expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

30 Ocak 2014 Perşembe

Kıymalı Pazı Sarma



       Malzemeler
  • 2  bağ pazı
  • 250 gr yağsız kıyma ( antrikottan çekilmiş )
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Taze nane
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ-zeytinyağ arzuya bağlı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 limon suyu
      Sos için 
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi



   Yapılışı : Öncelikle pazılarımızı nane ve maydanozlarımız güzelce yıkayıp sirkeli suda bekletelim…
Daha sonra geniş bir tencerenin içersinde su kaynatalım ve pazılarımızı yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika gibi kaynar suda beklettikten sonra soğuk suya atıp kevgir yardımıyla alalım ve suyunu iyice süzdürelim…

  İç harcımızın hazırlığı için soğan ve sarımsaklarımız kabuklarını soyup yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayalım karıştırma kabımıza alalım ve yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirincimiz ,yıkayıp ince ince kıydığımız nane ,maydanoz,baharatlarımız , kıymamız ,limon ,nar ekşisi , salçamızı da ilave edelim iç harcımızı güzelce karıştıralım…

  Pazı yapraklarımızı uzunlamasına ortadan ikiye bölerek bıçak yardımıyla kalın olan  damarlarından yani sapından ayıralım saplarını pişireceğimiz tenceremizin altına yerleştirelim… Hazırladığımız iç harcımızdan ikiye böldüğümüz  pazılarımıza bir yemek kaşığı koyarak muska şeklinde saralım…Her yaprak pazıdan 2 adet muska şeklinde sarma elde etmiş olucaz bu işlemi malzememiz bitene kadar tamamlayalım…

   Genişçe bir tencereye yerleştirip altına pazı saplarını koyduğumuz saplarınüzerlerine muska şeklinde sardığımız sarmalarımızı güzelce yerleştirip sosumuzu hazırlayıp dökelim ve üzerine elimizde varsa dolma taşı yoksa bir yemek tabağını ters kapatalım ve 1 su bardağı sıcak su dökelim ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirelim pazı yaprağımız çok ince olduğundan çabuk pişecektir kontrol etmeyi unutmayalım lütfen…Ocağımızı kapadıktan sora dinlenmeye bırakalım ve servis tabağına alalım…Dilerseniz yoğurtla dilerseniz sade olarak servis edelim ben üzerlerine nar taneleri ve yoğurt koyarak servis etmeyi tercih ettim…



 Not : Eşim  ekşi ve salça soslu olarak sevmediğinden ben iki ayrı tencerede pişiriyorum …Sevmeyenler varsa sosu hazırlamadan da uygulayabilir ...

Afiyet Olsun…


26 Ocak 2014 Pazar

Fırında Tavuklu ve Mantarlı Krep...





              Malzemeler  

   
        Krep İçin 
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı un
        Bu ölçülerde 8 adet krep çıkıyor…

     Tavuklu Mantar İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs ve kalça 
  • 350 gr mantar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • Tuz, karabiber , pul biber ,kekik ,karabiber
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet limon
       Üzeri için
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 yumurta 
  • 1 su bardağı süt

   Yapılışı: Öncelikle mantarlarımızı bir güzel yıkayıp ince zarını soyuyoruz ve yarım limon sıktığımız suda bekletiyoruz ...Mantarlarımız orta boydaysa dilediğimiz gibi kesiyoruz…

   Tavuklarımızı küp küp doğrayıp yıkayalım,havuç,domates ve biberlerimiz için de aynı işlemi uygulayıp soğanımızı yemeklik doğrayalım hazırlık aşamasını bitirdikten sonra ocağımızın orta gözüne tenceremizi koyup tereyağ ve sıvıyağ ilave edelim yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ve sarımsağımızı  pembeleşinceye kadar kavuralım ardından salça ve domateslerimizi ekleyip biraz karıştırdıktan sonra havuçlarımızı ve biberlerimizi de ilave ediyoruz…

   Ardından kararmaması için limonlu suda beklettiğimiz mantarımızı da ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz ve son olarak da tavuk etlerimizive bezelyelerimizi de ekliyoruz... Arzu ettiğimiz baharatları ve tuzu ilave edip kendi suyuyla pişmeye bırakıyoruz…

   Bu arada krep için Sıvı malzemelerimizi karıştırma kabımıza koyup güzelce çırpalım ardından  unumuzu eleyelim ve tuzuda ilave edip karıştıralım... Akışkan kıvamda bir hamur olması gerekiyor 



  Yağladığımız krep tavamızı iyice ısıttıktan sonra bir kepçe krep hamuru dökerek hamuru tavamızın ölçüsüne göre heryeri kaplamasını sağlayalım  orta hararetli ocakta pişirmeye dikkat edelim lütfen... Altı pişen krebin ıslak hamur görüntüsü kaybolduğunda spatulla yada tavada ters düz edebilirsiniz...Krep hamurumuz bitene dek aynı işlemi uygulayalım ...

