edip tuz ve baharatlarını damak zevkimize göre dereotunu da ekliyoruz...




    10 -15 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra kabaklarımızın içersine kaşık yardımıyla hazırlamış olduğumuz tavuk sotelerimizi dolduruyoruz 15 dakika  fırında pişiriyoruz bu aşamada 1 su bardağı kadar su ilave edebiliriz fırın tepsimize...

  Kabak ve tavuklarımız fırında pişerken biz beşamel sosumuzun yapımına geçelim ve tenceremize tereyağımızı koyup  kısık ateşte ocağımıza alıyoruz ve unumuzu da ilave ederk biraz un kokusunun çıkması için kavuruyoruz ve sütümüzü yavaş yavaş ilave ediyoruz ...Çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam ediyoruz sosumuz muhallebi kıvamına gelip göz göz olana dek karıştırmaya devam ediyoruz tuz ve karabiberimizi ekleyip istediğimiz kıvama gelince ocağımızı kapatıyoruz...




   Fırında pişmekte olan kabaklarımızı dışarıya alıp üzerlerine beşamel sosumuzu ilave edip tekrar fırına atıyoruz...15 dakika kadar pişirdikten sonra kaşar peynir rendemizi üzerlerine paylaştırıp tekrar fırına atıyoruz ve üzerleri pembeleşince  fırınımızdan alıyoruz...Anlatımı uzun fakat yapımı kolay bir o kadar da lezzetli bu yemeği en kısa zamanda yapıp yorumlarınızı almak üzere afiyetler olsun diyorum...


12 yorum:

  1. unutmadım aslında sadece bloga pek giremiyorum :((

    ellerine sağlık canım...
    yine döktürmüşsün...
    tamda bana göre bir yemek olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Şirinemmmm...
      Teşekkür ederim canım sağolasın...
      Sevgilerimle...

      Sil
  2. elıne sağlık ıftara hazır besamel zaten her seye yakısıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selmacım...
      Bence de her yemeğe ayrı bir lezzet katıyor...

      Sil
  3. nefis nefisss.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım sağolasın...
      Sevgilerimle...

      Sil
  4. Çok sık yaparım bayılırız bu lezzete ellerine sağlık canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım sağol bizde çok severek yeriz...
      Sevgilerimle Deryacım...

      Sil
  5. Canımmm canımmmm çok severimmm ellerine sağlık ahh yakın olaydık keşke .Çok öptümmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım çoook teşekkürler keşkeeeee...
      Sen hangi semttesin belki de çok yakınızdır ayrıca mesafeler dostluk açısından engel teşkil etmez bence...
      Ben de çok çok öpüyorum ve sarılıyorum sımsıkı canımsın...

      Sil
  6. Merhaba yanında ne ile servis edebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar...
      Çorba ,salata ve pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz...
      Ayrıca fırında sütlü patates de garnitür olarak tercih edilebilir...
      Sevgilerimle..

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...