Malzemeler
- 2 bağ ıspanak
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Damla çikolata
Yapılışı : Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkadıktan sonra sirkeli suda bekletiyoruz...(Ben bütün yeşillikler için sirkeli su yapıyorum ) Ispanaklarımızın sadece yapraklarını 1 su bardağı su ile haşlıyoruz ve robottan geçiriyoruz...Tüm malzemeleri karıştırıp margarinle yağladığımız borcamın içersine döküyoruz...
180 C de ısıttığımız fırında pişiriyoruz...Krem Şntimizi 1 su bardağı sütle hazırlıyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz...Kekimiz iyice soğuduktan sonra kenarlarını üzeri için kesip bir kabın içersinde iyice ufalıyoruz...
Kekimizi 2 ye bölüp arasına krem şanti sürüp damla çikolata serpiyoruz...Kekimizin ikinci katını da üzerine yerleştirdikten sonra krem şanti ile uzerini kaplıyoruz...Onun üzerine de iyice ufaladığımız kek parçalarını serpiyoruz...Ayrıca ben antep fıstığı ve damla çikolata da dökerek buzdolabında bekletiyoruz...
Arzu ettiğimiz şekilde kesip servis ediyoruz ...
Afiyet olsun...
elıne sağlık nefıs olmus
YanıtlaSil