expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

30 Haziran 2014 Pazartesi

Ramazan Pidesi

  Yıllardır pastane pidesini çok severek yaparım, çocukluğumda Rahmetli Babacığım evimizin köşesindeki pastaneden alırdı ben seviyorum diye bazı zamanlarda da fırınımızdan özellikle erkenden gider ve yumurtalı pide yaptırırdı nur içinde yatsın… Tabi klasik pideyide severek yerim onun yeride bir başkadır ama poğaça tadındaki bu lezzet beni benden alır doğrusu…

 Ramazanın ilk günü de yaptığım ama ayrıntılı rsimleyemediğim bu lezzeti bugün daha uzun vakit ayırıp resimledim sizler için ve paylaşıyorum, yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun kolay gelsin...




29 Haziran 2014 Pazar

Kremalı Tavuk

İlk iftarımız için hazırladığım lezzetli ve pratik bir tarif sunmak istiyorum sizlere…
Nacizane ilk akşamki iftar masamı da paylaşıyorum aceleden eksiklerim mevcut resimler pek içime sinmese de örnek olması açısından yayınlıyorum...
Verdiğin nimetler şükürler olsun Ya Rabbim...




28 Haziran 2014 Cumartesi

Peynirli Kabak Rulo


       Merhabalar ,
   Ramazan Ayının İlk gününde pratik bir tarif paylaşmak istedim sizlerle, belki iftarda sizde yapmak istersiniz...
  

    



        Malzemeler
  • 3 adet kabak
  • 1 paket krem peynir 
  • 1 tutam dereotu
  • Nane , tuz 


   Yapılışı: Kabaklarımızı soyup şeritler halinde keselim ve tuzlayalım  çok hafif yağladığımız tavamızda önlü arkalı kızartalım ve havlu peçete serili bir tabakta bekletelim… Krem peynirimizi ince kıyılmış dereotu ile karıştıralım ve hazırladığımız kabak şeritlerimize bir bıçak yardımıyla sürelim ve rulo halinde saralım…Üzerini nane yaprağı ile süsleyerek yada dilediğiniz şekilde servis yapabilirisiniz…

 Ayrıca ben krem peynir kullandım ama süzme yoğurtla peynir karıştırarak da yapabilirisiniz tercih sizin...Çok pratik ve leziz bu tarif hem hafif bir atıştırmalık hemde sunum açısından da yemek davetlerinizde size yardımcı bir lezzet…

Afiyet Olsun...

Hoşgeldin 11 Ayın Sultanı...


  Tüm İslam aleminin beklediği en özel ve bereketli ay, nihayet geldi şükürler olsun kavuşturan Rabbime…
   ALLAH hepimize  Layık olduğu şekilde yaşamayı nasip etsin …

   Hayırlı Ramazanlar Dilerim Hepinize…



26 Haziran 2014 Perşembe

Yoğurtlu Milkshake

Sıcak günlerin serinletici lezzetlerinden bir tarif paylaşıyorum sizlerle …
Üstelik sağlıklı ve fresh umarım sizde dener ve beğenirsiniz...




24 Haziran 2014 Salı

Buderus Kombi ve Tasarruf Etkinliği ... Kombilerimiz Hakkında bilinmesi gereken özellikler ...

  Geçtiğimiz hafta Salı günü ,  Tavsiye Evi ' nin davetlisi olarak Buderus Kombi 'nin  'Kombi ve Tasarruf ' konulu etkinliğine katıldım…



  Bu güzel etkinlikte var olan bilgilerimin üzerine yeni bilgiler eklediğim ve genelde etrafımdakilerle paylaştığım zamanlarda  kombi kullanımı ve tasarrufu hakkında doğru bildiğini idda edenlerin tüm tezlerini çürüttüğümüz aydınlatıcı bir etkinlik oldu…

   Kendi adıma bu etkinlikten müthiş keyif aldım… Tavsiye evi artık hepimizin de bildiği gibi biz Tavsiye Meleklerinin ikinci yuvası halini aldı adeta …Gelen davetler karşısında bir tek kanat takıp uçmadığımız kalıyor doğrusu…Bu güzel etkinlik ve dağarcığıma eklediğim bilgiler açısından benim için önemli kazanımlarla dolu geçti diyebilirim…

  Bizleri her zamanki gibi tüm şıklığı ve lezzetlerin güzelliğiyle baş döndüren  harika bir davet masası eşliğinde Sevgili Renan Hanım , Erdem Bey ,Gizem Hanım , Neslihan Hanım,  her zamanki sıcaklığı ve samimiyetiyle karşıladılar …

23 Haziran 2014 Pazartesi

Beze Tarifi...

