expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

27 Mart 2017 Pazartesi

Portakallı Bademli Pilav

Merhabalar ,

Yemeklerinizi en güzel eşlikçisi ve vazgeçilmezimizdir pilav...
Çeşitli baharatlar ,otlar , kuru meyve ve yemişler eklenerek inanılmaz güzel lezzetlere ulaşabilmek mümkün...
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim portakallı Bademli Pilav reçetesi Sevgili Gülhan Kara 'nin derlediği Türkiye'nin Pilavları kitabından güzel bir reçete ...
Deneyin pişman olmayacaksınız ,benden söylemesi ve paylaşması sizlerden uygulayıp afiyetle yemesi...



24 Mart 2017 Cuma

Pastırmalı ve Kaşar Peynirli Rulo Poğaça




  Benim biricik ablamın doğum günü için hazırladığım bu nefis rulo poğaçaları denemeyen kalmasın derim ve mutlaka sıcacıkken yemenizi tavsiye ederim …
 Soğuk yenildiğinde yumuşaklığından bir şey kaybetmiyor pamuk kıvamında oluyor ama yine de kaşar peynirinin o akışkan haliyle bu minik lezzetleri  yemek bana farklı bir mutluluk hissi veriyor doğrusu…



19 Mart 2017 Pazar

Slow Cheese 2017 Bodrum & II. Uluslararası Peynir Festivali …


 Slow Food nedir ? diye soranlarınız vardır elbette ki , aranızda duyan ve bilenler olduğu kadar bilmeyenleri de düşünerek sizleri bu konu hakkında kısaca bilgi sahibi etmek isterim…




 Slow Food ,1986 yılında Roma 'da açılan Mc Donald's restaurantının protestosu ile başlayan ve günümüze kadar hayatın pek çok alanına yayılan , yavaş yemek akımı…

 Merkezi İtalya 'da bulunan ve 160 'dan fazla ülkedeki 100 bini aşkın destekçisiyle yemek yeme zevkini topluma ve çevreye olan sorumlulukla bir araya getiren sivil toplum kuruluşudur…

 Kesin ve net olan bir gerçek var ki hayatımızda gelişen teknoloji ,rekabet ortamı ,modern hayatın getirisi ve götürüsü ile birlikte  insan ilişkilerine de yanısyan her şey değişim göstermekte …
 Bu akım 160 'dan fazla ülkede milyonlarca insanın katıldığı yemek yemeyi sadece karın doyurmak olarak algılamayıp, fiziksel doyumun yanısıra duyusal ve sosyal anlamda da doyumu sağlamaya yönelik bir hareket…

 Hayata tutunabilmek adına temel ihtiyaçlarımızın değişiklik göstermediği bilinciyle organik ürünlerin çeşitlendirilmesi ,ayak üstü yemek yeme alışkanlığına karşı fikir sahibi damaklara hitap eden , tadında yemek yemekten zevk almayı ve yemek ile sosyalleşmeyi ilke edinen bir akım olarak başlamış…

 Slow Food Yaveş Gari Bodrum Yerel Grubu, iyi temiz , adil gıda için  gönüllü olarak çalışan 150 üyesi ile yerel bir sivil toplum hareketidir. Muğla yöresindeki güvenilir, sağlıklı ve geleneksel yöntemler ile üretilen lezzetlere ve yok olmaya yüz tutan yemek kültürümüze sahip çıkan çiftçileri, lokantacıları ve çiftçi pazarlarını destekler.

9 Mart 2017 Perşembe

Dilimli Tepsi Poğaçası

 Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,

 Canınız buram buram misss gibi tereyağı kokan bir poğaça çekti,  fakat fazla vaktiniz de yok işte şekil itibariyle size kolaylık sağlayacak bir tarif ile sizlerleyim…

 Aslında bu tarifimi genelde kafes şeklinde yapıp hazırlarım sunum açısından o haliyle de pek şık oluyor…Daha evvel havuçlu kek ve ekmek kadayıfı tariflerimde bu şekilde hazırlamıştım ve herkesin beğenisini toplamıştı...










  

1 Mart 2017 Çarşamba

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...