expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

29 Nisan 2015 Çarşamba

Aşure

Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,

  Katılmış olduğum Bahara Merhaba Etkinliğinde, Pakmaya tarafından tüm katılımcılara hediye edilen güzel bir ürün pakedinin içersinden çıkan bu güzel lezzeti sevmeyen yoktur sanırım…
Aşure yapımı zevkli fakat bi hayli vakit gerektiren bir lezzet.
 Pakmaya bu nefis geleneksel lezzetimizi bizleri düşünerek , bol malzemelisinden üstelik tadı da tam yerinde ve alışkın olduğumuz lezzete sahip olarak hazırlamış bize düşen sadece 30 dakika içersinde hazırlayıp afiyetle yemek...



24 Nisan 2015 Cuma

Mutfak Kitap Lezzet Ötesi Kahvaltı


Merhabalar Hepinize Sevgili Blogcanlarım,

 Geçtiğimiz hafta sonu Sevgili Tarçın Event's Fatma Samsa Yılmaz'dan almış olduğum davet üzerine Mutfak Kitap 'da düzenlenen , müthiş lezzetlerin damağımın her katmanında ayrı izler bıraktığı keyifli bir kahvaltıya katıldım..




Tabi bu güzel ve keyifli ortamda ki tüm lezzetler genç ve mesleğine aşık bir Şef olan Taha Dinç ve hepimizin çok sevdiği elinin lezzetini çok iyi bildiğim ve samimiyetine sonsuz bir şekilde güvendiğim Sevgili Şefika Günyel'in becerikli ellerinden olursa tabi ki damağımda tadsal şölen oluşması yadsınamaz bir gerçek…

23 Nisan 2015 Perşembe

Cake Pops

   Cake pops  özellikle kutlamalarda , doğum günlerinde sıkça yapılan ve şirin görüntüsüyle hepimizi cezbeden güzellikte olmakla birlikte atıştırmalık olarak da güzel bir tercih diye düşünüyorum…
  Benim ki sadece hevesten dolayı alınmış ve aldığım anda çok mutlu  olduğum sonrasında da kutusundan dahi çıkarmadan bir köşede bulundurduğum bir makineydi , cake pops pişirme makinesi.
  Güzel bir prensesin doğum günü olması nedeniyle, hediyemin yanısıra hoş bir süpriz yaparak bu güzellikleri hazırladım ve bihayli ilgi odağı olan bir görsel çıkıverdi . Sonuç onlar mutlu ben mutlu . Süslemeleri beni  koca bir gün uğraştırsa da değdi doğrusu…
 Sizlerde benim gibi sevdiklerine süpriz yapmaktan hoşlananlardansanız şayet bu güzel makineden edinip keyif içersinde yapıp sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.sizlere şimdiden kolay gelsin diyorum.
 



22 Nisan 2015 Çarşamba

Sezon Pirinç ile Queen Hotel'de Brunch


 Geçtiğim hafta Sevgili arkadaşım İlknur'un Dünyası Blogunun güzel ve becerikli sahibesi ,İlknur Koyuncu Balcı'dan almış olduğum nazik davet üzerine Queen Hotel'de keyifli Bruch'ta buluştuk blogcanlarla …



 Sezon Pirinç , tarafından Queen Hotel'de düzenlenen  Brunch'ta sevdiğim ve değer verdiğim, bir çok blogger arkadaşlarımla birlikte keyifli bir gün geçirmenin yanısıra Sezon Pirinç  yetkililerinden çok güzel bilgilerde edindik.

14 Nisan 2015 Salı

Develi Restaurant Florya , Asırlık Lezzetler


 Asırlık emeğin ve alınterinin lezzete nakşedildiği, sevginin ve saygının hüküm sürdüğü ,lezzetin damaklarda derin izler bıraktığı Develi Restaurant Florya Şubesinde ; Bimutfak iki şefin ünlü Şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde Türkiye'nin ünlü mekan ve yemek blogu yazarlarının davet edildiği asırlık lezzetler tadım buluşması gerçekleşti. Blog yazarlarını bizzat ağırlayan ve onlarla tek tek ilgilenen Yönetim Kurulu Başkanı Arif Develi, eşi Sevil Develi  asırlık lezzet mirasının sahibi oğulları Ali Develi, Nuri Develi ve eşiyle birlikte asırlık lezzetler şöleni gece boyunca devam etti.…




13 Nisan 2015 Pazartesi

Kırmızı Meyveli Pavlova

  İlk kez Anna Pavlova adlı Rus balerine sunulmak için hazırlanan ve bu yüzden Pavlova adını alan bu nefis tatlı görsel olduğu kadar lezzet açısından da harika olan bir beze ve kremadan oluşuyor.Üzerini çilek yada mevsimine göre kırmızı meyve ilavesiyle yapacağınız bu güzel lezzeti denemenizi kesinlikle tavsiye ederim …Biz çok severek tüketiyoruz hafif ve farklı bir tadı var …






          Malzemeler
  • 4 adet yumurta akı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi 
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2-3 damla kırmızı gıda boyası (siz kullanmayabilirsiniz pembe olmasını arzu ettiğim için kullanmayı tercih ettim )

         Kreması için
  • 1paket krema 
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
         Üzeri İçin
  • Vişne, böğürtlen ve nar
  • Bitter çikolata ( benmari usulünde eritilmiş )
  • File Antep Fıstığı

