Bu lezzetli sütlü tatlının çileklisini yaparak daha önceki yayınlarımdan birinde paylaşmıştım tarife Buradan ulaşabilirsiniz …
Sütlü tatlılar hem hafif hemde pratik olmasından dolayı daha fazla tercih sebebi ayrıca hafif olması nedeniyle de yemeklerin ardından midemizi yormamak adına da mide dostu diyebiliriz :) …
Muzlu Magnolia Puding tarifinin Newyork'da ünlü Magnolia Pastanesi'nin en çok tercih edilen tatlılarından olduğu söyleniyor. Şehir efsanesi midir bilemiyorum, lakin tercih edilişinin haklı sebepleri de yok değil hani…
Kremanın ve yumurta sarısının lezzetini verdiği, aslında pastacı kreması yada bizim muhallebilerimiz ile benzerlik gösteren bu leziz tatlı, yerken sizi bir yerlere doğru alıp götürüyor, damağınızda leziz bir tat bırakıyor, gerisi bence teferruat…
Lezzet düşkünlerinin bu tarifi çok beğeneceğine inanıyorum…Sunum ve ikram edeceğiniz misafir sayısının fazla olduğu hallerde , düz bir tepside de aynı sıralamayı kullanarak ve dilimleyerek de servis edebilirsiniz…
Lezzet düşkünlerinin bu tarifi çok beğeneceğine inanıyorum…Sunum ve ikram edeceğiniz misafir sayısının fazla olduğu hallerde , düz bir tepside de aynı sıralamayı kullanarak ve dilimleyerek de servis edebilirsiniz…
Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 paket Eti Burçak yulaflı bisküvi
- 4 adet muz
Yapılışı : Süt , yumurta sarısı, nişasta, un ve şekeri tenceremize alıp, orta ateşte göz göz olup, muhallebi kıvamına gelene kadar tel çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz… Ocağımızın altını kapatıp, bir-iki dakika bekleyip, pudingin ilk sıcaklığı geçtikten sonra krema ve vanilyamızı da ekleyip iyice karıştırıyoruz…
Diğer taraftan bisküvilerimizi rondo yardımıyla un haline getiriyoruz. Muzlarımızı yıkayıp, kabuklarını soyup, ardından dilimleyerek kuplarımızın yan kısmına yerleştiriyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı bisküvimizden döküyoruz. Üzerine puding döküp, tekrar bisküvi parçacıklarımızdan koyup, yan taraflarına tekrar muz dilimlerimizden diziyoruz. Ardından yine pudingimizden koyup, üzerini bisküvi ile kaplıyoruz…
Bir kaç dilim muz ve antep fıstığı ile süsleyerek, ilk sıcaklığını kaybedince buzdolabında dinlendirip soğuk servis ediyoruz. Dilerseniz üzerini çikolata dilimleri yada çikolata sosla da süsleyebilirsiniz. Her türlü sunum yapılabilecek güzellikte bir lezzet. Benden söylemesi …
Not: Bisküvi olarak bebe bisküvisi de kullanabilirsiniz. Ayrıca elinizin altında kremanız mevcut değilse, 1 paket krem şanti kullanmanız da mümkün…
Afiyetler Olsun…
off nefis az önce yemek yedim üzerine iyi giderdi :) ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgiler canım…
SilHerzaman ki gibi net, güzel ve duru.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok hafif şahane bir lezzet yapmışın yine.
Sevgiler
Canım benim teşekkür ederim tatlım…
SilSevgilerimle bitanem öpüyorum seni kocamannnn…
Ellerinize sağlık enfes görünüyor =)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim…
SilSevgiler….
Ellerine sağlık.. Emelciğimm . Maşallah sana.. Ben daha çileklisini bile yapmadım :)) Magnolia Puding çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilAblam lütfen en kısa zamanda yap Emel demişti dersin tadına bayılacaksın inan …
SilSevgilerimi gönderiyorum teşekkürler…
Son günlerde bu tarife oldukça sık rastlıyorum, demek ki denenmeli :)
YanıtlaSilFakat, bu akşam kolaya kaçarak yaşpastayı tercih edeceğim :)
Ellerine sağlık, svgiler...
Son günlerde değil aslında son bir yıldır çok yapılan bir tarif ve bende bir ben kaldığımı zannederek denemeye karar vermiştim halbuki yalnız değilmişim :)
SilAnlaşılan siz kolay, zorları seviyorsunuz yanı ben profesyonelim diyenlerdensiniz , benim öyle bir iddiam yok o yüzden kolayı tercih ediyorum…
Çok teşekkür ederim sevgiler…
çok güzel görünüyor elnize sağlık mısır niastası kullanmasak olmaz mı?
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ,olur elbette buğday nişastası kullanabilir yada aynı miktarda un ilavesi yapabilrisiniz tercih sizin…
SilSevgiler…
Emel Hanım üzerini ne kadar güzel süslemişsiniz.Ellerinize sağlık...))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ama çok da güzel olduğunu düşünmemiştim :) bazen istesemde güzel görsel yakalayamıyabiliyorum…
SilSevgiler …
Sağım solum magnolia puding doldu..Aman denemek şart oldu:))) Yalnız klasik pudingi kek parçalarına ve meysim meyvelerine döküyorum ben..İlla böyle kaseye koyupta yapalım bakalım..:)))Çok güzel görünüyor Emel'ciğim lütfen biri benim olsun.
YanıtlaSilAslında uzun zamandır mevcut bu tarif hatta ben çilekli olarak yaptığımda bihayli zaman oldu …
SilBence deneyin çok beğeneceğinize eminim….
Akışkan kıvamı olduğundan kuplarda sunulması daha rahat ama un yada nişasta miktarıda biraz artıma giderek borcam yada tepside deneyebilirsiniz…
elbette büyük keyifle paylaşabilirim :)
Sevgiler…
çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Seda Hanım…
SilSevgiler…
Ellerine sağlık tatlım çok güzel görünüyor muzla birleşince muhteşem bir lezzet ortaya cıkmıştır.
YanıtlaSilTeşekkür ederim ablacım evet muz, sütlü tatlılara bir başka lezzet veriyor…
SilMuzlu puding en sevdiğimdir. Bu tarif de ayrı bir güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim…
SilSevgiler…
Magnolia puding inanılmaz bir lezzet bence..Yemeye doyamıyorsunuz,ama benim tercihim çilekli..Aralara sadece muz koyuyorum..Üzerini pudingle kaplıyorum..Aklıma soktun bak şimdi:))Ellerine sağlık tatlım..Afiyetler olsun..
YanıtlaSilEmelimm ne güzell bir lezzet sunumda öyle ellerine emeğine sağlık canım benim.Kocamannn öpüyorum :))
YanıtlaSilYemeyenin yiyesi gelecek ne güzel sunumlar fotoğraflar ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilenfes bir görüntü elinize sağlık :)
YanıtlaSilEline sağlık canım.Sunum ise şahane olmuş..yutkunarak bakıyorum şu an :))
YanıtlaSilSüper görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik canim..Genclik yillarimizin sevilen tadi yeniden moda oldu :)
YanıtlaSil