 Günler su gibi akıp gidiyor ve giden her gün ömrümüzden bir takım yaşanmışlıkları da beraberinde götürüyor…Kah üzüyor hayat biz, kah yoruyor ama her şeye rağmen hayat güzel …Nefes aldığımız her an için yüce Rabbime şükürler olsun…

  Sağlık , mutluluk ve huzur dolu bir hafta geçirmenizi temenni ediyorum .Mübarek Ramazan- ı Şerif'e sayılı günlerimiz kaldı… Rabbim layıkıyle yaşamayı nasip etsin herkeze…

  Sanırım ablam hariç herkezin sevdiği ve püf noktalarına dikkat ettiğimiz takdirde çok pratik bir şekilde yapabileceğimiz bezeler tadı ve görselliğiyle davet ve partilerinizde masanıza renk katacak bir lezzet…Çocukluğumdan beri çok sevdiklerim arasındadır… Ablam ben ne zaman alıp yesem yumurta kokuyor der ve yanımda dahi bulunmazdı …

   Ne zaman bir pastanenin  önünden geçsem ki okul çıkışında yolumun üzerindeydi pastane ,olmazsa olmaz lezzetlerimin başında acı badem kurabiyesi, beze ve kokostar gelir… Bu güzel bezeleri sizlerde çok rahat yapıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz ...






         Malzemeler
  • 2 yumurta akı 
  • 2 çay bardağı toz şeker ( pudra şekeri de kullanabilrisiniz )
  • 1 damla limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • Kırmızı gıda boyası ( 3 damla ) Bende kırmızı boya olduğundan kullandım siz pembe boya kullanabilrisiniz yada sade yapabilrisiniz.
   Yapılışı:  Yumurtaların beyazını sarılarında dikkatlice ayıralım ve bir damla bile sarısından karışmamasına özen gösterelim…Öncelikle bir tutam tuz ilave ederek çırpmaya çaşlıyalım kar kıvamına gelmeye başladığında  Toz şekerimizi yumurta akımıza yavaşça ekleyip 1 damla limon suyu , 3 damla kırmızı gıda boyası  ilave edelim… Cam krıştırma kabımızın içersinde mikser yardımıyla çırpalım …


   Bu sırada bir tencereye su ilave edelim ocağımızın kahve gözüne koyalım ve cam kabımızı tenceremize koyup altındaki suyun kabımıza değmemesine dikkat ederek benmari usulünde  karışımımızı mikserle çırpmaya devam edelim yaklaşık 10 dakika kadar çırptıktan sonra ocaktan alalım ve mikserle 15 dakika kadar daha çırpalım … Beze karışımımız  mikserimizin ucunda toplanıp düşmeyecek kıvama geldiyse yapım aşamamız tamamlanmış demektir…


  Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim ve karışımımızı sıkma torbamıza yada aparatımıza alalım..


Dilediğimiz boyutta ve istediğimiz ucu kullanarak tepsimize sıkarak şekil verelim ben düz uc kullandım ama yıldız uc kullanırsanız daha güzel şekil elde edebilirisiniz …



  Fırınımızı 100 C de önceden ısıtalım ve bezelerimizin üzeri kızarmadan içersi kuruyuncaya kadar pişirelim …  ( En az 1 saat fırınınızın özelliğine göre süre uzayabilir )


Not: Yumurtalarımızın oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim…
Yumurta sarılarını akına karıştırmamaya çok dikkat edelim aksi takdirde kabarmıyabilir…
Karıştırma kabımızın cam yada metal olması çok önemli plastik kab kullanınca istediğimiz sonucu alamıyabiliriz…
Fırın ayarımızı özellikle düşük ısıda tutalım ve üzerlerinin renk değiştirmeden içersinin kuru kalmasına dikkat edelim…
Pişirdikten sonra hava almayan cam kavanozlarda uzun süre muhafaza edebilrisiniz...


