expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

25 Temmuz 2015 Cumartesi

Körili Havuç Çorbası

   Havuç ile yapılan birbirinden farklı çorbalar mevcut ,  lakin ''  Özlem Mekik İle Günümüz Lezzetleri '' kitabında neredeyse benim tarifim ile benzerlik gösteren ve sadece içersinde köri baharatı kullanılması  ile farklı bir rahiya katacağına inandığım için  bu sefer de böyle denemek istedim gayet güzel bir çorba oldu.
   
   Bizim evde çorba olmazsa olmazlarımız arasında ve yaz kış farketmeksizin sıklıkla tüketilir .Bu güzel çorbanın tarifine gelecek olursak sevgili blogcanlarım tarifin orjinal ölçülerin üzerinde biraz oynamış olsam da orjinal ölçüleri de sizlerle paylaşacağım elbette, parantez içersinde benim kullandığım miktarları belirttim size …

  Bu güzel lezzet için sevgili Özlem Mekik'e teşekkürler…





22 Temmuz 2015 Çarşamba

Ermes Kepekli Kırmızı Pirirnç Pilavı



   Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,

  Belki birçoğunuzun bildiği ve severek tükettiği bu vitamin ve mineral zengini pirinç türü salatalarınızda da rahatlıkla tüketeceğiniz lakin pişirme ve bekleme süreci biraz uzun sürse dahi bana göre vazgeçilmez lezzetleriniz arasında olacağına eminim özellikle sağlığına düşkün olanların ve bu hususta titizlik gösterenlerin sofralarından eksik etmeyeceğine eminim.

Aromatik bir kokuya sahip ve pirinç tadından ziyade buğday yiyormuşcasına bir his bırakıyor damağınızda…Ben sevgili prensesim anneciğim için sıklıkla tüketenlerdenim Sezon Pirinç vesilesiyle katılmış olduğum Brunch 'da tanıştığım günden bu yana …

  Kökeni Himalayalar'da Bhutan bölgesinde 2 bin 400 metre yükseklikte yetişen bir türe dayanan ve İtalya 'da üretilen Ermes kırmızı Pirinç, rengini içeriğindeki bazı sebze ve meyvelerde bulunan ve yüksek antioksidan özelliğe sahip antosianin maddesinden almaktadır…


  Kendine has yoğun aroması ,doygunluk kıvamı yüksek lif oranı , B vitamini başta olmak üzere vitamin ve mineraller bakımından zenginliği ve kolestrol icermemesi nedeniyle tercih ediliyor. Şeker ve yağ oranı sıfır olan bu ürün, yüksek oranda Demir ,Magnezyum ,Fosfor içermektedir. 

  
  Kolesterol ve kan şekerinin dengelenmesi katkı sağlamakla birlikte sindirim sistemi ile kalp ve damar sağlığı da olumlu yönde etkilemektedir






21 Temmuz 2015 Salı

Cevizli ,Bademli ve İncirli Buğday Salatası


 Bu tarz bol malzemeli salatalar favorim , aklıma gelen farklı lezzetleri birleştirmeyi ve tatlı ekşi soğuk salata olarak tüketmeyi çok seviyorum…

 Bu salatayı da sıkça yaparım ve sizlerle de paylaşmam gerektiğini düşünerek tarifini bloguma ekledim Umarım sizlerde çok  beğenirsiniz.Sağlıklı doyurucu ve besin değeri oldukça yüksek olan bu güzel lezzeti sevmeyen olacağına inanmıyorum doğrusu…

 Güzel günler diliyorum sizlere sevgili blogcanlarım…
Her daim mutlu olun ve mutlu kalın …



19 Temmuz 2015 Pazar

Paşa Köşkü Et Lokantası'nda İftar

  Merhabalar Sevgili Blogcanlarım ,

 Ramazan Ayının son iftar yemeğinde  kendi alanında başarılı ,değerli insanlar ve blogger dostlar ile bir arada Sevgili Vasfi Pakman Bey'in daveti ile Paşa Köşkü 'nde güzel bir ambiansta serin bir Ramazan akşamında buluştuk .




18 Temmuz 2015 Cumartesi

Lor Peyniri Dolgulu Kabak

   Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,

   Hepimiz yoğun ve güzel bir Ramazan Ayını geride bıraktık.Sevdiklerimizi güzel sofralarda ağırladık, bu güzel ayı dolu dolu yaşadık .Rabbim lâyıkıyle tekrarını nasip etsin inşallah.

  Malum iftar sofralarında farklı çeşitlere de yer vermek istiyoruzhepimiz , ayrıca bu yıl çok uzun saatler oruç tutuyor olmamız dolayısıyla ve sahur saatinin çok yakın olması nedeniyle ağır yemeklerin yanında midemizi fazla yormaya mahal vermeyecek alternatifler ve sebze yemeklerine de büyük önem gösterdik herbirimiz.

   Bu gün paylaşmak istediğim tarif de bunlardan biri pratik özellikle sağlıklı ve diyet ağırlıklı beslenenlerin pek bir hoşuna gidecektir kanımca. Ben güzel prensesim anneciğim için sıkça yapıyorum bu tarifi .Haydi öyleyse gelelim bu güzel tarifimizin yapımına;





15 Temmuz 2015 Çarşamba

Pakmaya ile Ramazan Etkinliği


  Geçtiğimiz günlerde Tribeca İletişim ve Danışmanlık Sevgili Ceyda Hanım'dan almış olduğum nazik davet üzerine katılmış olduğum Pakmaya Ramazan Etkinliğinde katılımcı blogger arkadaşlarla birlikte kendi tatlı tariflerimizi hazırladık .



