expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

30 Ekim 2013 Çarşamba

Patatesli Rulo Poğaça...



        Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1 yumurta 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1tatlı kaşığı mahlep 
  • 3 yada 4 su bardağı un 
        İç Harcı İçin
  •  4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
         Üzeri İçin 
  • 1 adet yumurta
  • Çörekotu , susam yada haşhaş 
   Yapılışı: Öncelikle iç malzememizin hazırlığına başlıyalım patateslerimizi halayıp püre kıvamına getiriyoruz ve yemeklik doğradığımız soğanlarımız ve baharatlarımızla birlikte ocakta kavuruyoruz...

    Sütümüzü ılık olacak şekilde ısıttıktan sonra instant mayayı içersine ilave edip karıştırıyoruz ardından  unumuzu karıştırma kabımıza alıp sıvıyağ tereyağ mahlep ve şekeri ilave ettikten sonra mayayla karıştırdığımız sütümüzü de ilave edip güzelce yoğuruyoruz ve yumuşacık bir hamur elde ediyoruz...

   Yoğurduğumuz hamurun üzerini öreterek  yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra eşit büyüklükte bezelere ayırıyoruz ve merdane yada oklava yardımıyla fazla inceltmeden açıp içersine harcımızı koyup rulo şeklinde sarıyoruz...

  Sarmış olduğumuz rulomuzu istediğimiz ölçülerde bir bıçak yardımıyla kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz...Üzerine yumurta sarısı sürüp , çörekotu serptikten sonra hamurun mayalanmasını beklemeden 180 C deki fırınımızda 25-30 dakika kadar   üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz...




Afiyet olsun...
  

29 Ekim 2013 Salı

29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMI'MIZ Kutlu Olsun...



   90.YILINDA TÜM HALKIMIZIN CUMHURİYET BAYRAMINI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYOR, BAŞTA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI VE YİNE BU UĞURDA MÜCADELE ETMİŞ TÜM ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI,SEVGİ VE GURURLA ANIYORUZ..















28 Ekim 2013 Pazartesi

Havuçlu ,Cevizli ve Tarçınlı Kremalı Kek....


  Merhabalar sevgili dostlar...Güneşli bir sonbahar günündeyiz insanın içi açılıyor doğrusu güzelliklerle dolu mutlu bir hafta geçirmenizi temenni ederim...Sevgilerimle...

   Haftasonu Sevgili arkadaşım Ayşegül'ün Lezzet Durağı Ayşegül Hanım'ın  düzenlemiş olduğu kahvaltı etkinliğine katıldım ... Kendisiyle Tavsiye Evindeki bir etkinlikte tanışmıştık ve enerjisinin güzelliğini yüreğimde hissetmiştim... Harika dostlukların başlangıcına yelken açtık hepbirlikte , kanımca tabiii bu benim düşüncem sevmek ve sevilmek harika bir duygu...

  Hepimiz bir çok dert tasa ile uğraşırken gülümsemeyi ve hayatın güzelliklerini yaşamayı da ihmal etmemeliyiz doğrusu...Çünkü hayat çok kısa , her ne yaşıyor yada yaşatıyorsak hayat çok güzel ve onu layıkıyla yaşamak gerekir diyorum...Hepimizin sırtında ağır yükler var ama anı yaşamak Yüce Rabbimin verdiği canımızın kıymetini bilmek ve aldığımız her nefes için binlerce kez şükretmek gerek...

    Kahvaltı esnasında oturduğumuz konum itibariyle pek muhabbet edemesekte karşıdan karşıya sıcaklığını hissettiğim ve sevgi alışverişinde bulunduğum Kezban Hanımla Face'de merhabalaşma ardından çok hoş bir muhabbete başladık ardından ben havuçlu tarçınlı ve cevizli kek yapıcağımı söyledim ve kendisinin nefisss bir tarifi olduğundan bahsetti ve hemen tarifini paylaştı benimle sağolsun , bende uzun zamandır almayı ertelediğim mutfak terazisini almak üzere istediğim renk olan pembeyi bulmak adına dün koca günümü Beyoğlu,Zeytinburnu ,Eminönü derken kahvaltıdan sonra başka dükkanlara alışverişe dalıp uğramayı unuttuğum Kadıköydeki Tefal mağazasından olabileceğini düşünerek İstanbul kazan biz kepçe misali eşimle bihayli dolaştığım halde yine istemediğim bir rengi almak nasip oldu... Eeee malum benimle Pazar gününü heba eden sevgili eşimin daha fazla burnundan solumasını istemem tabi ... Sonuçta elleri kolları dolu olan o canım benim haksızlık etmeyeyim gıkı bile çıkmadı sağolsun ...Allah insanların evlendiği eşiniyle kaderlerini bir yazmış sonuçta...Neyse daha fazla uzatmayayım bu hengamede birde düşme tehlikesi atlatıp ayağımı burkmayıda başarabildim nihayet ve sol ayağım biraz şişti bu yüzden olsun napalım bunada şükür kırılabilirdide... :) Sevgili Kezban Hanımın tarifininde gramı gramına oluşuna ne tesadüftür dedim ve başladım yapmaya... Kendisi lezzetinin süper olduğunu ,yalnızca biraz kuruluk hissettiğini söyleyince bende krema ölçüsünü biraz arttırdım gayet başarılı bir kek oldu... İyiki sizi tanımışım sizi tanımak ve ışığınızı almak güzeldi...