Afiyetler Olsun…



21 Haziran 2014 Cumartesi

PROFİTEROL...


    Profiterol sevmeyen var mı ? adı altında ülke genelinde bir anket yapılsa  yok diyen parmakla gösterilecek kadar az insan çıkar diyebilirim … Ben ve benim etrafimdaki herkez bayılır bu tatlıya … Ki bennnn profiterolün tartışmasız adresi meşhur İnci Pastanenesinin en eski müdavimlerinden biri olarak yediğim porsiyonların yanısıra kilolarca aldığımı  eve götürdüğümü bilirim ...

    Eskiden çok zahmetli gelirdi bana tabi benim gibi yoğun tempoda çalışan biri için öyleydi ama gel zaman git zaman nihayetinde ben de bir ev hanımıyım…Bu güzel lezzeti de en iyi şekilde VE  sıkça yapmalıyım elbette yoksa bana yakışmaz … Gerçi eşimle Beyoğluna her gidişimizde Meşhurrrrr İnci Pastanesine uğramayı da ihmal etmeyiz hani ama aramızda kalsın profiterolün sosundaki o eski tadı alamıyorum damağımda ki sahibine bu konuyu ilettiğimde nerden anladınız eski ustamız değişti dedi damağıma o derece güveniyorum yani uzun lafın kısası…
Gelelim tarifimize...





20 Haziran 2014 Cuma

İşte Stres Altında Bile Pozitif Kalabilirsiniz

Çalışma hayatının her gün biraz daha stresli hale geldiği doğru. Stresin iş başarısını engelleyen en önemli nedenlerden biri olduğu da iyi biliniyor. İş hayatında stres bir ölçüye kadar faydalı bulunuyor fakat o ölçüden fazlası da iş ilişkilerini bozuyor, dikkati dağıtıyor, verimi azaltıyor, başarısızlığa sebep oluyor. Tüm bu olumsuzluklar üst üste gelince ister istemez sosyal hayatımız da etkileniyor.

Bu  nedenle iş yeri kaynaklı stresi azaltmanın bazı yolları var. Benim de çok kullandığım ve etkili yollardan biri olduğuna inandığım yöntem ise; strese girdiğim anlarda ufak molalarlar birlikte derin derin nefes alıp vermek. Bu işlemi arka arkaya 5-6 kez tekrarladığımda fark edilir bir rahatlama hissediyorum.

Geçtiğimiz günlerde yine stresli bir anda bu yöntemle rahatlamaya çalışırken çalışma arkadaşımın masasında granini meyve suyu şisesinin üzerine iliştirilen şöyle bir mesaj gözüme çarptı; “Sen sınırsız potansiyele sahipsin.” Bir anda pozitif düşünmenin çok işe yaradığını fark ettim. Sonra kendi kendime dedim ki; nefes egzersizleriyle birlikte kendimizi bu şekilde motive edebilir, içimizdeki potansiyeli dışarıya çıkarabiliriz.

 

Benim kartımı sizlerle paylaşıyorum.

Kendi pozitif mesajınız için granini facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

https://www.facebook.com/graniniTurkiye
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Bodrum Restaurant & Cafe Ortaköy ...

    Merhabalar Sevgili Blogcanlarım ,

  Geçtiğimiz haftasonu Sevgili arkadaşım Yağmur İpar'dan  aldığım bir davet üzerine Boğazın eşsiz manzarasına nazır Bodrum Restaurant & Cafe 'de tadım etkinliğine katıldım…


 Nefis Ege lezzetleri eşliğinde Boğazın eşsiz güzel manzarasına karşı bu güzel atmosferde buluştuk sevgili blogger arkadaşlarla …

   Sevgili Didem hanım mekana girdiğim anda beni tüm samimiyeti ve sıcaklığıyla karşıladı hemen her yere erken gitme adetimden vazgeçmeyen ben yine ilk gidenlerdendim geç kalmamış olmanın verdiği huzurla  diğer blogger arkadaşlarımızın mekana teşriflerinin sonucunda nefis lezzetlerin tadına bakmaya başladık…