  Yapılışı : Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı  aklarını ,sarıları ile karıştırmamaya dikkat ederek ayrılarım ve karıştırma kabımızın içersine yumurta aklarımızı alalım. Pudra şekerini azar azar ilave edelim elma sirkemizi ,vanilya ,limon suyu ve gıda boyamızı da ilave ederek mikser yardımıyla kar kıvamına getirene kadar önce düşük sonra yüksek devirde yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.Pudra şekeri yerine toz şeker de kullanabilirsiniz yalnız şekerin iyice erimesine dikkat edelim parmağımızla kontrol edip içersinde şeker tanelerini hissetiyorsanız kıvamı olmamış demektir ,çırpma işlemine devam etmelisiniz ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpalım …

  Fırın tepsimize yağlı kâğıt serelim ve yuvarlak bir kalıbımız yardımıyla bir daire şekli çizelim ve yağlı kağıdı ters çevidikten sonra ,hazırlamış olduğumuz merengi bu dairenin içersine dökelim ve ortasını spatula yardımıyla çukur bir hale gelecek şekilde düzeltelim .Önceden 120 C ısıtılmış fırında üzeri hafif renk değiştirene kadar yani ortalama 1,5 saat kadar pişirelim.Pişirdikten sonra fırının kapağını hava alacak şekilde aralık bırakarak en az 1 saat kadar fırından çıkartmadan soğutalım.Dışı kıtır kıtır  içersi yumuşacık bir kıvamda olmasını sağlamak için bu soğutma işlemini yapmak gerekir.
 
 Ufak bir hatırlatma yapmak isterim ben yumurta akının kokusunu yoğun hissettmemek adına vanilya kullanıyorum hoş bir koku ve lezzet kattığına inanıyorum , siz kullanmayabilirsiniz tercih her zamanki gibi size kalmış…

 Üzeri için kremasını hazırlamak üzere mikser kabımıza kremamızı alıp pudra şekerini ilave edip yoğun bir kıvam elde edene kadar güzelce çırparak kabarmasını sağlayalım ilave edeceğiniz şekeri siz tatlı seviyorsanız şayet arttırabilirsiniz…

 Elde ettiğimiz kremayı dolapta soğumaya bırakıp,fırından iyice soğuyan pavlovanın üzerine servis yapmadan önce  sürüp üzerini istediğiniz meyve ile süsleyerek servis edebilirisiniz…Ben çikolata ve antep fıstığı ile süsleyerek dolapta biraz soğumaya bırakıp servis ediyorum.


Afiyetler olsun…


10 Nisan 2015 Cuma

Bahara Merhaba Partisi






 Dört mevsimin güzelliklerinden biri olan ve her birimizin içinde hoş duygular uyandıran Bahar ayına Merhaba demek adına dört güzel ve zarif insan, Sevgili  Oya Emerk   Oya's Cousine  blogunun yazarı , Sevgili Sibel Yalçın  Ev Atölyesi blogunun yazarı ,Sevgili Selma Mollaoğlu  Mutfak ve Tatlar blogunun yazarı , Sevgili Funda Aydeniz ArenandFamily blogunun yazarı tarafından müthiş bir özveri ve emek harcanarak hazırlanmış hanım elinin değdiği her halinden belli olan nezih ve güzel bir organizasyona Taksim Feronya Otel'de blog yazarı arkadaşlar ve mesleğinde uzman değerli katılımcılarla merhabalaştık efendim …

7 Nisan 2015 Salı

Kahve Dünyası Çikolata Atölyesi


     Efendim Kahve Dünyası der ki , ''Gerçek bir çikolata sever,çikolata yapmayı da sever. ''





 Doğru söze ne denir değil mi ? Rüyalarımızı dahi süsleyen mutlu olmak için , sadece bir parça çikolata bile yediğimiz anda tüm derdi kederi unuttururken bizlere , kendinizi şöyle bir çikolata deryasına dalmış hissedin, evet evet yalnış duymadınız çikolata deryası dedim , Kahve Dünyası'nın Çikolata Atölyesinde çikolata yapmak üzere almış olduğum daveti geri çevirmek mümkün müdür sorarım sizlere ? Cevap elbetteki hayır .Bir de davet Sevgili Eray Kılıç'dan geldiyse eğer anlaşılan o davette çok eğleneceksinizdir…

6 Nisan 2015 Pazartesi

Peynirli Poğaça


 Bu poğaçayı denediğinizde tarif edemeyişime hak vereceksiniz nasıl oluyor demeyin  lütfen , deneyerek farkı ve lezzeti damağınızda  hissedin…

 Tarif ablama ait ve tek kelimeyle nefis ilk ablamın o lezzetli ellerinden yaptığı nefis poğaçaları yedim ve sürekli yapar oldum…Ne olacak içimdeki bu Luna aşkı bilemiyorum…



3 Nisan 2015 Cuma

BİOTA İLE EFSANEYE YOLCULUK



  28/03/2015 Cumartesi günü Sevgili Fatma Samsa Yılmaz 'dan almış olduğum nazik davet üzerine katılmış olduğum Tarçın Events Organizasyonu ile   Taksim Elite World İstanbul Otel’de gerçekleşen B’iota firmasının tüm markaları uzman katılımcıların karşısında beğeniye çıktı…

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...