Malzemeler
- 1 paket Pakmaya Keşkül
- 3,5 su bardağı süt
- 20 adet günkurusu kayısı
- 1/2 çay bardağı
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tarçın
Süslemek İçin
- Badem kırığı yada toz badem
- Antep Fıstığı tozu
Yapılışı: Bu pratik ve leziz tatlının yapımına öncelikle kayısılarımızı yıkayıp sıcak suda 30 dakika bekleterek başlayalım… Bekleme süresi sona erdikten sonra kayısılarımızın suyunu süzerek ortadan boylamasına ikiye ayırarak tavamıza alalım üzerine şeker ve suyu ilave ederek pişirelim ,suyunu çekmeye yakın tarçın ve bir yemek kaşığı tereyağ ilave edelim…
Bu arada Pakmaya Keşkülü 3,5 su bardağı süt ile orta hararetli atşte tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pişirelim ve kaynamaya başlayınca ocağı kısalım ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirelim …
Ocaktan alınca arada karıştırarak 5 dakika kadar soğutun .Kup bardaklarımıza bir kat keşkül üzerine bir miktar pişiridiğimiz kayısıdan koyalım ve bu ilmei bir kaç kez tekrarlayalım …En üstü katına da kalan kayısıları paylaştırarak buzdolabında 1-2 saat kadar soğumaya bırakalım…Servis sırasında toz badem ve antep fıstığı ile süsleyerek ikrama hazır hale getirelim…
Afiyetler Olsun…
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canımcım. Enfes görünüyor. Size afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Mrhabalar tatlım,
SilÇok teşekkür ederim Seldacım …
Bende kocaman sevgilerimi ve öpücüklerimi gönderiyorum sana…
ahhh ahh içim gitti süt her türlü tatlıya bayılırımmmm çok güzel gorunuyorr ;)
YanıtlaSilEllerine saglik cnm nefis olmus bayilirim sütlü tatlilara
YanıtlaSil