expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

14 Nisan 2015 Salı

Develi Restaurant Florya , Asırlık Lezzetler


 Asırlık emeğin ve alınterinin lezzete nakşedildiği, sevginin ve saygının hüküm sürdüğü ,lezzetin damaklarda derin izler bıraktığı Develi Restaurant Florya Şubesinde ; Bimutfak iki şefin ünlü Şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde Türkiye'nin ünlü mekan ve yemek blogu yazarlarının davet edildiği asırlık lezzetler tadım buluşması gerçekleşti. Blog yazarlarını bizzat ağırlayan ve onlarla tek tek ilgilenen Yönetim Kurulu Başkanı Arif Develi, eşi Sevil Develi  asırlık lezzet mirasının sahibi oğulları Ali Develi, Nuri Develi ve eşiyle birlikte asırlık lezzetler şöleni gece boyunca devam etti.…







  Evet Sevgili Blogcanlarım bahsettiğim tüm özelliklerin köklü bir müessesenin temelinde yatan örf , adet ve geleneklerine düşkün bir ailenin birbirine bağlılıklarını işlerine de yansıttıkları ve kaçınılmaz bir son olan başarının elde edildiği bir mekân Develi Restaurant.


  Nerden biliyorsun diyeceksiniz ,yıllardır bildiğimiz bir isme sahip olmasının yanısıra lezzetli menüsünde her gidişimiz ardından bu ünvanı hak ediyor dedirten bir ailenin özveriyle çalışarak bir yerlere gelinebileceğinin en güzel örneklerinden biri Develi Restaurant.

 Yıllar geçmesine rağmen kazanılan bu başarı varisleri şımartmak yerine ebeveyne saygı ve bağlılığın tüm göstergesini de gözler önüne seren bir tabloya şahit olduk hep birlikte bu güzel organizasyona katılan tüm davetliler olarak.






   Develi Kebap Hakkında Kısaca Bilgi Vermek İstiyorum Sizlere ;

 Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet, ustalık, profesyonellik ve titizliğin hikâyesi olan Develi Restaurant, halen Develi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Arif Develi’nin dedesi tarafından 1912 yılında, Antep’te kuruldu. Arif Develi, 1966 yılında İstanbul’a gelerek, İstanbul'un tarihi mekânlarından Samatya’da Develi restaurantı açtı. 6 yaşında mesleğe adım atan Arif Develi’nin çalışkanlığı ve titizliği sayesinde Develi adı bir efsane haline geldi.


 Bugün Samatya'da bir klasik haline gelen ve gurmelerin uğrak yeri olan Develi, Türk mutfağının zenginliğini inceliğini en iyi şekilde yansıtıyor. Gaziantep mutfağı ile yetinmeyerek Ege, Akdeniz, Orta Anadolu yörelerinin farklı tatlarını da özenle sunuyor.

  Arif Develi, halen Develi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Ancak artık Develi mirasını iki oğlu, Ali ve Nuri Develi profesyonel anlamda geleceğe taşıyor. Arif Bey’in öğretileriyle yetişmiş ve uzun yıllardır develi çatısı altında olan ustalar ve hizmet ekibi de bu mirasın diğer sahipleri olarak öne çıkıyor. Zaten Develi lezzetini ve kalitesini bilenler de bu mirasın sürdürülmesinde önemli bir role sahip.

  Antep mutfağının lezzetlerini kendi ustalığıyla renklendiren Arif Develi’nin bu ünlü mutfağa kattığı özel lezzetler de Develi efsanesini oluşturdu. Örneğin, Develi’nin ünlü fıstıklı kebabı Arif Bey’in kendi buluşu olan bir lezzet.
Lezzet efsanesini, Samatya’dan sonra Etiler, Kalamış ve Ataşehir restaurantlarında sürdüren Develi, son olarak Florya'da yeni şubesini açtı. Beş dönüm arazi üzerinde kurulan Develi Florya, Develi lezzetlerinin İstanbullularla buluşacağı 7. adres oldu.