Pakmaya Uygulama Merkezinde gerçekleşen bu keyifli etkinlikte varolan dostlukların pekiştirilmesi yanısıra bir çok değerli insanlarla birlikte keyifli vakit geçirdik.Birlikten kuvvet doğar misali değerli eğitmen şefimizin de bizlere eşlik etmesiyle birlikte iftar saatine kadar birbirinden leziz tarifler hazırlandı. Etkinlik sırasında hazırlamış olduğumuz tariflere Pakmaya Mutfağın Yıldızı  sitesinden ulaşabilirsiniz…

14 Temmuz 2015 Salı

Mekan.com Organizasyonu ile Armada Teras'da İftar


 Lezzet Bloggerları olarak Armada İstanbul’un terasında düzenlenen Mekan.com iftar yemeğinde buluştuk Mekan .com 'un davetlisi olarak …




“Türkiye’nin En Büyük Mekan Platformu” olan Mekan.com, lezzet ve mekan bloggerlarını İstanbul’un tarihi semtlerinden Sultanahmet’de hizmet veren Armada Hotel’in terasında bulunan Armada Terrace Restaurant’daki iftar yemeğinde ağırladı…


13 Temmuz 2015 Pazartesi

1777 'den bu güne 489 Bayramdır Ali Muhittin Hacı Bekir

  
 Bazı anlar vardır ki asla unutulmaz ve bazı anılar vardır ki hem hafızlarda , hem damaklarda her dem ilk günki gibi taze hissedilir ve  hatırlanır…  Bloggerlarpaylaşıyor.com'un kurucusu Sevgili Şafak ve Editörü  Sevgili Nihan'dan almış olduğum nazik davet üzere çocukluk anılarımın dem vurduğu çifte kavrulmuş lokumundan , akide şekerine , badem ezmesinden badem şekerine , limonatasından , kurabiyelerine neredeyse hemen her lezzetinin bende  ayrı bir yerinin olduğu ve farklı hisler uyandırdığı Ali Muhittin Hacı Bekir Efendi dile kolay 238 yıldır bizlerin damaklarında ve anılarında apayrı bir yeri varolan bir müessesede gerçekleşecek olan iftar davetini tereddütsüz kabul ettim .  

12 Temmuz 2015 Pazar

Sucuklu Poğaça

Bayrama sayılı günler kala bu leziz poğaçanın tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle sevgili blogcanlarım.
Kuru domates ve sucuğun nefis eşleşmesi ile kaymaklı leziz mi leziz  bir poğaça,  belki sizlerde farklı bir lezzet arıyorsunuzdur .İşte tam da tarifine rastlamış durumdasınız hadi bakalım kolay gelsin sizlere şimdiden afiyetler olsun…
Sevgilerimle hayırlı günler diliyorum hepinize…




11 Temmuz 2015 Cumartesi

Güllaç

    Ramazan ayında iftar sonrası olmazsa olmaz hafif tatlıların başında geliyor Güllaç…Kendileriyle aramız biraz limoni olsa da ablamın hazırlamış olduğu güllaç tarifini de sizlerle paylaşmadan edemedim doğrusu…İnsanın ablasının o lezzetli elleriyle yapılan Güllaç'ın tadına bakmakla kalmayıp afiyetle yedik efendim …





10 Temmuz 2015 Cuma

Şefik Döner

 Döner denilince kayıtsız şartsız akla gelebilecek ilk adres neresidir?   diye soracak olursanız şayet Şefik Döner diye yanıtlarım… Neden diye saracak olursanız şayet , elbetteki kalitesi ve damakta bıraktığı o nefis tadın dayanılmaz ve hoşnut edici lezzeti der ve ardı sıra bir kaç neden daha ifade edebilirim sizlere sevgili blogcanlarım…

  Kalite derken efendim mekânın atmosferi yada dizaynı değil ,odun ateşinde pişirilen kuzu gerdan ve döş eti kullanılarak yapılan , kuyruk yağının esemesi dahi bulunmayan açık havada bulunor olmamıza rağmen damakta donuk bir tad ve aman bir an önce yutkunayım da bu eziyet bitsin dedirtmeyen , ağzınıza aldığınız anda tıpkı mutluluk hormonu salgılayan çikolata misali sizi mesut eden o nefis tadı beni taaa çocuk yıllarıma götürdü birden…


 Yaprak dönerin odun ateşiyle dansı misali bir lezzet… Ne yanık , ne de kuru ağzınıza alıp damağınızla buluştuğu an itibariyle tam kıvamında vitamini içersinde hapsolmuş ,tandırda pişirilen sıcacık lavaş ekmeği ile dövme bakır sahanlarda servis edilen ve yanında da hiçbir yardımcı lezzet aratmayan döner …

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Eşraf Osmanlı Türk Mutfağı'nda Yunus Emre Akor İle İftar Sofraları

  Eşraf Osmanlı Türk Mutfağını ve meşe odunu ile kuzinada pişirilen nefis Osmanlı Türk yemeklerinin methini duymayan kalmamıştır sanırım…


  Mekân .com tarafından düzenlenen organizasyonda ,Sevgili Hülya Hanım'dan almış olduğum nazik davet üzerine katılmış olduğum bu davette , keyifli ve şık bir mekânda harika lezzetlerle bezeli bir iftar akşamı geçirdik,  Değerli Şefim Osmanlı tarihinine ve geçmişimizden bugüne kadar gelen Osmanlı mutfak kültürüne dair birçok kitapları ve araştırmaları olan yemek tarihini yaşatan adam olarak nitelendirebileceğimiz Sevgili Yunus Emre Akkor Şefimiz ile birlikte…

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...