   Sevgili Limoniden Lezzetler 'in sahibesi Kezban hanıma çooook teşekkür ederim pastacı bir arkadaşının tarifi olduğunu belirtti ismini bilmesemde ona da teşekkürlerimi gönderiyorum ve bu güzel tarifi paylaşıyorum sizlerle... Limoniden Lezzetlerin sayfasına da bir göz atın derim harika tarifleri mevcut...



          Malzemeler

  • 4 adet yumurta            (238 gr)
  • 156 gr tereyağ
  • 195 gr toz şeker
  • 94 gr krema                 (ben 125 gr koydum tercih sizin
  • 188 gr rendelenmiş havuç
  • 250 gr un                     (Kıvama göre arttırabilirsiniz)
  • 90 gr ceviz iri çekilmiş (1 su bardağı)
  • 13 gr kabartma tozu     (1 paket )
  • 4 gr tarçın                    (1 dolu tatlı kaşığı )
                                              (1 paket vanilya ilave ettim ayrıca )

    Yapılışı: Karıştırma kabımızın içersine yumurtalarımızı kırıp şekeri ilave ediyoruz ve şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz...Tereyağını , kremasını ,kabartma tozunu,vanilya  ve azar azar ununu ilave edip iyice çırpmaya devam ediyoruz ... Tarçın , ceviz ve rendelemiş olduğumuz havuçlarımızı da ilave ediyoruz güzelce karıştırdıktan sonra ...Yağlayıp unladığımız kek kalıbına döküyoruz ..

   Hangi kalıbı kullansam diye çok kararsız kaldım ama 24 cm'lik dilimli kek kalıbımı kullandım baton yada yuvarlak kalıp kullanabilirsiniz...Tercih size kalmış...Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişiriyoruz...Kürdan yada bıçakla kontrol ederek pişip pişmediğine bakabilirsiniz hepimizin bildiği gibi...

Afiyetler Olsun...



23 Ekim 2013 Çarşamba

Arabiata Soslu Makarna

  


Tefal Actify 2in1 ile İnci Hanımın Hazırladığı Hasan Paşa Köfte...

     Sevgili dostlar Tavsiye Evi 'nin daveti üzere katılmış olduğum Tefal Actifry 2in1 ile  Lezzeti2yekatla lansmanında Sevgili İnci Hanım'ın güzel Hasan Paşa Köftesinin tarifini istemiştiniz benden Sevgili İnci Yemek İnci Hanım'ın anlatımıyla aynen sizlerle paylaşıyorum... Umarım sizlerde denersiniz bu müthiş lezzeti herşey için tekrar teşekkürler ellerinize sağlık İnci Hanımcım ...

   Sevgi ve Saygılarımı gönderiyorum size...

   HASANPAŞA  KÖFTESİ
   Hazırlama süresi:20 dakika
   6-8 kişilik



                Malzemeler:

          Köfte İçin:
  • 400gr dana kıyması
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 10-15 dal maydanoz
  • 1 küçük yumurta
  • 2-3 dilim ekmek içi
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1-1,5 çay kaşığı tuz
         Püresi İçin:
  • 1 büyükçe patates
  • 1 küçük havuç
  • 1 avuç brokoli
  • 1 ince bel çay bardağı süt
  • 2 ince bel çay bardağı su
  • 1 ölçek zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
        Sos İçin:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su