   Kurulduğu günden bu yana lezzeti ve hizmet kalitesiyle tanınmış otoritelerin övgüsünü kazanan Develi, birçok ödülün yanı sıra 2002 yılında Avrupa'nın en iyi restaurantlarını belirleyen Zagat Survey 2002 tarafından "İstanbul'un en iyi 5. restoranı" seçildi. Develi Samatya, 2006 yılında İngiltere'nin The Observer gazetesi tarafından dünyadaki "En iyi 100 lokanta" listesinde yer aldı.




  Develi asırlık lezzetler sofrasında; serpme mezeler, kalp şeklide pideler, gavurdağı salatası, çiğ köfte, içli köfte, fındık lahmacun, yuvalama çorbası, fıstıklı kebap, keme kebabı ve diğer kebap çeşitlerinden oluşan kebap tabağı, birbirinden özel Develi lezzetleri blog yazarlarına sunuldu.

   Develi Kebap'ın geçmişten günümüze lezzet hikayesinin sunumunun gerçekleştirdiği slayt gösterisini ilgiyle izledik.






Sayın Nuri Develi'nin konuşması hepimize duygusal anlar yaşatmakla kalmayıp yılların verdiği emeğin her safhasında birlikteliğini sürdüren ailenin konuşma sırasındaki sevgi dolu bakışları inanın her şeyi özetler gibiydi… Yıllardır dilden dile dolaşan bir öykü ve bunu fazlasıyla hak edişlerinin sebebi benzersiz lezzetler ,özen ,titizlik ve ustalığın bir arada eşsiz bir hizmet anlayışına sahip olmalarından kaynaklanıyor elbette ki..




Şef Özlem Mekik ve Şef Ayvaz Akbacak tarafından Arif Develi'ye Türk mutfağına kattığı değerler adına plaket takdim edildi. Develi ailesi gecenin başından sonuna kadar tüm bloger dostlarla tek tek ilgilendiler.




Bu güzel gecede bizlere sunulan leziz başlangıç ve yemekleri sırasıyla paylaşmak istiyorum sizlerle ;







Başlangıç olarak harika bir yuvalama çorbası  sunuldu bizlere ,





  Develi Pide ki bu pidelere 'de sevgi nakşedilmiş ve kalp şeklinde ki sunumuyla hepimizin yüzlerinde hoş bir ifade beliriverdi tereyağ ve tulum peynir eşliğinde sıcacık pidelerimizi tadına baktık







 Mezelerimiz Abagannuş , Muhammara ,
















   Develi Sarma 




  Lezzetine değinmeden edemeyeceğim nefisti,  gerçekten ismine yakışır bir lezzet Develi Sarma bu konuda hemen herkesin  benimle hemfikir olduğuna eminim  ve Köpoğlu eşliğinde şölen devam ederken ,Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak Şefler,  tarifi sır gibi saklanan Develi Restaurantlarına özel çiğ köfteyi yoğurarak geceyi daha da eğlenceli hale getirdiler.








  Ara sıcaklarımıza  gelince İçli köfte ki ben çok severim ve kolay kolay her mekanda yemem, malum etsel takıntılarımı bilmeyen yoktur :) ama rahatsızlık verecek ne bir tad ne de bir koku vardı. Antep mutfağına eniştem sayesinde çok yatgın olmam ve afiyetle her lezzetini bizzat yerinde yada yerinden gelenleri tüketiyor olmamdan dolayı olsa gerek ki alışkın olduğum lezzetini yine beğendim ,görsel olarak da beğenilmeyecek gibi değil hani haksız da sayılmam değil mi?


   İçli Köfte 





  Özel Pastırmalı Humus çok başarılı bir lezzet tavsiye ederim e ne de olsa benim en sevdilkerimden namı değer pastırma ile yapılmış güzel olmaması mümkün mü ?


