Malzemeler
- 250 gr tereyağ
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin
- 2-3 yemek kaşığı irmik
- Antep fıstığı yada hindistan cevizi
Şerbeti İçin
- 5 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- 1/2 limon
Yaplışı: Öncelikle şerbetimizi yaparak bu güzel tatlıyı yapmaya başlayalım... Şeker ve suyu bir tencereye koyup orta hararetli ateşte kaynamaya bırakalım daha sonra limonu ilave edelim ve 10 dakika daha kaynatarak şerbeimizi soğumaya bırakıyoruz...
Hamurumuz için gerekli tüm malzemeleri güzelce yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz...Hamurdan parçalar kopartıp parmağımız boyutunda şekillendiriyoruz...
Üzerini hafifce irmiğe bulayıp ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştiriyoruz 180 C de üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz...
Şerbeti soğuk ilk sıcağı çıkan sıcak tatlımızın üzerine döküyoruz...Üzerini antep fıstığıyla süslüyoruz...Soğuyup şerbetini çekince servis edebiliriz...
Afiyet Olsun...
Emel ablacığım, ellerine sağlık, nefis gözüküyor.. :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım benim sağolasın...
SilSevgilerimle...
Eline sağlık Emelcim.Ne zamandır şerbetli tatlı yapmıyordum aklıma düşürdün.Çok iştah açıcı ve şahane olmuş.Sevgilerimle
YanıtlaSilTeşekkür ederim Semacım...
SilÇok zahmetli değil hemen yapıp ye derim arkadaşım yakın olsak ikram ederdim :( ama kısmet...
Sevglerimle...
Hemen denemem lazım,oğlum bayılır şerbetli tatlılara..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilDenemelisin şekercim hazır oğlunda seviyormuş haydi bakalım hamarat arkadaşım kolay gelsin sana...
SilSevgilerimle...
Offf offf off tatliya hic dayanamam super olmus ablacim ;)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canımsın...
SilSevgilerimle...
ellerinizer sağlık..parmak yedirtebilecek bir tatlı:)
YanıtlaSilTeşekkürler Yeşim Hanımcım çok haklısın...
SilSevgilerimle...