   Bodrum Restaurant  & Cafe  temiz ve ferah bir mekan olmasının yanısıra eşsiz manzarası insanı alıp bir yerlere götürüyor doğrusu ayrıca mekanın Ortaköy vapur iskelesine yakın denize sıfır konumda oluşu,  işletmecisinin sıcak ve içten tavırları , garsonların ilgisi , servisin çabukluğu atlanmaması gereken bir nokta diye düşünüyorum …

17 Haziran 2014 Salı

Sucuklu ve Peynirli Ekmek Dilimleri

   Bizim evde genelde pek bayat ekmek bulunmaz tüketeceğimiz kadar almaya gayret sarf ederiz…Ayrıca sevgili annemden dolayı genelde tam buğday ekmeği,organik ekmek yada tahıllı ve cevizli ekmek tüketmeye özen gösteririz ama can bu ya arada beyaz ekmek çekmiyor da değil hani …Bu yüzden sabah kahvaltısı içib aldığımız ekmeğin birini yiyemedik ve sonuç = değerlendirme çalışmaları…

  Bazen ekstra bir durum olurda dışarda yemek zorunda kalırız fakat evde mevcut ekmeğimizde bir kenarda bulunur hani işte böyle bir durum oldu hafta sonu 2 akşam dışarda olmak zorunda kalınca ekmeğimiz bayatladı bende tamamen kendi kafama göre ne bulduysam kattım katıştırdım…


  Kızartma yapmak istemediğimden fırında yaptım ama inanın pizza tadınca yumuşacık bir lezzet çıktı ortaya sizlerinde yapmasını tavsiye ederim hatta biberlerimden birinin acı olması ve pul biberde katmış olmamdan dolayı acılı seven biri olarak lezzeti halen damağımda diyebilirim… Netice itibariyle atılmayan ve güzel şekilde değerlendirilen bir tarif meydana gelmiş oldu...



          Malzemeler
  • 1 adet bayat ekmek dilimlenmiş
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 kangal Beşler Sucuk
  • 1çay bardağı yoğurt
  • 150 gr kadar beyaz peynir yada rendelenmiş kaşar peynir
  • 2  adet kapya biber
  • 4 adet sivri biber
  •  Tuz ,pul biber , karabiber ,nane 

16 Haziran 2014 Pazartesi

Değerli Yazar Orhan BAHTİYAR ile Tavsiye Evi'nde Sohbet ...

   Merhabalar  Hepinize,

   Bir Tavsiye meleği olarak Tavsiye Kanalı 'ndan gelen nazik davet üzerine Sevgili Renan TAN TAVUKÇUOĞLU'nun  kurmuş olduğu ve harika etkinlikler düzenlediği Tavsiye Evi 'nde yazar ile sohbet etkinliğe katıldım…Sizlerde böyle güzel etkinliklerde bulunmak ve o güzel havayı teneffüs etmek isterseniz Tavsiye Kanalı'na üye olmanız yeterli ...



    Tıpkı davet mailinde yazdığı gibi Azimli bir Türk Pilotu olan Vecihi HÜRKUŞ'un destansı hayatını anlatan Orhan BAHTİYAR'ın son kitabı '' Gece Tayyarede Açıkta  '' ile Tavsiye Evi'nde çok keyifli ve mutlu bir yolculuğa çıktık …

    Benim için inanılmaz keyif verici bir sohbetti son zamanlarda hiç bu kadar yoğun bir bilgi denizinde yüzmediğimin farkına vardım en son 2 yıl kadar önce bir araştırmacı yazar'ın sohbetinde bulunmuş ve aynı keyfi almıştım…

   Bu esnada hayatımda uzun zamandır ara verdiğim bu tür etkinliklere olan açlığımı hissettim ve  kendi kendime hayıflandım doğrusu …Fakat bu malesef ki benim elimde olmayan bazı nedenlerden de kaynaklanıyor olsa da bir şekilde bu kopukluğumun telafisini etmem konusunda kendime bir uyarı yaptım ….Neyse lafı fazla dolandırmadan gelelim o güzel güne,

14 Haziran 2014 Cumartesi

Limon Glazürlü ,Limonlu ve Hindistan Cevizli Muffin

    



         Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 150 gr tereyağ (Eritilip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ilave edelim )
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon ve rendelenmiş kabukları
  • 3-3,5 su bardağı un ( gerektiğinde kontrollü olarak un ilave edebilirsiniz… )

13 Haziran 2014 Cuma

Çilekli Smothie...