 

    Antep Usulü Cevizli Kuru Patlıcan Dolma




   Nar Ekşili Fındık Lahmacun çok sevdiğimi belirtmek isterim nar ekşisi farklı ve güzel bir lezzet katmış denemeyen kalmasın…








   Fıstıklı Kebap







  Ana Yemeklere gelecek olursak Şayet Develi 'de bir akşam yemeği planlıyorsanız tercihleriniz arasında ilk sırada Fısıklı kebap olmalı derim, neden derseniz şayet elbetteki yukarıda da belirtmiş olduğum üzere  3.Kuşak Sayın Arif Develi tarafından bizlerin damaklarında derin izler bırakmak niyetiyle oluşturulan efsane tad olması ine fazla uzun bir cevap oldu sanırım. :) Bu lezzet üzerine damağımı daha fazla yormak istemediğimden diğer lezetlere de haksızlık etmek istemezdim ama malesef sadece bir çatal almakla yetindim diyebilirim ki zaten terbiyeli de olsa Kuzu şiş aramızdaki mesele malum bir çatal dahi almadım uzaktan severek resimlemek kâfi geldi .

Kavurmalı Alâ Nazik  



Alâ nazik gerçekten alâydı efendim kavurması da elbetteki nefistir ama inanın o kadar çok lezzet bir aradaydı ki mideleri de fazla yormamak lazım değil mi ama bazen zirvede bırakmak yerinde karar oluyor en azından benim için öyle …

    Kuzu Şiş


    Soğan Kebabı 





   Keme Kebabı ;  Bu çok özel lezzeti de bizler için hazırlamış olmaları yüce gönüllerinin bir neticesidir efendim Keme Kebabı yılın belli zamanında yetişen özel bir turf mantarından elde ediliyor sizlerde araştırabilirsiniz ve ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınızdır umarım.









  Tadı yerinde ve lezzetliydi bir çatal almama rağmen ahh ahhh Sayın Arif Develi, nereden buldunuz o nefis Antep Fıstıklı Kebabı bilmem ki ana kraliçe misali ana yemeklerin baştacı olacak güzellikte sanırım eşine hitafen hazırlamış olsa gerek o kadar lezzetli ki sadece o lezzet için dahi destan yazılır yani demedi demeyin ama laf aramızda sadece Develi 'de yemelisiniz tıpkı Çiğköftesi ve Develi Sarma gibi leziz mi leziz …

    Başka yerde içersindeki fıstıkları aramakla zaman kaybedebilirsiniz ama Develi'de içersindeki et figüran , başrolde Antep fıstığı ama ikisinin o lezzetli buluşması ve kararında kullanımı hay ALLAH yazarken dahi kalkıp gidesim ve o güzel lezzeti yiyesim geldi…







   Efendim bunca nefis lezzetin üzerine bu da yetmez dercesine bol fıstıklı Develi Yaprak Sarma ile kapanışı yaptık tek kelimeyle o da müthişti laf aramızda gelen o güzelim meyve tabağına kimsenin bakası dahi gelmedi hepimiz o kadar çok lezzet yüklemesi yaptık ki Error vermemek adına tatlıyla son buldu tadım.Sanırım ben çikolata ve fıstık aşkımı ölene kadar yitirmeyeceğim Antep fıstığı hemen her gün yememe rağmen doyamıyorum hele bir de tatlıyla birleşip o nefis hale büründüğünde değmesinler keyfime…Bir de aklıma gelmişken atlamak istemediğim bir olguyu da paylaşmak isterim sizlerle Develi'ye gelen misafir ve müşterilerin tüketemediği lezzetlerin bizim canlı dostlarımızın barınaklarına gönderileceği için bizlerden ufak bir ricaları var lütfen yemeklerinizi yediğiniz tanaklarınıza kürdanlarınızı atmayın ki canşlı dostlarımız barınaklarında yemeklerini yerken sağlıklarına zarar vermek istemeyiz değil mi bu müessesenin bizden ricasına kulak vermeli ve tüm restaurantlarda buna önem vermeliyiz diye düşünüyorum.





