expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

6 Eylül 2016 Salı

Güllü ve Vanilyalı Pudingli Kup

  Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
 Biz hanımlar ara sırada olsa hazır pudinglere yeşil ışık yakmak gerek diyerek yeni, lezzet keşiflerinde bulunduğumuz zamanlar yok değildir hani…
Bazen canımız tatlı çektiğinde yada aniden gelecek olan misafirlerimizi lâyıkıyle ağırlamak adına can yeleği, görevi yapar adeta bu leziz paketlerde satılan gıdalar…
İşte Pakmaya'da bizleri düşünmüş ve Güllü Pudingi tasarlamış uzmanlar eşliğinde.Açıkcası ben ,gül lezzetinin ve kokusunun pudinge verdiği aromaya bayıldım.Ağır olmayan fakat damağınızda hoş bir ferahlık tadı bırakan bu puding ile güzel bir kup hazırladım sevdiklerime.Üstelik onlarında lezzet onayını aldı , sizlerin bilginize sunulur efendim…

 Iki farklı puding eşliğinde lezzeti yaratmak hiç bu kadar kolay olmamıştır... Pakmaya Güllü Pudingin lezzetine bayılacaksınız benden söylemesi...
Teşekkürler Pakmaya…



      Malzemeler
      Üzeri için
  • File fındık ,Antep fıstığı 
  • Çilek
  • Eti Combo çikolatalı bisküvi
  • Beyaz çikolatalı truff

 Yapılışı: Vanilyalı pudingi tenceremize boşaltalım.3 ,5 su bardağı süt ile orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladığında ocağı kısalım bir kaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edelim ve ocağı kapatıp mikser yardımıyla karıştırarak soğumaya bırakalım.
Yulaflı bisküvilerimizi rondo yardımıyla parçalayarak un haline getirelim.
Bir kase içersinde File fındık ve bisküvi kırıklarını karıştıralım.
Kuplarımıza birer yemek kaşığı bisküvi ve fındık karışımından paylastıralım.Üzerine Vanilyalı Pudingi eşit şekilde paylaştıralım.
Üzerlerine tekrar bisküvilerimizi karışımdan kaşık yardımıyla paylaştıralım.
2,5 su bardağı sütü bir tencereye boşaltıp üzerine Pakmaya Güllü Puding paketinin tamamını boşaltalım.Orta dereceli ateşte devamlı karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladığında ocağı kısalım bir kaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Kup bardaklarımizdaki bisküvilerimizi karışımın üzerine döküp.Oda sıcaklığına geldiğinde üzerlerine bisküvi ve fındık kırığı paylastıralım. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edelim.Ben çilek ,beyaz çikolatalı truff ve Eti Kombo çikolataya bandırılmış bisküvi ile süsleyerek servis ettim...
Buzdolabında dinlendirdikten sonra pratik ama görsel ve lezzete anlamda nefis olan Kuplarımızı afiyetle tuketelim.
Kolaylıklar diliyorum sizlere...


3 yorum:

  1. Hem görünüs hem tarif nefis. Elinize saglik :)

    YanıtlaSil
  2. Sunum harika tarif de mutlaka denenecek ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ne kadar güzeller ellerine sağlık Emelin mutfağı..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...