expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

8 Şubat 2022 Salı

Karamelize Soğanlı, Kuş üzümlü ve Havuçlu Enginar...

 Keyifli mutlu akşamlar dilerim herkese...

Haddini bilmedikten sonra çok şey bilmek bir şeye yaramaz...

 Suskunluk kimseyi yanıltmasın, çünkü susan konuşursa kimse kaldıramaz...

Yine enfes bir lezzetle huzurlarınızdayım... 



Malzemeler 

🍥5 adet enginar

🍥3 adet orta boy soğan

🍥3 diş sarımsak 

🍥1 adet limon (kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın ) 

🍥1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü

🍥1 adet havuç 

🍥1 çay kaşığı tuz 

🍥1 çay bardağı zeytinyağı

🍥1 - 1,5 bardağı sıcak su 

🍥Dereotu 

Yapılışı :Soğan ve sarımsağı halka halka keselim, havucumuzu Jülyen şeklinde doğrayalım.

Zeytinyağının yarısını tenceremize alıp, soğan ve sarımsağımızı ilave ederek 3-4 dakika kavuralım.

Ardından sırasıyla Havuç , kuş üzümü ile limon kabuğu rendesini ilave edelim birkaç dakika daha kavuralım... 

Son olarak enginar çanaklarımızı ters olarak yerleştirelim de birkaç dakika daha pişirdikten sonra tuz, limon suyu ve suyu ayrı bir kapta karıştırarak üzerlerine ilave edelim. 

1 adet yağlı Kağıdı elimizde buruşturup açarak enginarların üzerine kapatalım. Ardından tenceremizin kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte 25 ile 30 dakika arası kontrollü olarak pişirelim ve soğumaya bırakalım. 

Enginar çanaklarımızı servis tabağına alıp içerilerine harcımızı dolduralım ve üzerine kalan zeytinyağını gezdirip dereotu serptikten sonra servise hazır hale getirelim. 

Bu lezzeti sizlerin de benim gibi çok seveceğiniz ve sıklıkla sofranızda yer vereceğinize  inanıyorum...

Afiyet olsun sizlere 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...