  Develi Florya 'da bizler çok güzel ağarlandık sanmayın ki sadece bizlere bir hürmet ve saygı göstergesi mevcut . Sayın Arif Develei rahatsızlığına rağmen yemek bitimine kadar bizleri yalnız bırakmamakla kalmayıp,  konuşması sırasında videoya aldığım lâkın yüklesem de blog ayarlarından dolayı buradan izleyemeyeceğiniz konuşmaya dair ufak bir anektod Develi Restaurant'larına gelip de mutsuz ayrılan bir müşteri olduğunda Sayın Arif Develi memnuniyetsizliğinin sebebini müşteriye sorabilmek ve müessesenin asırlık şanına yakışacak şekilde biz hizmet alamadığını görebilmek adına odasını giriş çıkışa hakim bir konumda hazırlamış ki bizzat müşterinin yüz ifadesindeki herhangi bir değişimin sebebini müşteri ve sonrasında çalışanlarına sorgulamak adına ki zaten böyle bir şeye ihtiyaç kaldığını da sanmıyorum ama ,sorarım size bu yüce gönle sahip kaç kişi kaldı ki günümüzde işte bunca güzelliği ve saygınlığı hak edişin temeli bu olsa gerek ,memnuniyetsiz ayrılan bir insanın bıraktığı ücretin boğazlarından geçemeyeceğine ve haksız bir kazanım olacağına inanan bir gönül Arif Develi ,ama inanın ki bu yadigarı yürütecek olan 4.kuşak olan Sayın Ali ve Nuri Develi'de bu etiğe sahip olarak yetiştiklerinden olsa gerek tavırları ve bizlere olan yaklaşımının yanısıra ailelerine verdikleri önemi müşterilerine de yansıtacaklarına eminim ki zaten öyle de yapıyorlar  .Karşıdaki insana duyulan saygı ve hürmet başarıyı da beraberinde getiriyor efendim…Develi Florya’da 300 kişilik özel organizasyonların yapılabileceği beyazlar içindeki davet salonunda hazırlanan gece, fıstıklı Develi yaprak sarma tadımıyla taçlandırıldı. Bu lezzet şöleni,  toplu fotoğraf çekimi ve Develi Restoranlarının gecenin hatırası armağanları, blog yazarlarıyla paylaşmasıyla ve Develi Florya bahçesinde yakılan ateş etrafında kahveler içilerek son buldu.Beraberimizde Diş Kiramızı 'da takdim ederek bizleri gülen yüzleriyle yolcu ettiler .Sayın Arif Develi'nin yaşına ve rahatsızlığına rağmen genenin sonuna kadar bizleri yalnız bırakmamaısının yanısıra veda etmek üzere yanına gittiğimde ayağa kalkarak ceketinin düğmesini iliklemesi ve samimiyetle sıcacık bakan gözleriyle beni uğurlaması zahmet vermemden dolayı gözlerimin dolmasına sebep oldu . Allah her daim kalbinin ekmeğini yemesini sağlık ve afiyetle nasip etsin diyor ve saygılar sunuyorum.