   Dikkat etmemiz gereken bir hususta krebi pişirirken tavamız çok kızdığından dolayı krebi pişirme işleminden sonra  ocaktan alıp biraz soğutup tekrar ocağa alıp yeni krep hamurunu ilave edersek altının   yanmasını  engellemiş oluruz …


 İç malzememiz olan mantarlı tavuklarımızın altını kapatıp hazırladığımız kreplerimizi içersine istediğimiz kadar koyarak yanlarından kapatıp sarıyoruz ve bir borcaman yerleştiriyoruz …Üzerlerine süt ve yumurtamızı çırpıp döküyoruz...

  180 C de ısıttığımız fırında pişrimeye bırakıyoruz ve ardından üzerlerine kaşar peyniri rendesi ilave edip fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz…

Afiyetler Olsun...

25 Ocak 2014 Cumartesi

Fırında Salçalı Patates...

    Tavuk ve et yemeklerinizin yanına çok yakışacak basit ve lezzetli bir tarif paylaşıcam sizlerle…




       Malzemeler

  • 5 - 6 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 / 2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
   Yapılışı: Patateslerimizi soyup  yıkadıktan sınra biraz büyük olacak şekilde küp küp doğruyoruz … Derin bir kasede salça sıvıyağ ve baharatlarımızı karıştırıp patateslerimizi bu karışıma ilave edip güzelce harmanlıyalım ardından yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize patateslerimizi yerleştirdikten sonra 180 C de 1 saate yakın pişirelim…
Sıcak servis etmeye özen gösterelim lütfen…

Afiyetler Olsun...

23 Ocak 2014 Perşembe

Kıymalı Gül Böreği...

 Bu güzel börek benim biricik ablacığımın ellerinden benim ona doğum günü için süpriz yapmak amaçlı hazırladıklarımın yanısıra o da bizim için birtakım lezzetler hazırlamıştı bu güzel börek de sadece onlardan bir tanesi resimleri kısmen paylaşmıştım sizlerle sıra bu güzel böreğe geldi…
Birde ablamın tarifiyle deneyin lezzetine doyamıyacaksınız emin olabilirsiniz...

        Malzemeler
  • 5 adet Yufka
        İç Harcı İçin
  • 300 gr kıyma (Antrikottan çekilmiş)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı salça
  • Karabiber , kırmızı pul biber
         Sosu İçin 
  • 1su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Çörekotu, susam

   Yapılışı : İç harcımızın yapımıyla başlıyalım hepimizin bildiği ve severek yediği gül böreğimizin yapımına Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım üzerine salçamızı ilave edip bir kaç dakika daha kavuralım.... Ardından kıymamızı ve baharatlarımız ilave edelim

 Yufkalarımızı üst üste tezgahımıza koyalım ortadan ikiye ve tekrar ikiye bölelim..Yoğurt , süt , yumurta ve sıvı yağı karıştırıp börek harcımızı hazırlayalım.

     Kesip hazırladığımız yufkamıza fırça yardımıyla iç harcımızdan sürelim ve Üçgen şeklinde kesmiş olduğumuz yufkamızın geniş tarafına iç harcımızdan dilediğimiz ölçüde koyalım kenarlarından içe katlayıp rulo şeklinde yuvarlayalım... Kendi etrafında sarıp yuvarlak hale getirelim gül şeklimizi vermiş olduk böylece...Tüm yufkalarımıza aynı işlemi uygulayalım.... Üzerine kalan yoğurtlu harçtan sürüp, çörek otu veya  susam serpelim 180 C fırınımızda pişirelim




Afiyet Olsun...

22 Ocak 2014 Çarşamba

PAPİSTANBUL- PlLATES & PILATES İSTANBUL Blogger Etkinliği

  Merhabalar ,

  Bugün sizlerle  paylaşıcağım yazım çok istemiş olmama rağmen sağlık sorunlarım nedeniyle yapmaya olanak bulamadığım pilatesle ilgili evetten izlenimlerim...

 Sevgili Ohannes Kan 'ın düzenlemiş olduğu ve Sevgili Yağmur İpar'dan almış olduğum nazik davet üzerine  Papistanbul- Pilates &Pilates İstanbul   etkinliğine katıldım…

  Çok doğru bir karar vermiş olduğumu anı yaşayarak anlamak benim için sevindirici bazen anlık verdiğimiz kararlarımız sonucunda fazlasıyla üzülüp kırılabiliyoruz çünkü ben bir tipik Balık Burcu insanıyım…

  Ülkemizin başarılı sosyal medya yöneticisi olan sevgili Ohannes KAN ile düzenlemiş olduğu etkinlikte tanışmış olmaktan büyük keyif aldım …Başarılı olmasının nedeni samimi ve içten oluşuyla ilgili ayrıca kendisiyle güzel sohbetler etmek ve aynı havayı solumaktan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum doğrusu…

  Anılarımda müthiş bir iz bırakan , başarılarla dolu bir çok işe imzasını atmış ve atacak olan güzel yürekli Ohannes seni tanımak çok güzel ve özeldi benim için…Umarım yollarımız tekrar kesişir ve güzellikleri tekrar  birlikte paylaşma şansını yakalarım…

  Tekrar sevgilerimi ve sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum sana...

