Malzemeler
- 2 yumurta (birinin akı iç malzemesine ilave )
- 1 kahve fincanı kakao
- 250 gr margarin
- 2 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İç malzemesi
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak
Üst Süslemesi İçin
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Antep fıstığı ya da ceviz
Yapılışı : Un dışında tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ayrı bir kapta hindistan cevizi, yumurta akı ve pudra şekerini karıştırıyoruz...
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp avcumuzun içersinde mümkün olduğunca açıyoruz ve içersine hindistan cevizi ile hazırlamış olduğumuz iç malzememizden koyarak yuvarlayın ve kapatın...Kapattığımız yeri alt tarafa gelicek şekilde yapın ve fazla bastırmayınki yuvarlak şeklini muhafaza etsin...180 C fırında kurabiyelerimizi pişirelim...
Bu arada üst süsleme malzemelerimizi karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım...Soğuyan kurabiyelerimizin üzerini soğuyan üst malzemesi kremasıyla süslüyoruz...Üzerine antep fıstığı ya da arzunuza göre cevizle süsleyerek servis yapıyoruz...Bu benim en çok sevdiğim favori kurabiyelerimden biri...Evime gelen misafirlerim de benimle hemfikirler...
Afiyet olsun...
kuzucuklarımın bayıldığı bir lezzettir bu.:)
YanıtlaSilellerinize sağlıkk.
takipçisiyim tatlı paylaşımlarınızın.
bende beklerim sayfama,arzularsanız ..
bir de minik bir önerim var size..
yorum ayarlarından kelime doğrulamayı kaldırırsanız size daha çok cici yorum ulaşacaktır.
sevgi ve muhabbetlerimle..
Çok sevindim beğendiğinize... :))
YanıtlaSilÖneriniz için çok teşekkür ederim henüz çok yeni olmamdan dolayı sistemi tam kavrıyamadım hemen bakıp kaldırıyorum...
ALLAH razı olsun sizden yardımınız için teşekkürler...Ben de hemen uğrayıp takipciniz olucam... Sevgilerimle...