   Hazırlanması:   Püreyi hazırlamak için patatesi soyup küp küp doğrayalım ki pişmesini kolaylaştırmak için,aynı şekilde havucu ve brokoliyi küp küp doğrayıp TefalActifry2in1'in alt haznesine alalım.Üzerine kalan diğer malzemeleri ilave edip zaman ayarını 25 dak. ayarlayalım.Pişme esnasında bir kenara yığılma yapmışsa kapağını açıp spatula ile karıştırın.Kapağını kapatıp sinyal sesine kadar pişirmeye devam edelim.Süre sonunda sebzeleri bir tasın içine döküp (Bu arada üst tepsiyi Actfry2in1'e yerleştirip pişmeye bırakalım) el blendre ile ezip püre haline getirelim kenarda beklesin.
   Köfteyi  hazırlamak için ise;
Öncelikle soğanımızı rendenin iri gözü ile rendeleyip fazla suyunu çok hafif sıkıp atalım.Ekmekleri ıstalalım,sert kabuklarını atalım sadece iç kısmını kullanacağız. Ekmekleri,içinde hiç suyu kalmayacak şekilde sıkarak soğanlara  ilave edelim. Köfteyi yoğuracağımız tasın içine soğanı,ekmeği ve diğer kalan tüm malzemeyi  ekleyip iyice yoğuralım. Limon büyüklüğünde parça koparıp önce yuvarlayalım sonra işaret parmağımız ile  çevirerek köfteden havuz oluşturalım.Aynı içli köfte hazırlar gibi...
Hafifçe yağladığımız Actifry2in1  tepsisine köftelerimizi dizelim.Üst ayarda 8 dak.zaman ayarı ile pişirelim.Sinyal sesinden sonra köftelerimizin içlerini 1 tatlı kaşığı püre ile dolduralım.1 yemek kaşığı salçamızı 1 su bardağı sıcak su ile inceltip yavaşça tepsiye dökelim 3 dakika zaman ayarı ile pişirip servis edebiliriz.
Not:Salçalı suyu,istediğiniz ölçüde azaltıp çoğaltabilirsiniz.Aynı şekilde patates püresini hazırlarken içine ilave ettiğimiz sebzeleri azaltıp çoğaltabiirsiniz.

22 Ekim 2013 Salı

Çikolatalı Sürpriz Cookie

  Kurban bayramında anneciğimi ziyarete gelecek yakınlarımız ve dostlarımıza ikram edilmek üzere yemekler ,sarmalar derken çayın yanına tuzlu ve tatlı kurabiyeler hazırlamıştım.. Bu güzel tarif de her gelen misafirlerimizin benden değişik tariflerin tadına bakmaya alıştıklarından her bayram öncesinde olduğu gibi aldım bilgisayarımı elime mevcut olan ve yapmak üzere notumu aldığım tariflerime  göz atmak üzere derken unutmuş olduğum Martha Stevard 'a ait olan bu güzel Marshmallowslu Sürpriz kurabiyenin tarifine rastladım hatta marshmallowslarımı hazır etmişim bile dolapta hazır  mevcutken hemen  yapayım dedim...

  Mubarek Bayram nasılda keyifli ve güzel sohbetle eşliğinde dostlarla birlikte kah anılarla hüzünlenerek kah mutluluktan kahkahalar atarak , artık aramızda bulunmayanlara rahmet getirip anılarımızı gözyaşlarıyla yad ederek geçti bir yanım eksik ve yarım olsada anneciğime  ALLAH uzun ömürler versin sağlıkla ve afiyetle inşallah... Bazı dostlarla kurban kavurmalı güzel masalarda bazılarıyla kahvenin ya da çayın eşlik ettiği zevk dolu anlarda... Oysaki nasılda özlemle bekleriz bayramları ardından göz açıp kapayana dek bir çırpıda geçip gidiyor birdahaki gelişinde aile yada eş dosttan eksik yada fazla bireylerle karşılanmak üzere...

  Artık her ne kadar herşeyin olduğu gibi bayramların da içi boşaltılmış sadece biryerlerde tatil yapmak olarak algılansada bayramlarımızı beklemek ve güzellikleri yaşamak uzun zamanlar görüşemediğimiz dost ve akrabalarla renkli ve güzel saatler geçirmek , birbirine doyamamak gibi hasletler de halen mevcut en azından bizde  öyle ...

    Hiç bir bayram evimizin kapanmasını istemez anneciğim hatta bu bayramın 3.gününü ablamda geçirmesi için ikna edemedik nedeniyse bayramda bir gelen olur evin kapısına kadar gelir döner diye ... Hatta montunun bir kolunu giyip başörtüsünü takıp kapıya kadar gelip sonrasında vazgeçti ve bizde planımızı yine erteledik olsun önemli olan anneciğimin mutluluğu değilmi dedik gerçi haklıymışta gelen gidenmisafirimiz bitti derken 3.günü hiç ummadığımız dostlarımızın ziyareti bizi mutlu etti doğrusu bir kez daha annem haklıymış dedirtti bize...Neyse daha fazla uzatmadan ALLAH daha nice güzel ve mutlu bayramlara eriştirsin bizleri ...

     Evet gelelim bu leziz cookie  tarifinin tanımına kek kıvamında ayrıca içersinde saklı olan marshmallowslar çocukluğumuzdan tanıyıp hepimizin severek yediği eti pufların içini andıran ayrıca
bol kakaolu ve çikolatasıda mevcut olan nefisssss mi nefissss bir tad bayramda yiyenlerin bir tane daha alabilirmiyim dediği bir lezzet kısacası...



       Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 12 adet büyük boy marshmallows
  • 80 gr bitter çikolata



  Yapılışı: Tereyağ ve şekeri mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpalım...Yumurta , süt ve vanilyamızı da ekleyip çırpmaya devam edelim... Un , kakao, kabartma tozu ve tuzu bir kabın içersinde harmanladıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyip yoğuralım... Unun ölçüsünde arttırma yada eksiltme yapabilirsiniz bardaklarımızn ölçüsü tutmayabilir...Yumuşak kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edelim...

    Hazırladığımız kurabiye hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım yuvarlayıp ortasına parmağımızla hafifçe bastıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim...Önceden ısıtılmış fırında 180  C de 15-20 dakika kadar pişirelim...

    Bu arada marshmallowslarımızı ortadan ikiye keselim ve kurabiyelerimizi fırından alıp kurabiyelerin ortasını parmağımız ile hafifçe bastıralım ve oluşan çukurlara marshmallowslarımızı yerleştirelim ve tekrar fırına verdikten sonra 1 dakika bekletelim...Bu esnada  marshmallowslar hafifçe eriyip kurabiyeye yapışacaktır...Dilerseniz bu esnada üzerlerini hafifçe bastırıp düzeltebilirsiniz...

    Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım...Bu arada çikolatamızı benmari usulü eritelim ve kurabiyelerimizin üzerlerini çikolataya batıralım ben üzerlerine Antep fıstığı da ilave ettim siz sade yapabilirsiniz ...

Afiyet Olsun Efendim....


21 Ekim 2013 Pazartesi

Kıymalı Börek...

   Sevgili Misssgibi' ye ait bir lezzet paylaşıyorum sizlerle... El açması börek tadında ve ayrıca çok pratik denemeyen kalmasın derim... Hazırlamasıda tüketmeside çok hızlı bir şekilde ilerleyen bu güzel kıymalı böreği bizlerle tanıştıran  Sevgili Zerrin Hanım'a bu güzel tarifinden dolayı teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum...



        Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 1oo gr tereyağ
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1/2 çay bardağı nişasta
        İç Malzemesi
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
       Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş
    Yapılışı : Öncelikle iç harcımız hazırlayarak bu kolay böreğimizin yapımına başlayalım sevgili blogcanlarım.... Soğanımızı küp küp doğrayalım ve tavamıza alalım sıvıyağ ekleyip biberlerimizi ince ince doğrayalım soğanlarımız pembeleşince biberlerimizi ve kıymamızı ilave edelim  arzu ettiğimiz baharatları ilave edelim... İç harcımız soğumaya bırakalım...

    Tereyağ ve sıvıyağımızı bir tavada eritip soğutalım...Yufkamızı tezgaha serelim ve erittiğimiz yağı fırça yardımıyla yufkanın heryerine güzelce sürelim... Nişasta ve unumuzu karıştırıp çay süzgeci yardımıyla yufkamızın heryerine gelecek şekilde eleyerek serpelim... 
    Yufkamızın dört  kenarını ortada buluşacak şekilde zarf haline getirip kapatalım elimizde oluşan karenin tam ortasından ikiye keselim ve uzun tarafına iç malzememizden koyup sıkıca saralım... Uzun rulo halinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yetrleştirip diğer yufkamıza da aynı işlemi uygulayalım ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpelim...

    Önceden ısıstılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirelim... Dilimleyerek servis  edelim ...



Afiyet Olsun...


Zeytinyağlı Yeşil Domates...

   Merhabalar canlar benim sevgili rahmetli  halacığım çok sık yaptığı ve benim hiç denemediğim bu leziz yemeği geçenlerde gönüllerimizin sultanı Vişnapımda görmüştüm ve Halacığımın yaptığından bahsetmiştim ki dün gece Sevgili Vişnapımla yazışırken gecenin bir yarısı kahkahalara boğulurken birimiz Beykoz birimiz Beyoğlundan net aracılığıyla muhabbet demini almış benim nerden düştüyse aklıma Vişnapımın yaptığı benimde aklımda yer eden tarifi birden beynimde şimşek gibi çaktı ve canım çekti saatte geceninde  3.00 'ü yani...

  Neyse en kısa zamanda yaparım diyordum ki sabah komşum Emine ablam anneme bayram ziyareti için uğradı ve Kefken'den yeşil domates getirdiğini banada vereceğini söyledi kahvelerimiz içtikten sonra güzel mi güzel dalından koparılmış kendisinin yetiştirmiş olduğu misssler gibi organik yeşil domateslerimle beni kavuşturdu ...

   Peki ya ben ne yaptım Emine ablamı uğurladıktan sonra hemen mutfağa girdim açtım bilsisayarımı Vişnapımın tarifini şöyle bir gözden geçirdim ve hemen yapmaya koyuldum...Yani anlıycağınız ALLAH'tan gece gece bir kamyon çil çil altın isteseymişim olacakmış bir dahakine onu istesede canım sahibi olsam ne güzel olurdu ...Ama tabi yüce Rabbim kalbimi biliyorki benim parayla pulla işim olmaz varsa yoksa mamalar ve anlık mutluluklar ... Neyse yine fazla uzatmadan gelelim bu güzel tarife ...