  Hayatım boyunca hesap yapmadan yaşamaya alışkın biri olarak ve belki de bu yazıyı okuyan siz sevgili blogcanlarıma tuhaf gelebilir ama benim hayatımdaki en büyük gayem dost biriktirmek…
Bu iş gerek iş hayatımda gerekse de özel hayatımda her daim ön planda olmuştur benim için ve böyle de olmaya devam edecektir…



   Katılmış olduğum etkinlikte  güzel ruhlu insanların varlığıyla daha da mutlu ve harika bir gün geçirdim ki anılar defterimde yine müthiş sayfa doldurmuş oldum…

20 Ocak 2014 Pazartesi

Yumurta Kapama...


   Merhabalar  İyi haftalar dilerim hepinize blogcanlarım…
Bugün sizlerle paylaşacağım tarif son günlerde hemen herkezin yaptığı öve öve bitiremediği bir tarif…

  Gördüğüm an itibariyle altı üstü haşlanmış yumurta, çılbırın yoğurtsuz hali ve vıcık vıcık yağ izlenimi bırakan yumurta kapamayı Vişnapımmm 'da yapıp Facebook 'da paylaşınca sordum kendisine ve güzel olduğu garantisini verdi ve mutlaka denemem gerektiğini söyledi bende yağını azaltarak denedim sonuç gerçekten mükemmelmiş…

   Hatta insagram 'da ve Facebook' da resimlerini paylaştığımda ''yumurta kapama dediler kapadık'' yazarak paylaştım ...

   Hani meşhur bir tabir var ya önyargıları yıkmakla ilgili aynen o durum yani yemeklerin görüntüsüyle o an karar vermemek lazımmış diye düşündüm ilk kez doğrusu…Aslında çok basit bir kahvaltılık lezzet bombası için bu kadar düşünce ve övgü sonrası gelelim basit mi basit bir kahvaltılık tarifine…





      Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 50 gr tereyağ
  • Pul biber,karabiber,tuz

      Yapılışı : Öncelikle güzelce yıkadığımız yumurtaları ufak tencerede üzerini geçecek kadar su koyup tuz ilave ettikten sonra 5 dakika kadar haşlıyoruz…

   Kabuklarını soyduğumuz yumurtalarımız 2 ' ye bölerek tavada tereyağımızı kızdırırırken yumurtalarımızın sarısını tavanın tabanına gelecek şekilde kapatarak üzerine pul biber ,karabiber ve tuz ilave ediyoruz…




  Ve mümkünse hemen servis edip yağına ekmeğimizi bandırarak  yiyoruz soğuyunca aynı lezzeti vermeyeceğini düşünüyorum…












Afiyetler Olsun


17 Ocak 2014 Cuma

Beşamel Soslu Bostan Patlıcanı



        Malzemeler
  • 3 adet bostan patlıcanı
  • 300 gr dana kıyma (antrikot )
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1-2 adet domates rendelenmiş
  • 1 adet kesme şeker
  • 3 adet sivri biber
  • Maydanoz
  • 1 /2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
        Beşamel sosu için
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber ,tuz
        Salçalı sosu için
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı su
  • Arzunuza göre baharat ve tuz ilavesi yapabilirsiniz
         Kızartmak için
  • Sıvı yağ

      Yapılışı: Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup 1 parmakdan biraz kalın yuvarlak şekilde keselim…Büyük bir kabın içersine tuzlu su yapıp bekletmeye bırakalım kara suyunun çıkması için…Ardından süzüp güzelce kurulayalım ve kızartıp kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım fazla yağını giderebilmek açısından…
 
    Tenceremize 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup soğanı ve 1 diş sarımsağımızı kavurup kıymamızı ilave edelimrendelenmiş domates ve saçamızı da ekleyip domatesin suyunu çekmesini sağlıyalım ,baharat ve maydanozumuzu da ilave edelim karıştıralım ve ocağımızın altını kapatalım…

    Kızarttığımız patlıcanlarımızı bir borcama dizelim ve üzerine kıymalı iç harcımızdan bölüştürüp koyalım…



