expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

6 Şubat 2013 Çarşamba

Kısır

         

                 Merhabalar hepimizin çok sevdiği ve bildiği bir tarif daha paylaşıyorum sizlerle...





           Malzemeler
  • 1 su bardağı kısırlık ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 /2 demet marul
  • 1/2 demet Taze soğan
  • 1/2 demet Maydanoz
  • 1 tutam dereotu isteğe bağlı
  • 3-4 adet Sivri biber
  • Taze nane
  • 2 diş sarımsak 
  • Tuz, karabiber, sumak, narekşisi, pulbiber, kimyon
  • Limon
  • Sıvı yağ
   Yapılışı : Bulgurumuzu sudan geçirip iyice süzüldükten sonra üzerine  çıkacak kadar kaynar su ialve ederek üstü örtülüp dinlenmeye bırakılır…
   Dinlenen bulgur derin bir kaba alınarak üzerine domates ve biber salçası eklenip iyice karıştırılır… Taze soğan ,sarımsak ,maydanoz,nane,biber ince ince doğranıp ilave edilir… Ayrıca isteğe bağlı olarak dereotu da ilave edebilirsiniz…
   Şayet kısırı yazın yapıyorsanız domates kullanabilrisiniz ama kışın tercih etmiyorum domatesin lezzeti olmadığından … Baharatlar sıvıyağ ,tuz ve nar ekşiside damak zevkinize göre istediğiniz miktarda ilave edilip karıştırıyoruz  …Bol limon ilavesiyle servise hazırdır … Ayrıca isterseniz marul yapraklarının üzerinde de servis edebilirsiniz...

Afiyet Olsun...

8 yorum:

  1. elıne sağlık nar eksısı gırdımı tamamdır

    YanıtlaSil
  2. Evet bencede aynen öyle Selma Hanımcım...
    Teşekkürler....
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. çay davetlerinde vazgeçilmezdir :))
    ellerine sağlık canım............

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evvvetttt şirinemmmm...
      Teşekkür ederim güzel yürekli arkadaşım...
      Sevgilerimle... :)

      Sil
  4. Güzel bir kısıra kimse hayır diyemez,ellerine sağlık nefis görünüyor,segiler...

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler bencede...
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor en kısa zamanda deniyeceğim alman pastası tarifi de verebilirmisin takipteyim benim blogumada beklerim kelebeketkisi39.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım...
      Tarif defterimde mevcut ama henüz denemedim denenmemiş tarifi vermek istemem en kısa zamnda yapıp paylaşırım...
      Hemen geliyorum iadeyi ziyaretine canım...
      Sevgilerimle...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...