  Sevgili Vişnapıma bir kez daha  teşekkürlerimi gönderiyorum izin isteğimi her zamanki gibi güzel kalbinin dile dökülüşüyle bana elbette paylaşabilirsin der demez tarifi yazmaya koyuldum hemen Vişnapım harikasın sen yahu nasıl güzel bir insansın ve nasıl güzel bir yüreğin var senin ...
Sevgilerimi gönderiyorum sana Vişnapımmmmm...Tarifin orjinali için tık tık....



          Malzemeler

  • 750 gr yeşil domates
  • 2 adet soğan
  • 4-5- diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet küp şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet acı kırmızı biber ( arnavut biberi)
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • Dereotu , nane
Yapılışı:Öncelikle  soğanlarımızı piyazlık doğrayalım ardından domateslerimizi de istediğimiz büyüklükte doğradıktan sonra tenceremizi ocağa koyup zeytinyağımızı ilave edelim  soğanlarımız pembeleşene dek kavuralım sarımsaklarımızı da ekleyelim ardından kapya biberimizi doğrayıp soğanlarımıza ilave edelim ve domateslerimizide ekleyip biraz kavuralım şeker ve tuzumuzu ilave edip pirinç ve suyumuzu ekleyelim arzunuza göre arnavut biberide koyabilirsiniz ,tenceremizin kapağını kapatalım ve pirinçlerimizin pişmesini bekleyelim ince kıyılmış dereotu ve nanemizi de ilave edip servise hazır hale getirelim...


Afiyet olsun...

18 Ekim 2013 Cuma

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye


   Tuzlu Kurabiyeler tatlı kurabiyelerin yanında fazla çeşitlilik göstermesede nefissss tarifler var aslında ulaşamadığımız... Genelikle biz ev hanımları  kabul günü listemizi oluştururken aklımıza ilk gelenler  börek, poğaça,salata ve tatlının yanına eşlik etmek üzere tatlı kurabiyelere yöneliriz en azında ben hep öyle yaparım tuzlu kurabiyedeki tek alternatifim de susamlı tuzlu kurabiye tarifimdir aslında içersinde yoğurt bulunan başka bir tarfimde mevcut ama sanırım susamlı tuzlı kurabiyemden sonra favorim olarak  ilk akla gelebilecek alternatif süper bir tarif bu ....

   Kağıdı kalemi hazırladıkmı hanımlar işte ağızda un kurabiyesi gibi kıyır kıyır dağılan nefis mi nefis kurabiye tarifim var sırada...

   Bu arada bir hatırlatma yapıyım  bugün yapılışının 5.günü olmasına rağmen halen ilk günkü kıvamında benden söylemesi ayrıca sadece bir borcam içersinde üzeri strech filmle kapalıyken bu halde kurabiye kutusunda yada saklama kabında uzun süre muhafaza edilebilir ve ilk günki tazeliğini koruyabilir sanırım ...

  Tarif yine sevgili ablama ait nerden bulur böyle tarifleri bilmem ama iyiki bulmuş ayrıca bayram için ikramlık menümü oluştururken ilaç gibi geldi ve üstelik çok beğenildi...


         Malzemeler

  • 250 gr margarin yada tereyağ 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı çörekotu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( 5 yada 6 su bardağı kadar )
         Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı

       Yapılışı : Karıştırma kabımızın içersine un ve kabarma tozu hariç malzemeleri ekleyip karıştıralım  tereyağımız oda sıcaklığında olsun lütfen...Unu ve kabartma tozumuzu da eleyerek güzelce yoğuralım zaten hemen kıvama gelen bir hamur ve sizi fazla uğraştırmadan hemen şekle girebilir ister rulo yapıp keserek istersenizde kurabiye kalıplarınızı kullanarak şekil verin ve üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra 180 C 'deki önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin...

Afiyet Olsun...

16 Ekim 2013 Çarşamba

BUNUELOS...

Katılmış olduğum Emsan etkinliğinde Cheflerimiz ve Tümay Hanım'la birlikte pişirdiğimiz Meksika lezzetlerinden Ananaslı Sığır Eti ile Quesadilla'nın tariflerini paylaşmıştım sizlerle ...

   Geçirmiş olduğumuz eğlenceli dakikalar ardından  hep birlikte pişirmiş olduğumuz yemekleri yedikten sonra EKS mutfaktaki sevgili Eyüp Kemal Sevinç ve ekibindeki Cheflerin bizler içi hazırlamış oldukları o güzel tatlının tarifini paylaşıyorum sizlerle...

   Etkinlikte emeği geçen herkeze tekrar teşekkürlerimiz gönderiyorum...Sevgilerimle ...