Diğer taraftan da küçük bir tencereye tereyağımızı koyup 2 yemek kaşığı unu kokusu çıkana kadar çırpma teli yardımıyla kavuralım ve ardından sütümüzü ilave edelim sürekli karıştıralım arzunuza göre karabiber ilave edebilirsiniz tuzununu da ilave ettikten sonra beşamel sosumuz muhallebi kıvamına gelip göz göz olana kadar çırpmaya devam edelim ki pürüzsüz kıvam elde edelim…Hazırladığımız beşamel sosumuzu da patlıcan ve kıymalı harcımızın üzerine bölüştürelim …


   Salçalı sosumuzu hazırlıyalım ve borcamımızdaki patlıcanların dibine  dökelim… 200 C de fırınımızda beşamel sosumuz kızarana kadar pişirelim…

   Dilerseniz servis etmeden önce üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip bir kaç dakika kaşarpeynirler eriyene kadar fırında tutup servis edebilirsiniz…Yanında pilav ile servis edebilirsiniz…

Afiyet olsun...

16 Ocak 2014 Perşembe

Yoğurtlu Karnabahar Kızartması


    Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz eksik un
  • Tuz , sıvı yağ
      Üzeri İçin
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

    Yapılışı: Karnabaharımızın sert kısımlarını keselim ve ayırdıktan sonra güzelce yıkayalım ve tenceremize yerleştirdikten sonra üzerini geçecek şekilde su ve tuz koyrak haşlıyalaım…Çok fazla yumuşamadan suyunu süzelimki dağılmasın karnabaharlarımız…

 Karıştırma kabımıza un ,yumurta ve biraz su yardımıyla çırparak karıştıralım kıvamı çok koyu yada akıcı olmasın … Haşlamış olduğumuz karnabaharlarımızı  teker teker bu karışıma bulayarak kızdırdığımız kızartma yağımıza atıp kızartalım… Havlu peçete yardımıyla fazla yağını aldıktan sonra servis tabağımıza yerleştirelim…



  Üzerine arzu ederseniz sarımsaklı yoğurt yada sade olarak servis yapabilirsiniz…Ayrıca isterseniz tereyağ eritip içersine pul biber de kızdırarak dökebilrsiniz servis esnasında…

Afiyetler Olsun...







15 Ocak 2014 Çarşamba

Uğur Böceği Kanepeler



  Kahvaltılarımızda yada misafirlerimize değişik şık ikramlıklar sunmak istediğimiz zamanlar için düşünülebilecek güzel bir atıştırmalık uğur böceği kanepeler…

  Biraz el oyalayıcı gibi görünse de büyük keyifle çabucak yapılabilecek bir atıştırmalık aslında…

  Dilerseniz benim yaptığım gibi tost ekmeği yerine tuzlu bisküvilerde kullanabilrisiniz herzamanki gibi tercih size ait sevgili blogcanlarım...

  Finsera' dan tarafıma gönderilen güzel pakedin içersinde bulunan misss gibi kokan dalından kopartılarak kapımıza ulaşmış olan cherry domateslerimin görselini bu şekilde sizlerle paylaşmak istedim…



         Malzemeler

  • 5 dilim tam buğday unlu tost ekmeği
  • 10 adet cherry domates (Finsera )
  • Krem peynir (Pınar Beyaz Krem Peynir)
  • 10 adet siyah zeytin
  • 10 dilim Coşkun Salam
  • Çörekotu yada zeytin ezmesi
  • Kalp ve papatya şeklinde kurabiye kalıpları 


Yapılışı: Öncelikle domateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz… Arka kısmından ters  V  şeklinde kesip çıkartıyoruz ve tost ekmeğimizi dilediğimiz kalıp yardımıyla kesip üzerine çok ince bir tabaka halinde beyaz krem peynir sürüyoruz , siz arzu ederseniz kaşar peynirde kullanabilirisiniz…

   Üzerine salamlarımızdanda kalıp yardımıyla keserek koyuyoruz ve ikiye bölerek hazırlamış olduğumuz domateslerimizi yerleştirdikten sonra zeytin çekirdeklerini bıçak yardımıyla çıkartıp ortadan ikiye bölerek uğur böceklerimizin ağız kısmına yerleştiriyoruz ve üzerlerini çörekotuyla süslüyoruz …
   Ben chery domateslerinin yeşil saplarını kullandım görüntü açısından ama siz nane yaprakları kullanabilirsiniz ayrıca çörekotu yerine kolaylık olsun diye zeytin ezmesinden kürdan yardımıyla üzerien uğur böceklerimizin benekçiklerini yapabilirsiniz keyif alınarak yapılan güzel bir sunum ve yemeside bir o kadar keyifli…

Bir başka seferinde Eti'nin yuvarlak tuzlu bisküvileriyle yaptığım sunumuda sizlerle paylaşırım…


Afiyetler olsun...

14 Ocak 2014 Salı

Simit Poğaça...