                   

         Malzemeler
  • 2 top kaymaklı dondurma
  • 1 kase çilek
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 kase parçalanmış buz
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı bal  (Arzuya göre )

10 Haziran 2014 Salı

Kurutulmuş Domatesli ve Ispanaklı Patates Salatası

   Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,

Geçtiğimiz günlerde katılmış olduğum bir etkinlik sırasında bizlere Gurme 212 'nin ürünlerinden oluşan bir paket hediye edildi… Ben de lezzetini daha önceden de bildiğim fırında kurutulmuş cherry  domatesleri gördüğümde patates salatası yaparken kullanmak üzere kendi tarifimi oluşturdum…

  Tarif tamamen bana aittir…Umarım dener ve sizlerde beğenirsiniz …Biz ev halkı olarak çok beğendik…Gelelim bu güzel tarifime…








         Malzemeler
  • 3 adet patates
  • 1 kase doğranmış ıspanak yaprakları
  • 3 yemek kaşığı Gurme 212 Zeytin kuru domates Soslu
  • 12 adet  Gurme 212 Cherry Domates Fırında Kurutulmuş
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 çay kaşığı  karabiber
  • 1 tutam demet dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 dal yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz 

8 Haziran 2014 Pazar

Dereotlu Pastane Poğaçası...

  Nefis bir pastane poğaçası yapıp yemeye ne dersiniz hanımlar ?

   Haydi bakalım hepbirlikte mutfağa bu güzel ve lezzetli misss gibi dereotu kokan poğaçlardan yapıp , çayımıza güzel bir eşlik edici olarak tüketmeye…

   Dereotuyla aram iyi değil diyenlerdenseniz şayet o da kolay maydonoz imdadımıza yetişecektir ve aynı lezzeti yakalayacaksınız…

   Şimdiden kolay gelsin hepinize mutlu haftalar diliyorum Sevgili Blogcanlarım...    



     

7 Haziran 2014 Cumartesi

Bi Mutfak 1.Blogger Buluşması



   Arkadaşlarımın daveti üzerine Nar Kitchen'da güzel bir Bruncha katıldım ve keyifli sohbetler eşliğinde he çok sevgili dostlarım ve arkadaşlarımla muhabbet edip mutlu olduk hemde yeni arkadaşlıklar kurduk…

   Ben böyle güzel bir buluşmayı organize Bimutfak Olcay bey ,Biçokolata Özlem hanıma ve Atölye Ful 'e teşekkürlerimi gönderiyorum …

Sizleri tanımak çok güzeldi…




6 Haziran 2014 Cuma

Garden Event 2014 Blogger Buluşması



    Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Geçtiğimiz günlerde yine harika bir etkinliğe katıldım …Blog yazmanın en keyifli yanı yeni insanlar ve yeni dostlukların başlangıcının temellerinin atıldığı etkinliklerde buluşmak ve kaynaşmak olsa gerek...

                             

   Sevgili  Esmer Güzeli blogununun güzel sahibesi  Pınar   & Hüzün Sarısı blogunun güzel sahibesi Nihal o kadar güzel hazırlanmışlardı ki bu buluşmaya  çeşitli sürprizlerinin de eşliğinde günümüzü tıpkı organizasyonun konseptinde olduğu gibi rengarenk ve neşe içersinde geçirdik… 

Cevizli ve Yulaf Ezmeli Kurabiye

   
 

          Malzemeler
  • 125 gr tereyağ 
  • 1 adet yumurta
  • 1 /2 su bardağı esmer şeker
  • 1 /2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi ( Ben organik kullandım )
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
  • 1çay bardağı ceviz yada fındık 
  • 1çay bardağı kuru üzüm
  • 1 paket Dr .Oetker Damla sakızlı vanilya