         Malzemeler 

         ( 6 Kişilik)
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet çırpılmış yumurta
  • 120 ml. süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  •  Sıvıyağı  (kızartmak için)
  • Pudra şekeri  ( üzerini süslemek için)
          Şurup İçin
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 750 ml.su
  • 2,5 cm'lik çubuk tarçın
  • 1 tane karanfil

    Yapılışı: Önce şurubu hazırlayalım... Bütün malzemeleri  tencereye koyup kaynamaya bırakalım.... Şurubumuzun kıvamı olunca ocaktan alalım... İçerisinden tarçını ve karanfili alıyoruz... Şerbetimizi ılınması için bir kenara alıyoruz...


    Un ,tuz, ve kabartma tozunu eleyerek bir kaseye alıp şekeri ekleyelim...Başka bir kasede yumurta ve sütü çırpalım...Yavaş yavaş karıştırarak una ekleyelim... Son olarak erimiş tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim... Hamuru hafif unlu bir zemine alıp pütürsüz ve elastik hale gelene kadar yoğuralım ve 18 parçaya ayırıp küçük toplar yapalım... Elimizle hafifçe bastırarak yassılaştıralım... Yağlı tahta kaşık sapıyla ortalarına delki açalım... 


   Tavada altın sarısı rengi alana kadar kızartalım .... Kevgirle tavadan çıkartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını alıyoruz ve şerbete batırıyoruz... Üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz...

Afiyet Olsun...

13 Ekim 2013 Pazar

Hazır Baklava Yufkasından Cevizli Baklava

   Bu bayramda sevdiklerimize güzel bir baklava yapmaya ne dersiniz.... Hemde Hazır Baklava yufkasından pratik ama nefissss bir baklava haydi blogcanlarım tarife geçelim...



         Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası (56 adet - 1000 gr)
  • 350 gr sütaş tereyağ
  • 500 gr ceviz içi
        Şerbeti için 
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1/2 limon
      Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlayarak baklavamızın yapımına başlayalım... Şeker ve suyumuzu çift tabanlı tenceremize alıp ocakta kaynamaya bırakalım istediğimiz kıvama gelince limonu sıkalım ve biraz daha kaynatıp ocağımızın altını kapatalım...Şerbetimizi soğumaya bırakalım...





Tereyağımız eritelim ve tepsimizi yağladıktan sonra üzerine teker teker alarak 3 adet yufka serelim ve fırça yardımıyla heryerine erittiğimiz tereyağımızdan sürelim...

   Her 3 yaprakta bir bu işlemi uygulayalım ve 5 defa yaptıktan sonra yani 15 kat olunca bolca cevizle yufkalarımızın üzerini kaplayalım...15 yufkada bir ceviz içi serpelim ...Yani 15 ve 30 'uncu katta ceviz serpelim ardından bir 15 kat yufkayı da 3'er katta bir yağlama işlemini yaparak baklavamızı hazır hale getirelim ... 


   Bütün yufkalar bittikten sonra  üzerini  tereyağımızdan sürelim 1 yada 2 kat daha yufka serdikten sonra dilimleme işlemini yapalım aksi takdirde yufkalar dilimleme işlemi yapılırken elimize yapışıp yırtılabiliyor ... Bu şekilde daha rahat kesebilirsiniz...Kalan yağımız kesme işlemi yaptığımız baklavanın üzerine güzelce gezdirelim...



  180 ila 200 C arasında önceden ısıtılmış fırının orta bölmesinde üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim... Kızaran baklavamızın ilk sıcağının çıkmasını bekledikten sonra soğumuş olan şerbetimizi ılık baklavamızın üzerine dökelim...





Baklavamızı biraz dinlendirdikten sonra üzerini çekilmiş Antep sıstığı yada cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz...






Afiyet Olsun... 




12 Ekim 2013 Cumartesi

Cookies Bel's


  Sevgili Blogcanlarım bugün paylaşıcağım kurabiyenin isim annesi ben olmakla birlikte sevgili ablamın yıllardır yaptığı kurabiyede ufak değişiklikler yaptık ve ablamın adından esinlenerek bu ismi koydum...

   Yumuşacık ve hoş bir lezzeti olan bu güzelmi güzelllll kurabiyeyi sevgili ablam kendi elleriyle yapmış bulunmakta olup reçeteyide birlikte hazırladık  haydi bakalım buyrun tarife...

    Bayramda sevdiklerinizle birlikte güzel yemekler yedikten sonra çayın yanına bu kurabiyelerden yapın derim bana sorarsanız...





        Malzemeler
  • 25o gr tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar un
        Üzeri için 
  • 1 çay bardağı eşmer şeker

   Yapılışı : Oda sıcaklığındaki tereyağ ,yumurta ve esmer şekeri karıştırma kabımızın içersinde güzelce karıştırıyoruz... Un ,kabartma tozu ,vanilya ve tarçınımızı da ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz... Bu arada unumuzu azar azar ilave edelimki hamurumuz sert olmasın...