Her türlü görsel güzelliğin bir arada toplandığı ve nefis lezzetlerin birbiri ardına sıralanıp bizlere sunulduğu bu müthiş geceyi organize eden Bimutfakikişef  Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak ve Develi Ailesi'ne teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum . Ayrıca Nazik davetleri dolayısıyla Sevgili Özlem Mekik ,Funda Aydeniz ve Bengü Hanım 'a güler yüzlü ve kaliteli servisleri sırasında da saygı da kusur etmeyen servis personeline ve tüm çalışanlarını da  teşekkürü bir borç bilirim…

Başka bir etkinlikte görüşmek dileğiyle .
Hoşça ve mutlu kalın sevgili blogcanlarım…
Mutluluk ve güzelliklerle dolu nice günlere…

24 yorum:

  1. Yuvalamayı gördüğüm an benim bittiğim an oldu. Bayılırım yuvalamaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok severim lezzeti de yerindeydi…
      Sevmeyen yoktur sanırım…
      Sevgiler…

      Sil
  2. Emelciğim yazını okurken kalkıp gidip tekrar aynı lezzetleri yiyesim geldi inan:)Çok keyifli ve lezzetli bir gece geçirdik hep birlikte..O güzel kalemine sağlık..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim haydi bir akşam gidelim hep beraber afiyetle yiyelim…
      Aynen tatlım çok güzel ve keyifli bir geceydi…
      Teşekkür ederim tatlım sevgiler bende de öpüyorum seni…

      Sil
  3. Emel Hanım öyle güzel yazmışsınız ki ben de sizinle birlikte yaşadım ortamı. Her şey çok güzel, sizler, yemekler, ortam, nice güzel günleriniz olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kezban Hanım…
      Ne mutlu bana o anı ve güzel lezzetleri yazılarımla ve fotoğraflarımla size hissettirebildiğim için.
      Hepimiz emutlu ve güzel günler nasip etsin ALLAH…
      Sevgilerimle…

      Sil
  4. Şahane bir yazı olmuş Çok lezzetli içerikler var burada :D

    YanıtlaSil
  5. Emel ciğim ne güzel yazmışın. O gün yanınızda olamadım ama senin yazını okuyunca , bende oradaymışım gibi hissettim. Yemeklerde şahane görünüyor. Sizlerde . Ellerine sağlık Sevgiler canım.💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Birgül…
      Keşe olabilseydin tatlım…
      O hissi verebildiysem ne mutlu bana …
      Çok teşekkür ederim tatlım sevgiler…

      Sil
  6. Yemeklerin hepsi harika görünüyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ama bu yemekleri ben ypmadım katılmış olduğumuz tadım etkinliğinde afiyetle tadına baktık.
      Sevgiler…

      Sil
  7. biz de Kalamıştakine gideriz ara ara biraz kalabalık beni yoruyor artık bu tarz mekanlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur ,bende sizinle hem fikirim artık fazla kalabalığa gelemiyorum .
      Her etkinlik ardından tansiyonum gereği mutlaka hastalanıyorum…
      Ama lezizi yemekler için mutlaa gidilmesi gereken bir mekan …
      Sevgiler…

      Sil
  8. harika görünüyor tüm yemekler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tadları da aynen görüntüsü gibi nefisti…

      Sil
  9. Detaylar konusunda muthissin.. Kalemine saglik.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Filizcim.
      Senden böyle güzel bir yorum almak çok mutlu etti beni…
      Fark edenlerin olması ne hoş…
      Sevgiler tatlım…

      Sil
  10. Çok şık bir ağırlama olmuş. Ortam güzel, ikramlar güzel..:) Kalp pideler apayrı güzel..:) Sizin adınıza memnuniyet duydum. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok şık ve güzel bir ağırlama sonucu keyifli bir akşam geçirdik…
      Çok teşekkür ederim Nahide Hanım …
      Sevgilerimle…

      Sil
  11. Çok güzel bir mekan, yemekler de mükemmel görünüyor bilgilendirme için teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım mekan şahane…
      Rica ederim lütfedip okumanız beni mutlu etti sevgiler…

      Sil
  12. aaay emelciim gittiğin yerlere benide götüüür ya sende gitmeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım gel götüreyim diyeceğim ama artık bende her davete katılamıyorum şartlarım uymadığından.
      Yoksa çok eğlenceli ve keyifli saatler geçiriyoruz canlarla beraber…
      Sevgiler…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...