expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

7 Ocak 2013 Pazartesi

Karamelli Etimek Tatlısı










         Malzemeler 
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1 lt süt
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Hindistan cevizi üzeri için



       Yapılışı : 1 lt sütten 1,5 su bardağı süt ayrılır... Kalan süte 1 su bardağı şeker , nişasta , margarin , vanilya ve yumurta eklenip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir... Ayrı bir kapta , şerbet için  3 su bardağı şeker açık kahve rengi oluncaya kadar yakılır , üzerine 3 su bardağı soğuk su dikkatlice dökülür ve sertleşen şeker eriyinceye kadar karıştırılarak kaynatılır...


        Büyük bir borcama veya tepsiye Etimekler dizilir ... Üzerlerine hazırlanan şerbet sıcakken dökülür ve etimeklerin şerbeti çekmesi beklenir... Bunun üzerine hazırlanan muhallebi dökülür ve bir spatula yardımıyla yüzeyi düzeltilir...


       Ayrılan 1,5 su bardağı sütle birlikte çırpılan krem şanti de muhallebinin üzerini kaplıyacak şekilde yayılır ve 2-3 saat buzdolabında soğumaya bırakılır  ve hindistan cevizi ile kaplanarak servis yapılır...

  
Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...