expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

25 Kasım 2012 Pazar

Çilekli Kalp Pastam



    24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla güzel kardeşim Duygu Öğretmen ve annesi Ayşe öğretmenimizin akşam ziyaretimiz için 2 saat içinde hazırladığım çilekli pastamın tarifini paylaşıyorum sizlerle...



        Pandispanya Malzemeleri
  • 3 Adet yumurta
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1/2 kahve fincanı ılık su
  • 1-2 damla vanilya esansı
  • 6-7 adet çilek
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
                                        


       Kakaolu Krema Malzemeleri

  •  3 su bardağı süt
  •  2 yemek kaşığı un
  •  2 çay bardağı şeker
  •  1 paket vanilya
  •  1 paket kakao
  •  1 yemek kaşığı tereyağ
  •  2 yumurta sarısı
  •  2 tatlı kaşığı mısır nişastası

    Üzeri için  :  Nescafe ,su ve şeker pandispanyayı ıslatmak için...
                         Nişasta ,pembe ve beyaz şeker hamuru süslemede kullanmak için







    Yapılışı  : Yumurta ve şekeri karbeyaz oalana kadar karıştırıyoruz ve kalan malzemelerimizi de ilave ederek pandispanyayı 22 cm silikon kalp kalıba dökerek 180 C de 45 dakika pişiriyoruz...Kekimizi soğuttuktan sonra 2 ye bölerek yaptım bu seferki pastamı...Arasına sürekli karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz....Pandispanyanın arakatını ıslatmak için nescafe,şeker ve suyu karıştırarak pandispanyamızı ıslatıyoruz...Soğutmak ve kabuk tutmaması amacıyla çırptığım kremamı spatul yardımıyla kaplayıp uzerine bol damla çikolata dökerek çilekleri diziyoruz ...İkinci katını da üzerine yerleştirip kremamızla etrafını kaplıyoruz...Veeeeeeeeeee geldik en eğlenceli kısmına şeker hamurlarını şekillendirme ve pastamızı süslemeye...Ben tam bir pembe hastası olduğum için pastamın üzerini beyaz kapladım ve pembe kurdela ve yıldızlarla süsledim...Tabiki bu benim tercihim gerisi sizin zevkiniz ve tercihinize kalmış...Netice itibarıyle efendim pastam çok beğenildi...
             
 Not : Bu pastamı yiyecek kişiler arasında biri sevgili anneciğim olmakla birlikte 3 şeker hastası olduğundan şekeri mümkün olduğunca az kullanmaya çalıştım arttırmak ya da azaltmak sizin elinizde...Bir de kalıbım küçük olduğundan dolayı 3 yumurta kullandım ...Pastalarımda genellikle 5 ya da 7 yumurta kullanıyorum...Ayrıca jet hızıyla hazırlamaya karar verdiğim bir pasta olduğundan şekil bozukluğu olmuş olabilir...Hepimizin de bildiği gibi pandispanya ve kreması 1 gece önceden yapılıp strech filmle kaplanıp buzdolabında bekletilirse çok daha kusursuz sonuç alabiliriz...
İşte bu kadar...

  Afiyetler Olsun Diyelim başka söze ne gerek efendim sevgi ve saygılarımla...


                              

                 

6 yorum:

  1. pasta harikaydi ellerine yuregine saglik, tesekkurler ablacim...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun canım benim...Teşekürler canım kardeşim ...

    YanıtlaSil
  3. Pastanız harika görünüyor en kısa zamanda bende yapacağım. Pek hamarat değilim umarım sizinki kadar güzel görünür :) bu blogu takip etmekten kendimi alamayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim ki benimkinden daha güzel olacaktır…
      Çok teşekkür ederim...
      Sevgilerimle...

      Sil
  4. Pastanda pembiş senin gibi ustalığını burdada göstermişsin ellerine sağlık birtanem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler yok be Leyla Hanımcım acemi işi ne ustalığı …
      Sevgilerimle...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...