 Hepinize mutlu haftalar dilerim sevgili blogcanlarım...Yumuşacık simit lezzetinde poğaça yapmaya ne dersiniz canlar …Haydi hep birlikte bu güzel tarifimi deneyelim lezzetine bayılacaksınız eminim ki...




        Malzemeler
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket Dr. Oetker İnstant maya
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tepeleme  toz şeker
  • Aldığı kadar un
        İç malzemesi 
  • Ezine beyaz peynir
       Üzeri İçin
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
  • Susam


     Yapılışı  : Hamur karıştırma kabımıza bir miktar un döküp havuz şeklinde açıyoruz ortasına ılık süt ve mayamızı koyup parmak ucumuzla karıştırıyoruz , oda sıcaklığında yumurta , yoğurt, sıvıyağ , şeker ve tuzumuzuda ilave edip kulak memesi yumuşaklığını alana kadar un ilave ediyoruz… Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz…

   Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp elimizi biraz yağlıyalım ki mayalanan hamurumuz ellerimize yapışmasın içersine peynir koyup kapatıyoruz…Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştiriyoruz...

  Suyla incelttiğimiz pekmeze ardından da susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize diziyoruz…
Bıçak yardımıyla üzerini çizgi şeklinde kesiyoruz ve 30 dakika kadar tepsidede mayalandırıp…




200 C de ısıttığımız fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz…




Afiyetler Olsun…


12 Ocak 2014 Pazar

Mevlid Kandili...



 Hamd ve senalar Alemlerin Rabbi'ne ; Salat ve selamlar O'nun Rasulune , aline ve ashabına olsun...Sen'i metheden , ALLAH olunca , senin güzelliklerini anlatmaya kimin gücü yetebilir ey ALLAH ' ın nuru…Sana sonsuz Salat ve Selamlar olsun...
               
             ''Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed...''






11 Ocak 2014 Cumartesi

Ballı Krokanlı Cevizli Kek

  Bu kekin tarifi tamamen bana aittir efendimmmmm…
Doğaçlama olarak elimdeki malzemeleri kullanarak yaptım ayrıca ben ve misafirlerim çok beğendiler umarım sizde lezzetinden hoşnut olursunuz…
  Sevgilerimle…




     Malzemeler

      Keki İçin

  • 3 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 150 gr terayağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Aldığı kadar un

    Krokanı İçin
  • 50 gr tereyağ
  • 50 gr bal
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı file fındık
  • 1/2 çay bardağı ceviz
  • 1/2 çay bardağı Antep fıstığı
  • 1/2 çay bardağı badem
   Yapılışı: 3 adet yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz …Hemen ardından tereyağı da ilave edip çırptıktan sonra sütümüzüdeve balımızı daekleyip kuru malzemelerimizi ve aldığı kadar unu ekleyip karıştırıyoruz…

   Kek kalıbımızı tereyağ yada margarinle yağlayıp unladıktan sonra unun fazlalığını alıp kalıbımızın her yerine gelecek şekilde kaplıyoruz ben bu işlemi yaptıktan sonra kekimizin kalıbımıza yapışma riskini sıfıra indirmiş oluyoruz…



  180 C de ısıttığımız fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişriyoruz her zamanki gibi kürdan testi ile içersinin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra kekimizi servis tabağımıza ters çevirip krokanımızı hazırlamaya başlıyalım…

   Tavamıza 1 çay bardağı şekeri alıp kısık biraz erimeye başladığında tereyağ ve balımızı ilave ediyoruz ve karamel rengini alınca tüm kuruyemişleri içersine atıyoruz karıştırıyoruz ve yağlı kağıdın üzerine döküyoruz soğuduktan sonra kekimizin üzerine parçalayarak yerleştiriyoruz…Üzerine tekrar 1yemek kaşığı bal ilave ediyoruz bu tamamen tercihinize bağlı inanın bu keki denerseniz lezzetine bayılacaksınız… Krokanın içersine koyduğumuz malzemeler ve ölçü size kalmış …

Afiyetler olsun …

9 Ocak 2014 Perşembe

Ispanaklı Gül Böreği



       Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 250 gr beyaz peynir
  • 1 adet soğan
  • Sıvıyağ ( 2 -3 yemek kaşığı )
  • Tuz  ,karabiber

       Yufkaların üzerine sürmek için 

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta 
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
       Üzeri İçin 
  • Susam yada çörekotu
   Yapılışı: Yufkalarımızı 4 eşit parçaya bölüp ön hazırlığımızı yapalım…Ardından Ispanaklarımızı bol suyla yıkayıp her zamanki gibi sirkeli suda bekletelim ve ardından tekrar yıkayıp kurutalım doğrayalım…

  Soğanımızı yemeklik doğrayalım ve sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım ve ıspanaklarımızı ilave edelim baharatlarla tatlandıralım biraz kavurduktan sonra ocağın altını  kapatıp soğumaya bırakalım ve peynirlerimizi ilave edip karıştıralım…

