expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

24 Kasım 2016 Perşembe

Leblebi Tozu Kurabiyesi

Mutlu günler dilerim herkese...
Sizi dokusuyla ve o misss gibi kokusuyla çocukluğunuzdaki tadlara tabi edebilecek lezzet ve güzellikte bir kurabiye ile tanıştırmak isterim...

Leblebi tozu Kurabiyesi...
Evet evet hani o leblebi tozları ve leblebi helvalarının tadında dokusunda...
Dün akşam yaptım ve iki mutfak otoritesi komşum ilede paylaştım sonuç bizce şahane...


21 Kasım 2016 Pazartesi

Karamel Şerbetli Revani


 Tatlısız asla , diyenlerdenseniz ve karamelli lezzetlere yeşil ışık yakan bir damağa sahipseniz şayet bu lezzeti  kaçırmamalısınız derim…




15 Kasım 2016 Salı

Güven Mantı, sektördeki 21. Yılını 6 Kasım’da yeni binasında muhteşem bir açılışla kutladı…



BİZ, SİZİNLE BÜYÜK BİR AİLEYİZ…


Türkiye’de bulunan tüm bayiler ile yufkacı, şarküteri, unlu mamüller, müşteriler ve lezzet kaşifi gurmelerin katılımı ile gerçekleşen etkinlik, 7’den 70’e herkesi gerçek el yapımı mantının tadına doyulmaz lezzeti ile buluşturdu. Lansmanda markanın 2017’de reklam yüzü olması planlanan Hunharcagülenadam ve şehrin sesi metro sanatçıları Papyon Quartet, muhteşem gösteri ve müzikleri ile canlı performanslarını sergilediler. Yaklaşık bir saat olarak planlanan etkinlik, yoğun katılım nedeni ile 13:00-16:00 arasında gerçekleşti.

8 Kasım 2016 Salı

Unlu İrmik Helvası

Merhabalar Hepinize,
Havalar bir şöyle bir böyle derken Lodos, ardından güneşli bir güne uyandık şükürler olsun …
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim helva un helvasından yada  irmik helvasından geçemeyeler için yani ne yardan geçerim ne serden , diye bir tabir var ya işte öyle bir helva lezzeti deneyen herkesi pek bir memnun etti beni sorarsanız şayet ne diyim ki bende ne yardan ne serden geçemediğim hallerde ortada karışık misali sıklıkla kullanacağım bir tarif…




6 Kasım 2016 Pazar

Ekşi Mayalı Ekmek


Merhabalar Herkese…

Geçtiğimiz gün Sevgili  Leyla Ablam bana değerli ekşi mayasından 22 Ekim'de bir miktar getirmişti bende mayamı çalıştırmaya başladım ve 24 Ekim 'de hemen ekmek yapımına geçtim. Aslında basit ama sevgi,emek ve zaman isteyen bir süreç.



 Eee bende sevgide zamanda fazlasıyla mevcutken neden olmasın dedim mayalandırma sonrası ilk işlem olarak mayamı oda sıcaklığında ki bir kase suyun içerisine bırakarak test ediyoruz ,mayamız yüzüyorsa yani asağıya doğru batmıyorsa kullanıma hazır hale gelmiş demektir.Dibe doğru batıyorsa şayet ekşi mayamızı biraz daha oda sıcaklığında bekletmeniz gerekecek.

5 Kasım 2016 Cumartesi

Muratbey '' Sıradışı Peynirler ile Sağlıklı Yaşam Buluşmaları ''

 Muratbey Peynirleri organizasyonuyla , davetlisi olarak 'Sıradışı Peynirlerle Sağlıklı Yaşam    Buluşmaları' adı altında İstanbul Grand Hyatt Otel'de gerçekleşen lezzet ,bilgi ve keyif yüklü bir etkinliğe katıldım …


 Öncelikle bahsetmek isterim ki ;Yarım Yüzyıla yakın süredir Toplum Sağlığına, sağlıklı ürünleri ile katkıda bulunarak Türk ve Dünya Sofralarında yer alan lezzetli ve yenilikçi peynirleri ,doğa dostu üretimi ile sağlıklı yaşama katkı sağlayan, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle de destek veren Muratbey Lezzet Ailesi , bizler adına Dar gelirli kadınların yaşam kalitelerini ve ekonomik durumlarını iyileştirmelerine destek olmak , yerel kalkınmadaki liderliklerini güçlendirmek amacı güden Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'na destek vererek, El Emeği Ürünlerden oluşan zarif bir paket hazırlamışlardı.
 Bu jestleri de bu konudaki duyarlılıklarını ifade ediyor sanırım .
Kendilerine bu güzel jestleri nedeniyle teşekkürlerimi gönderiyor ve saygılar sunuyorum…

3 Kasım 2016 Perşembe

Nelipide? Gurme

 Pide sevmeyen olduğunu zannetmiyorum .Şahsen ben çok severim ama öyle her pideyi değil elbette . Pidenin bir ruhu olmalı yani unu ve kullanılan malzemesi gereği lezzetine, lezzet katmalı.
 Lezzetini daha evvelden de iyi bildiğim denediğiniz herbir lezzetinden ayrı memnun kalacağınıza da emin olduğum bir mekân NeliPide ? Gurme 'nin misafiriydik bu kez…



 Efendimmm aslında mekâna vardığımız an itibariyle Tamer Bey ,bizlere ufak bir hatıratma yaparak kahvaltının lezzetlerine fazla dalmadan pidelere yer ayırmamız gerektiği hususunda uyardı amma ve lâkin mekana vardığımız anda bizlere sunulan nefis kahve ardı sıra gelen birbirinden farklı lezzet ve özellikteki tadları atlayıp kırmızı ışığa aldırmadan direk yeşil ışık yaktık fena mı oldu derseniz olmadı ebet ama nefis Pidelerden sadece bir gıdım tadabildik işte bütün mesele bu…

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...