   Kıvama gelen kurabiyemize damla çikolatamızı da ilave edip güzelce yoğuruyoruz... Elde ettiğimiz kurabiye hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte bezeler alıp yuvarlıyoruz ve şekere batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz...




   180 C fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz... Çok sert olmaması için fırında fazla tutmamaya özen gösterin lütfen...

Afiyetler Olsun...

11 Ekim 2013 Cuma

Ananaslı Sığır Eti...



    Emsan'ın hazırladığı bir etkinlikte bulunduğumdan ayrıntılarıyla bahsetmiştim ve tarifleri de yakında paylaşacağımı bildirmiştim sizlere sevgili blogcanlarım...O akşam hazırladığımız müthiş lezzetlerden biri olan Ananaslı Sığır Eti Emsan Çelik tencerede o kadar kısa sürede pişmişti ki lezzetide cabası denemenizi mutlak suretle tavsiye ediyorum eminim sizde bayılacaksınız evet sıra geldi o güzel ve nefisss tarife ...






         Malzemeler


  • 900 gr kemiksiz sığır budu veya bonfile kuşbaşı doğranmış
  • 1 adet soğan 
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ yağ (mısırözü)
  • 1 adet pabrika (kırmızı )biber
  • 1-2 adet jalapeno biberi
  • 450 gr taze ananas dilimleri
  • 8 adet taze nane yaprağı 
  • 250 ml et suyu
  • Nane yaprakları ( süslemek için)
  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber

  Yapılışı:Öncelikle soğan ,kırmızı biber ,jalapeno biber ve ananaslarımızı doğruyoruz ... Tenceremize yağı koyup , etleri rengi biraz dönene kadar kavuruyoruz... Soğan, kırmızıbiber ve jalapeno biberini bu  soğanlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.... Ananasları tenceredeki etlere ilave ediyoruz.... Et suyunu ve nane yapraklarını ekleyip kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişiriyoruz... Taze naneyle süsleyip servis edin...

Afiyet Olsun..
.

QUESADILLA






        Malzemeler
  • 2 adet Tortilla ya da lavaş ekmeği
  • 1 su bardağı cheddar peyniri rendesi
  • 3 adet jalapeno biberi
  • Tuz, karabiber
  • Sıvıyağ (Kızartmak için)






  Yapılışı: Bu nefis Meksika yemeğini bizim gözlememiz gibi düşünün...Ben Cheflerin bilgisi ve tarifiyle bu şekilde hazırladım bulunduğum etkinlikte ayrıca ilk kez bu kadar acı biberle peyniri sıcak olarak denedim... Malum acı sıcakken daha da bir etkisini gösteriyor ...      Tortillalarımızın üzerine bir bez örterek bekletelim... Jalapeno biberlerini küçük küçük doğrayalaım peynir ve biberleri bir kasede karıştırıp, tuz ve karabiber ekleyip bir kenara alalım.... Tavada çok az yağı ısıtalım.... Bir adet Tortillayı tezgahımıza alıp ortasına  hazırladığınız içten koyalım.... Tortillaları katlayıp kenarlarını bastırarak kapatalım... Sıcak yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartalım.... Kevgirle tavadan çıkartıp kağıt havlu üzerine alalım...

 Servis tabağına alıp ister bütün isterseniz dilimleyerek servis edelim..





8 Ekim 2013 Salı

Tefal Actifry 2in1 ile Tavsiye Evinde Lezzeti2ye Katladık...






   Dün Tavsiye Evin'den güzel bir mesaj aldım ve bugün Sevgili Şefika Günyel , Devetşah ve İnci Özsoy 'un Tefal Actifry 2in1 ile hazırladıkları tanıtım lansmanında çok değerli Blogger arkadaşlarla tanıştık ve müthiş lezzetlerin tadına baktık... Benim için çok güzel bir etkinlikti ve bugünün düzenlenmesinde emeği geçen herkeze ayrı ayrı teşekkürlerimi gönderiyorum...








    Tefal Actifry 2in1 'da yer alan iki hazne sayesinde ana yemekle birlikte yan yemeği , tatlı ve sosunu yada dilediğiniz tarifi kolayca hazırlamak mümkün...

   Hazneler arasında eşit dolaşan hava ile hem alt hem de üst haznesinde yemekler leziz ve kıvamında pişme özelliğine sahip Actifry 2in1'ın yeşil ölçü kaşığı sayesinde 1 kaşık yağ kullanarak sağlığımıza faydalı yemekler hazırlamak mümkün ayrıca dijital zamanlayıcısı sayesinde haznelerin sürelerini ayrı ayrı hazırlayarak yemeklerin aynı anda hazır hale gelmesinide sağlayan mucize bir buluş diyebilirim kısacası sizlere...