  Yufkalarımızın üzerine sürmek için süt , sıvıyağ , yumurta ve yoğurdumuzu bir kabın içersinde çırpalım ve yufkamızın üzerine fırça yardımıyla güzelce sürelim ve üçgen şeklndeki yufkamızın uzerine iç harcımızdan koyup rulo yapalım ve gül şeklinde ucundan tutarak yuvarlıyalım… Tüm malzememiz ve yufkamız bitene kadar bu işlemi tekrarlıyalım...Kalan iç harcımızdan gül böreklerimizin üzerine sürelim ve 200 C deki fırınımızda üzeri ve altı kızarana dek pişirelim…

   Hatırlatmak istediğim ufak bir not şayet gül böreklerinizin yumuşak olmasını istiyorsanız benim yaptığım gibi kalan iç harctan üzerine sürün çıtır çıtır olsun isterseniz sadece yumurta sürebilirsiniz ve yufkalarınıza sadece sıvıyağ sürebilirsiniz her zamanki gibi tercih sizin…

Afiyetler Olsun...



8 Ocak 2014 Çarşamba

Havuç Salatası






 
       Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Tuz
    Yapılışı : Havuçlarımızı yıkayıp soyacak yardımıyla temizledikten sonra rendenin kalın tarafıyla derin bir kaseye rendeleyelim… Ardından sıvıyağ ve sarımsakla birlikte kısık ateşte 10 dakika kadar karıştırarak soteleyelimve soğumaya bırakalım… Yağınız fazla gelirse süzdürerek  yoğurtla karıştırabilirsiniz...

   Ben sarımsağı sotelerken koymayı tercih ediyorum ama siz dilerseniz yoğurt mayonez, tuz ve sarımsağı birlikte karıştırarak soğuyan havuçlarımıza ilave edebilirsiniz… Ayrıca ben cevizi çok yakıştırıyorum ve karışıma ceviz içi de ilave edip soğuduktan sonra servis ediyorum…

Afiyet Olsun...



7 Ocak 2014 Salı

Dalından Sofranıza FINSERA...

    Merhabalar sevgili blogcanlar…


   Dün sabah beni çok ama çok mutlu eden bir paket ulaştı elime…

Antalya'nın Finike ilçesinden çiftçilikle 50 yılı aşkı süredir uğraşan bir ailenin çocukları ve torunları tarafından kurulmuş olan  halen Finike ve civarında geçimlerini seracılık ,bahçe bitkileri yetiştirmekle sağlayan güzel yürekli gönlü geniş insanlardan kapınıza kadar ulaşan mutluluk ve sağlık yumağı…



 O güzel bahçelerde elma,portakal,mandalina limon ve nar yetiştiriciğinin yanısıra seralarında da domates ,salatalık ,biber fasulye,patlıcan ,pepino ve bu ürünlerin birçok alt çeşitlerinide yetiştiriyorlar …

 Portakalları daha soyarken vitamin deposu suyunun yoğunluğu ve güzel kokusu tadına dair ilk sinyali verdi ve genelde dıştan harika görünüp eve getirip yeme aşamasında suyundan eser olmayan portakallara öylesine alışmışız ki aslında doğal olan suyunun yoğunluğu beni şaşırtmaya fazlasıyla yetti arttı bile tadı zaten mükemmeldi…

  Ne günlere kaldık ama dimi canlar doğal olması gereken şeylere nasılda uzaydan gelmiş yada yeni tanışıyormuş hissiyatını doğurtan ne günler ve ilerde daha neler göreceğiz ki demekten alıkoyamıyor insan kendini …

  Ama ne mutluki Finsera gibi kendine sağlığa ve dürüstlüğe adamış olan insanların varlığı içimize su serpmeye yetip artıyor ve umut ışığı gibi ufukta yanıp aydınlanmaya ve bizleri doğala yakın yaşamaya hazırlıyor  emek veren çiftçi köylülerimiz…

 Ulu önder ATATÜRK nasılda güzel söylemiş '' Köylü milletin efendisidir'' diye aslında o günlerde bile bize ne kadar  önemli olduklarını hissettirmiş.…

İlerki günlerde bu nefisss portakallarla yaptığım lezzetleride paylaşıcam sizlerle...




