Malzemeler
Krep İçin
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı un
Bu ölçülerde 8 adet krep çıkıyor…
Tavuklu Mantar İçin Malzemeler
Tavuklu Mantar İçin Malzemeler
- 500 gr tavuk göğüs ve kalça
- 350 gr mantar
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- Tuz, karabiber , pul biber ,kekik ,karabiber
- 1 adet kesme şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet limon
Üzeri için
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
Yapılışı: Öncelikle mantarlarımızı bir güzel yıkayıp ince zarını soyuyoruz ve yarım limon sıktığımız suda bekletiyoruz ...Mantarlarımız orta boydaysa dilediğimiz gibi kesiyoruz…
Tavuklarımızı küp küp doğrayıp yıkayalım,havuç,domates ve biberlerimiz için de aynı işlemi uygulayıp soğanımızı yemeklik doğrayalım hazırlık aşamasını bitirdikten sonra ocağımızın orta gözüne tenceremizi koyup tereyağ ve sıvıyağ ilave edelim yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ve sarımsağımızı pembeleşinceye kadar kavuralım ardından salça ve domateslerimizi ekleyip biraz karıştırdıktan sonra havuçlarımızı ve biberlerimizi de ilave ediyoruz…
Ardından kararmaması için limonlu suda beklettiğimiz mantarımızı da ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz ve son olarak da tavuk etlerimizive bezelyelerimizi de ekliyoruz... Arzu ettiğimiz baharatları ve tuzu ilave edip kendi suyuyla pişmeye bırakıyoruz…
Bu arada krep için Sıvı malzemelerimizi karıştırma kabımıza koyup güzelce çırpalım ardından unumuzu eleyelim ve tuzuda ilave edip karıştıralım... Akışkan kıvamda bir hamur olması gerekiyor …
İç malzememiz olan mantarlı tavuklarımızın altını kapatıp hazırladığımız kreplerimizi içersine istediğimiz kadar koyarak yanlarından kapatıp sarıyoruz ve bir borcaman yerleştiriyoruz …Üzerlerine süt ve yumurtamızı çırpıp döküyoruz...
180 C de ısıttığımız fırında pişrimeye bırakıyoruz ve ardından üzerlerine kaşar peyniri rendesi ilave edip fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz…
Afiyetler Olsun...
Bu arada krep için Sıvı malzemelerimizi karıştırma kabımıza koyup güzelce çırpalım ardından unumuzu eleyelim ve tuzuda ilave edip karıştıralım... Akışkan kıvamda bir hamur olması gerekiyor …
Yağladığımız krep tavamızı iyice ısıttıktan sonra bir kepçe krep hamuru dökerek hamuru tavamızın ölçüsüne göre heryeri kaplamasını sağlayalım orta hararetli ocakta pişirmeye dikkat edelim lütfen... Altı pişen krebin ıslak hamur görüntüsü kaybolduğunda spatulla yada tavada ters düz edebilirsiniz...Krep hamurumuz bitene dek aynı işlemi uygulayalım ...
Dikkat etmemiz gereken bir hususta krebi pişirirken tavamız çok kızdığından dolayı krebi pişirme işleminden sonra ocaktan alıp biraz soğutup tekrar ocağa alıp yeni krep hamurunu ilave edersek altının yanmasını engellemiş oluruz …
İç malzememiz olan mantarlı tavuklarımızın altını kapatıp hazırladığımız kreplerimizi içersine istediğimiz kadar koyarak yanlarından kapatıp sarıyoruz ve bir borcaman yerleştiriyoruz …Üzerlerine süt ve yumurtamızı çırpıp döküyoruz...
180 C de ısıttığımız fırında pişrimeye bırakıyoruz ve ardından üzerlerine kaşar peyniri rendesi ilave edip fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz…
Afiyetler Olsun...
kımbılır ne kadar lezzetlı olmustur elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım çok sağol…
SilSevgiler...
En sevdiğim lezzet. Nefis görünüyor. Eline sağlık. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilBenimde öyle çok teşekkür ederim canım…
SilBneden de kocaman sevgiler...
Tavuk Can'dır. :))
YanıtlaSilEllerinize sağlık, pek lezzetli görünüyor. :)
Çok severim çokk
YanıtlaSilEllerine sağlık
Emel ablacım
Sevgiler:)
canım ellerine sağlık.. Miss.. çok lezzetli ve şık görünüyor..:) Hamarat şekerim.. Sevgi pıtırcığım benim..:))
YanıtlaSilTeşekkürler canısı…
SilÇok sağol senin kadar değilim ama … :)
Sevgiler sarı şekerim...
ilk olarak bunu denemeyi düşünüyorumm ellerine sağlık :)
YanıtlaSilDenemelisiniz çok seveceğinize eminim…
SilÇok teşekkürler Pınar Hanım…
Sevgiler...
Emelciğim oğlum gelecek İzmir'den tam onun seveceği bir tarif.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Elinin lezzeti her zaman hissettiriyor kendini. Sevgiler
Nefis görünüyor, ellerine saglik
YanıtlaSil