Malzemeler
- 3 yufka
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 300 gr Ezine beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
- 1 yumurta sarısı üzerine ( akı içersine)
Yapılışı : Yufkalarımızı tezgahımıza serip şeritler halinde kesiyoruz... Süt,sıvıyağ ve yumurta akını ayrı bir kapta çırpıp fırça yardımıyla şerit halinde kesilmiş yufkamızın üzerine sürüp bir kat daha şerit yufka koyup onunda üzerini sıvı karışımla kaplıyoruz....İç harcı için Maydanozumuzu iyice yıkayıp sirkeli suda beklettikten sonra ince ince kıyıp peynirimizle karıştırıyoruz...
Yufkamızın üzerine peynirli harcımızdan dilediğimiz kadar koyup muska şeklinde katlıyoruz.... Yağlamış olduğumuz fırın tepsimize böreklerimizi alıp üzerlerine sütlü karışımdan sürüp biraz bekletiyoruz ve dadah sonra yumurta sarısı sürüp çörekotu ya da susamla süsleyip 200 C ısıtılmış fırınımızda 25-30 dakika pişiriyoruz....
Afiyet Olsun...
çıtır çıtır görünüyor,elinize sağlık.
YanıtlaSilEvet aynen öyle ...Çok teşekkürler...
SilBörek sever olarak yakında obazite olmaktan korkuyorum:)
SilEllerinize sağlık...
Ben oldum bile diyebilirim...Teşekkürler sağolun...
SilSevgilerimle...
şu saatte bile yerim valla...
YanıtlaSilmiiis miiiis...
ellerine sağlık canım...
Teşekkürler börek deyince saat ve mekan farketmez benim içinde...
Silamaniin ne güzel gözüküyor.
YanıtlaSilezine peyniri ile ha.
:)
sevdim.
not aldım.
heyoo.
:)
Merhabalar evet özellikle ezine peyniri ben çocukluğumdan beri ondan başka beyaz peynir yiyemiyorum ve kullanamıyorum...Bu annemin takıntısıydı bize de yer etti...Sevindim beğenmenize...Teşekkürler...Ziyaretiniz için...
YanıtlaSil