 Ayrıntılı bilgi ve siparişleriniz için www.finsera.com dan ayrıca 0242 865 6 865 nolu telefondan ulaşabilirsiniz…

   Paketin gelmesinin mutluluğunun yanısıra içersinden çıkan taptaze dalından koparılmış misss gibi meyve sebzeler narenciyenin vatanından toplanıp aynı tazeliğiyle ve titizlikle elime ulaşması memnun edici…


Ürünlerin hormonsuz ,taze ve günlük oluşunun yanısıra raf ömrünün uzatılması için herhangi bir işleme tutulmamış olması ve bunu bilerek gönül rahatlığıyla tüketmek sağlığımız açısından FİNSERA'nın sağlığımıza ne denli önem verdiğinin en önemli göstergesi olsa gerek…


Ayrıca manavdan ve marketten almış olduğumuz ürünlerden daha taze bunu yerken çıtırtısından ve damağınızda bıraktığı o nefissss tadından rahatlıkla algılayabiliyorsunuz…Hele o domatesin ve salatalığın en son çocukluğumda yediğim o doğallığa beni götürmesi ayrı bir hazdı doğrusu…
Salatalıkların körpeliğini resimlerde yakalamaya çalıştım ama inanın o kadar güzel bir koku ve tadı varki keşke burdan size yansıtabilme şansım olsada o hissiyatı sizde yaşayabilseniz…



  Gerçi www.FINSERA.com 'dan sipariş verirseniz anlatmak istediklerimi sizde gayet iyi anlarsınız…

  Dayanamadım ve firmanın yapmış olduğu bu güzel jest sayesinde hepimize uğur getirmesi açısından kahvaltıya bu güzel uğur böceklerinden yaptım ablam ,annem ve ben afiyetle tükettik hemen…



Bu taze ve doğal lezzetleri buzdolabında saklamak koşuluyla ilk günkü tazeliğiyle  1 hafta  dayanabilmesi de güzel bir artı hem katkısız hem doğal hemde bana göre uzun süre dayanıklı…

Artık aldığımız ve üzerinde işlem yapılan her gıda maddesinin nerdeyse aylarca bozulmaması gibi bir sağlıksızlık mevcutken 1 hafta en doğalından tazelik beni heyecanlandırdı…


Açıkçası ben marketlerden aldığım hormonsuz ve organik ürünlerin çoğunun organik olmadığını bir kez daha anlamış oldum Finsera sayesinde bu ayrımı kolaylıkla yapabildim…Sebzelerin saplarında bile farklılık var yani o kadar diyorum…

   Finsera 'nın bir hassas noktası da özenle dalından koparılan ürünlerin toplandığı gün kargoya verilmesi ve firmanın stokta ürün bulundurmaması da çok memnun edici bir olay bence…



  Sağlığımıza karşı o kadar özen gösteriyorlar ki özel bir ambalajda ilk günkü tazeliğini koruyacak şekilde tarafımıza ulaştırılıyor olmasıda sipariş vermemizi destekleyici bir olgu sanırım …

Yanısıra ürünlerin paketlemesinde kullanılan koli ve malzemelerin doğaya geri dönüşülebilir nitelikte olmasıda ne kadar duyarlı olduklarının en önemli bir unsuru...

Üretiminden tüketim aşamasına gelene kadar emeği geçen herkeze ayrı ayrı teşekkürler…

Teşekkürler FINSERA...

6 Ocak 2014 Pazartesi

Ispanaklı Kivili Rulo Pasta...

Evet harika bir tarifle daha karşınızdayım sevgili blogcanlarım…
Umarım sizde benim kadar beğenirsiniz…
Sevgilerimle...



        

      Malzemeler

     Pandispanya için

  • 3 adet yumurta
  • 1 / 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı limon suyu 
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta


   

         Kreması İçin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 2-3 damla Dr. Oetker Rom aroması
  • 1 su bardağı un
  • 1 /2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağ
       Rulo pastamızın içersinde kullanmak üzere
  • 5 adet kivi 
  • Antep fıstığı
       Süslemek için
  • 80 gr beyaz çikolata (1 paket )
  • Antep fıstığı
  • 1 adet kivi
  • 1 adet mandalina

  Yapılışı: Ispanaklarımızı güzelce yıkayıp sirkeli suda beklettikten sonra tenceremize alıp yeteri miktarda su koyup haşlıyoruz… Haşlayıp suyunu süzdüğümüz ve soğuttuğumuz ıspanağımızı rondodan geçirip beklemeye alıyoruz…

   Ardından muhallebimizin yapımına başlıyalım…Tenceremizde  tereyağ ve unumuzu kokusu çıkana kadar kavurup ardından süt , yumurta sarısı ve şekerimizi ilave ediyoruz vanilya ve rom aromasını muhallebimizi göz göz olunca ilave edip karıştıralım ve ocağımızın altını kapatalım…Pişirme sırasında çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırmayı ihmal etmeyelim lütfen…Ardından soğuyana kadar mikserle çırpalım ve beklemeye alalım...

