Mutlu akşamlar dilerim herkese...🤗
Hepimizin çok severek tükettiği pratik ama çok lezzetli bir tariftir Muzlu Mozaik Pasta..
Öylesine hafif ve enfes ki bir dilim asla yetmez üstelik bol çikolata ile taçlandırılmışsa yedikçe yiyesimiz gelir bu nefis lezzetleri...
Malzemeler
🍥250 gr bisküvi
🍥50 gr tereyağı (1,5 yemek kaşığı eritilmiş)
🍥200 gr eritilmiş bitter çikolata
🍥1 çay bardağı süt
🍥2 adet muz (sert olması tercihimiz)
Yapılışı:Bisküvilerimizi un haline getirmeden iri parçalar halinde kırıyoruz...
Benmari usulüne erimiş olduğumuz bitter çikolatadan 2 yemek kaşığını üzeri için ayırıyoruz ve kalan çikolatamızı cam kasemize alıyoruz...
Üzerine bisküvi, eritip ılıtmış olduğumuz tereyağı ve sütümüzü de ilave edip bisküvileri ezmeden Spatula yardımıyla harmanlıyoruz...
Streç filmi tezgaha birkaç kat olarak seriyoruz ki rahat çalışalım.
Hazırlamış olduğumuz harcın yarısını streç filmin üzerine yayıyoruz ve ortasına 1 adet muz koyuyoruz...
Bisküvili harcın her iki ucundan muzun üzerine doğru getirip kapatıyoruz ve rulo yapıyoruz....
Daha sonra streç filme tekrar sarıyoruz ve kalan bisküvili harcımıza da aynı işlemi uyguluyoruz...
Her iki mozaik pastayı da derin dondurucuya kaldırıp en az 5-6 saat, tercihen 1 gece bekletip dinlendiriyoruz...
Derin dondurucudan çıkardığımız muzlu mozaik pastayı oda ısısında 5-6 dakika bekletiyoruz.
Üzerine ayırmış olduğumuz bitter çikolatayı gezdiriyoruz.
Antep fıstığı parçacıkları ile süsleyerek arzu ettiğiniz kalınlıkta dilimleyip bekletmeden servise sunuyoruz...
Afiyetler olsun...
📝Püf Noktası: Eritilmiş tereyağı ve bitter çikolatanın ılık olmasına dikkat edin lütfen 🙏 Böylelikle harcı karıştırırken bisküviler diriliklerini kaybetmeyecektir.
Dilerseniz çikolatayı gezdirdikten sonra pastanın üzerine Antep fıstığı yerine fındık veya ceviz de serpebilirsiniz.
#MuzluMozaikPasta #hautescuisines #foodaddict #instabest #desserts
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...