  Yapılışı: Fırınımızı 180 C ayarlayıp ısıtalım… Şeker ve yağı krema haline gelene kadar mikserle çırpalım ardından yumurtamızı da ekleyip iyice karıştıralım…

    Un , yulaf, kabartma tozu ve karbonatı ilave edip cevizlerimizi irice parçalara ayıralım , kuru üzüm ,tarçın ,kabartma tozu ,karbonat ve vanilyamızı da mikserleçırpmış olduğumuz  şeker ,tereyağ ve yumurta karışımına ilave edelim çikolatalarımızı da ekleyelim…
 
    Un ölçüsü değişiklik gösterebilir kontrollü olarak ilave edebilirsiniz fakat çok sert bir kurabiye olmasını istemiyorsanız 1,5 su bardağı kafi geliyor... Dondurma kaşığı yada iki adet kaşık yardımıyla hafif yağladığımız yada yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim …

  Bu ölçüde yaklaşık 20 adet kurabiye elde ediyoruz...Önceden ısıttığımız fırında 15 ila 20 dakika kadar pişiriyoruz…Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek yada sade bir şekilde servis edebilrisiniz…

Afiyetler Olsun...

3 Haziran 2014 Salı

Dalından Damağa ,Doğal Lezzet Frutta Naturali Dondurma...

   Merhabalar Sevgili Blogcanlar,

  Yazın sıcaklarını içimizde hissetmeye başladığımız şu günlerde Sevgili Yemek Sobetleri Blogunun güzel sahibesi Yağmur İpar'ın Davetlisi olarak Aslanlar Gıda'nın yeni lezzet yumağı markası Frutta Naturali Dondurma Tadım Etkinliğine katıldım…

   Firma 1997 yılında  ilk  çiğköfte markası olarak  ticari hayatına başlamış olmakla birlikte bu uğurda sağlığımıza ve lezzete verdiği önem doğrultusunda bu nefiss mi nefissss doğal dondurma Frutta Naturaliyi de ürün zincirinin bir halkasına eklemiş  olmasının yanısıra, kalitesi ve içersinde hiçbir katkı maddesi barındırmaması ,  mevsiminde dalından koparılmış meyvelerin damağımız şenlendirecek lezzette dönüştürülerek 70 çeşit dondurmayı da  bünyesinde barındırıyor olması …


   Sorbeleri özellikle  o mevsimde en lezzetli olan meyvelerden üretilmekte ve bunun yanısıra benim tadımladığım  ve  favorilerim arasında bir numara olan cevizli tahinli , karameli , içersindeki bol çikolatayla gönlümü fetheden kakaolu çikolatalı dondurmasına tek kelimeyle bayıldım…

2 Haziran 2014 Pazartesi

Muffin Kalıbında Sodalı Peynirli Poğaça...




          Malzemeler
  • 1 su bardağı Yörsan tava yoğurdu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurtanın akı (  sarısı üzeri için ayrılacak )
  • 1 yemek  kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soda
  • Aldığı kadar un ( Yaklaşık  3,5 - 4 su bardağı kadar gerektiğinde ilave edebilirsiniz )

         İç Malzemesi İçin
       Üzeri İçin 
  • 1 yumurtanın sarısı ( ayırmış olduğumuz )
  • Çörekotu


   Yaplılışı : Unumuzu hamur yoğurma kabımıza eleyerek alalım , ortasını havuz gibi açalım ve instant mayamız ile ılık süt 1 yumurta akımızı , zeytinyağı, süt , soda ve yoğurdumuzu ilave ederek hamurumuzu güzelce yoğuralım…Üzerini bir bezle örterek hamurumuzu dinlenmeye bırakalım…

 Hamurumuz mayalandığında elimizle limon büyüklüğünde parçalar koparalım ve içersine Yörsan Beyaz Peynirimizden koyalım avcumuzda yuvarlayalım ve yumuşak margarin ile yağladığımız muffin kalıplarımıza yerleştirelim …

  Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörekotu serpelim… 180 C de önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim…

Afiyetler Olsun...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...