  3 adet yumurtamızı şekerle birlikte çırparak ,önce sıvı malzemelerimizi ardından da un ,kabartma tozu vanilya ve püre haline getirdiğimiz ıspanağımızı ilave ediyoruz…Güzelce karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize güzelce yayıp önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 15 -20 dakika kadar pişiriyoruz…Pişirme süresi içersinde ıspanak bulunduğundan uzayabilir kürdan yardımıyla içersinin pişip pişmediğini anlıyabilirsiniz…

  Pişen pandispanya kekimizin üzerine daha önceden hazırladığımız pişirme kağıdını koyup biraz nemli bez kapatalım ve elimizin yanmamasına özen göstererek rulo haline getirelim ki bu işlemi unutursak rulo haline getirmemiz zorlaşır ve kekimizde kırılmalar oluşabilir…Yağlı fırın kağıdımızı dikkatlice üzerinden alalım ve rulo pastamızı yapmaya başlıyalım...

  Rulo haline getirdiğimiz pandispanyamızı buzdolabında 15-20  dakika kadar beklemeye bırakalım …
 Pandispanyamıza kremamızı spatula yardımıyla muhallebimizi güzelce yaydıktan sonra kivilerimizi soyalım ve yanyana dizelim üzerine antep fıstığı dökelim ve sıkıca rulo yapalım…

  Kivi tamamen benim seçimim siz isterseniz çilek yada muzda koyabilirsiniz veya sade yapıp içersine bollll çikolata rendeleyebilirsiniz damak tadınıza ve size kalmış…

   Rulo haline getirdiğimiz pastamızı ben 1 gece buzdolabında beklettim ki kreması iyice içersine işleyip lezzetini arttırması için üzerini dlediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben mandalina dilimleyip üzerine dilimlediğim kivilerimiz yerleştirip benmari usulü etittiğim beyaz çikolatamla süsledim…




Afiyetler Olsun...

4 Ocak 2014 Cumartesi

Salamlı Gül Poğaça...

   Merhabalar canlar…

   Bugün benim favori poğaça tarifimle hazırladığım gül poğaçamı paylaşıcam sizlerle…
Poğaçaların lezzeti konusunda midemdeki rahatsızlıklarında payıyla hassas davranıyorum ve midemdeki reflümü harekete geçirecek tadlardan özellikle uzak duruyorum ayrıca beğenmediğim hiç bir lezzeti sizlerle paylaşmıyorum…

  Bu tarif onuda ekliyim bunu da ekleyim diyerek kendi tarifimi oluşturduğum poğaçaya uzun zamandır denemek istediğim gül şeklini uyguladım çok da iyi oldu doğrusu kıvamı nedeniyle şekliyle bütünleşti resmen ve özelliklede ablacığımın doğum günü nedeniyle hazırlamış olduğumdan dolayı görüntünün başarıya ulaşması sevincimi kat be kat arttırdı doğrusu…Tekrar benim güzeller güzeli melek ablacığıma mutlu ve hayırlı yaşlar dileyerek güzel tarifimle sizleri başbaşa bırakıyorum…

   Mutlu olun ve hep mutlu kalın hayat bize her ne yaşatıyorsa yaşatsın kendimizi mutlu edecek bir şeyler yapmaktan alıkoymayalım lütfen çünkü hayat çooook kısa ve gereksiz hiç bir şey için üzülmeye ve ALLAH'ın bize bahşettiklerine nankör gelmeye değmez…





         Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket Dr. Oetker İnstant maya
  • 1 paket Dr. Oetker kabartma tozu
  • 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tepeleme  toz şeker
  • Aldığı kadar un

        İç malzemesi 
  • 300 gr salam (Coşkun Salam )


     Yapılışı  : Hamur karıştırma kabımıza bir miktar un döküp havuz şeklinde açıyoruz ortasına ılık süt ve mayamızı koyup parmak ucumuzla karıştırıyoruz , oda sıcaklığında yumurta , yoğurt, sıvıyağ , şeker , kabartma tozu ve tuzumuzuda ilave edip kulak memesi yumuşaklığını alana kadar un ilave ediyoruz...Üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz...


     Mayalanan hamurumuzdan bezeler alıp şekildeki gibi açıp kesiyoruz…








   Üzerine  salamları ortadan ikiye kesip yerleştiriyoruz ve ortasınada küçük kestiğimiz salamları yerleştiriyoruz…

    Daha sonra önce karşılıklı iki tarafını yukarı doğru kaldırıp daha sonra diğer uçlarını da birleştirip gül şeklini veriyoruz …



Umarım resimlerim açıklayıcı olmuştur...









 Tüm hamurumuzu şekillendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp  200 C fırında 25 dakika kadar üzerleri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz…







 Ayrıca bu poğaça hamuru 2 yada 3 gün geçse dahi yumuşacık bir kıvamda pamuk gibi oluyor istediğiniz iç harcı ve istediğiniz şekilde bütün poğaçalarda kullanabileceğiniz bir tarif diyorum ve hepinize kolaylıklar diliyorum…



Afiyetler Olsun…







Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...