expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

30 Eylül 2016 Cuma

Paskalya Çöreği


  O misss gibi mahlep kokusu ile beni çocukluğumun en güzel günlerine götüren yegâne lezzetti. Yumuşacık ve leziz tadı ile her daim yeme isteği uyandıran nefis bir tarif Paskalya Çöreği…



29 Eylül 2016 Perşembe

Markaların kaderi mağazalarda yazılıyor. Her 10 kişiden sadece 2’si, mağazaya girdiğinde sürekli kullandığı markayı satın alıyor...


Alışverişçilerin %70’i, satın alma kararını mağaza içerisinde veriyor... 

‘Markaların kaderi, mağaza içinde yazılıyor’ diyerek sözlerine başlayan REM People Yönetim Kurulu Üyesi Emre Haraççıoğlu, şunları söyledi: “Yapılan araştırmalarda, alışverişçilerin %70’i, satın alma kararını büyük oranda mağazanın içinde veriyor. Alışveriş kararları mağaza içerisinde verildiğine göre, markaların mağazalardaki görünürlük başarısı büyük önem kazanıyor. Pazarlamacılar, mağazalardaki marka imajını güçlendirmek için daha akılcı ve hedefe yönelik programlar geliştirmelidir ve bu programlar güçlü tanzim teşhir uygulamalarıyla desteklenmelidir” dedi. 


16 Eylül 2016 Cuma

8 Eylül 2016 Perşembe

Zeytin Ezmeli Çelenk Çörek

  Merhabalar Blogcanlarım,
  Aslında sizlere hal hatır sorup hasbihal etmeyi çok isterim ama malesef bloglarımızın eski tadı tuzu yok instagram fenomenleri çıkalı mertlik bozuldu misali tariflere paylaşmanın daha kolay yolu olduğu düşünülerek hareket edileli beri blog takipçileri azaldı ve ıssız bir hal aldı buralar.
 Ama benim gibi düşünerek direnen ve ara vermelere rağmen bloguna sahip çıkan canlar hiçte azımsanamayacak kadar çok…
 Ümidimizi yitirmiyor ve birbirimize olan desteğimizi esirgememek adına, arada birde olsa çeşitli bloglarda dolaşmak ve farklı dünyalara yol almak gibisi yok elbette…


 Hamur işleri olmadan yapamayanlar sınıfındansanız sizlerde benim gibi işte sizlere nefis bir tarif…Zeytin ezmesini çörek yada açmalara çok yakıştırıyorum. Bu tarifimde sizlere sunum ve lezzet açısından sevdiklerinizle paylaştığınızda görsel farklılık yaratabileceğiniz bir çörek…

7 Eylül 2016 Çarşamba

Bereket Hatay Sofrası

  Hatay Mutfağı , zengin tarihi , kültürü ve etnik dokusuyla bereketli topraklarında yetişen birbirinden farklı ürünlerin, marifetli eller vesilesiyle birbirinden leziz tariflerde hayat bulduğu eşsiz yemekleriyle damaklarımızı adeta lezzet nirvanasına ulaştıran haklı bir üne sahip.
Geçmişten ,günümüze bir çok medeniyete  ve kültüre ev sahipliği yapan Hatay'ın kendine has mutfağı kelimenin tam anlamıyla Medeniyetler Sofrası olarakda ifade edilebilir.

 Hatay'a gitme gereksinimi duymayacak kadar başarılı ve şehrin kültür mozaiğinin lezzete yansıtıldığı nefis tadların ,lezzet severlerin hizmetine sunulduğu harika bir mekana davetliydik Sevgili Selma Mollaoğlu organizasyonuyla…
Hatay Mutfağını diğerlerinden özel kılan yanı hiçbir malzemenin ikinci planda bırakılmaması et,sebze , zeytinyağı ve tereyağı bir arada kullanılarak sebze ve etin uyumunu sergilemekle kalmayıp bol salçalı baharatlı ,nar ekşili lezzetlere rastlamak mümkün.

 Bereket Hatay Sofrası'nda birbirinden nefis lezzetleri bir arada bulmak mümkün .Üstelik İşletmecisi Sayın Ahmet Bey'in yemeğe dair lezzet aşkını işiyle tecrübesini bütünleştirerek ilgi ve alâkasını müşterilerinden esirgemeyen nadir insanlardan.

 Bizlere görsel ve lezzetsel şölen havası yaşatarak sunumlarında sergiledikleri tavır ve yakın ilgisi sayesinde lezzet yüklü günün nasıl geçtiğini dahi anlamadık ,üstelik o kadar çok lezzeti bir arada tadabilmiş olmamıza rağmen etin marinesi ve kullanılan malzemelerin kalitesi gereği lezzetine yansıması sayesinde damaklarımız ve midemiz bayram etti…
Bir nevi Hatay lezzetleri kolajını midelere yansıttık diyebiliriz…


6 Eylül 2016 Salı

Güllü ve Vanilyalı Pudingli Kup

  Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
 Biz hanımlar ara sırada olsa hazır pudinglere yeşil ışık yakmak gerek diyerek yeni, lezzet keşiflerinde bulunduğumuz zamanlar yok değildir hani…
Bazen canımız tatlı çektiğinde yada aniden gelecek olan misafirlerimizi lâyıkıyle ağırlamak adına can yeleği, görevi yapar adeta bu leziz paketlerde satılan gıdalar…
İşte Pakmaya'da bizleri düşünmüş ve Güllü Pudingi tasarlamış uzmanlar eşliğinde.Açıkcası ben ,gül lezzetinin ve kokusunun pudinge verdiği aromaya bayıldım.Ağır olmayan fakat damağınızda hoş bir ferahlık tadı bırakan bu puding ile güzel bir kup hazırladım sevdiklerime.Üstelik onlarında lezzet onayını aldı , sizlerin bilginize sunulur efendim…

 Iki farklı puding eşliğinde lezzeti yaratmak hiç bu kadar kolay olmamıştır... Pakmaya Güllü Pudingin lezzetine bayılacaksınız benden söylemesi...
Teşekkürler Pakmaya…



Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...