   Sağlık , hız ve lezzet 3 'ü bir arada daha ne olsun kanımca bu yüzden lansman sırasında da bizlere 3 'ü bir arada güzellik = ( Şefika Hanım ,İnci Hanım ,Devletşah Hanım  :) ) yemekleri yapıp bizlere tattırdılar bu tamamen benim görüşüm...

  Actifry 2in1 'a o kadar hayran kalmışımki resmen reklam yaparcasına yazmış da yazmışım umarım sıkmadım sizleri canlarım bilmeden okuyan da iyi bir reklam teklifi aldığımı düşünecek anlayın yani ürünle aramızda nasılda güzel bir bağ oluşmuş en kısa zamanda alırım inşallah ve bende sağlıklı ve nefis mamalar hazırlarım...

6 Ekim 2013 Pazar

Missisipi Cup

     Merhabalar Efendim...

   Bugün sizlerle paylaşacağım bu hafif ve güzel cup'un tarifi Sevgili Fatoşca Tadlar blogunun sahibesi Fatma Hanıma ait... Kendisine bu leziz ve fresh tarifi bizlerle paylaştığı için teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum...

 Tarifi Sevgili Fatma yayınlar yayınlamaz yapıp paylaşma iznimi almıştım ve sağolsun o da memnuniyetle kabul etmişti... Gelelim bu pratik ve hafif tatlımızın tarifine... Ayrıca tarifin orjinalinde 4 kişilik yapılmıştı ben malzemeyi 2 katına çıkardım buradan ulaşabilirsiniz tık tık...








        Malzemeler
  • 1 lt bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
         Üzeri için
  • Nar ,böğürtlen ,vişne , frambuaz (arzuya göre istediğiniz meyveyi kullanabilsiniz. )
  • File Antep fıstığı 




   Yapılışı: Tenceremize orta dereceli ateşte1 lt süt ve şekerimizi koyup güzelce kaynatıyoruz... Ardından Nişastamızı 1 su bardağı su ile inceltiyoruz ve kaynamakta olan sütümüze ilave edip çırpma telimizle sürekli çırpıyoruz ve kıvam almaya başladığında hindistan cevizini ilave edip biraz daha  kaynatıyoruz ...
   Ardından kepçe yardımıyla cuplarımıza paylaştıralım... Biraz soğuduktan sonra buzdolabında bekletelim ve üzeri kabuk tuttuğunda arzu ettiğimiz meyvelerle süsleyip afiyetle ikram edelim ve yiyelim...

Afiyetler Olsun Efendimmm....

4 Ekim 2013 Cuma

Bulgur Köfteli Salata



Merhabalar Sevgili Blogcanlarım ,
Hayırlı Cumalar Diliyorum Hepinize ...
Güzel ve değişik bir salata tarifimi paylaşmak istiyorum bugün sizlerle ,






        Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (ıslatmak için )
  • Tuz ,kimyon ,pul biber,karabiber
        Salatamıza ilave edilecek malzemeler
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 6-7 adet kornişon salatalık turşusu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Dereotu isteğe bağlı
  • Tuz,karabiber,kırmızı pul biber



       Yapılışı: Bulgurun üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip yaklaşık 15-20 dakika bekletelim...Şişen bulgurumuza un ,tuzve istediğiniz baharatları ilave edip yoğurup , misket büyüklüğünde köfteler hazırlayalım... Tenceremize yeteri kadar su koyup kaynatalım ...Kaynayan suyumuza köfteleri ekleyelim....Köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar haşlayalım ve süzelim...

    Patates ve havucu küp küp doğrayalaım ve bezelyemizle birlikte haşlayalım ...Yoğurt ,mayonez sarımsak ,tuz ve karabiberi karıştırma kabımızda güzelce karıştıralım ...Üzerine haşlayıp soğuttuğumuz sebzelerimizi ilave edelim güzelce karıştıralım ve son olarakda köfteleri ilave edip arzu ederseniz dereotunuda ekleyip servis tabağına alabiliriz...Yine isteğe bağlı olarak üzerine pul biber döküp servis edebilirsiniz...

Afiyet Olsun...





3 Ekim 2013 Perşembe

Emsan'la Meksika Yemekleri Hazırladık...



    2 Ekim 2013 aşşamı Meksika Yemekleri hazırlamak üzere EMSAN'ın düzenlemiş olduğu bu harika  etkinliğe katılma şansına sahip oldum  Sevgili Tümay Hanım 'ın gurubunda... İlk kez katılma isteğim olupda sonrasında şans yüzüme gülmeyip hemen ardından yedeklerde olduğumu katılmak isteyip istemediğimi soran güzel bir mail alıp değerlendirme fırsatı bulduğum için Tümay hanıma çoooook teşekkür ederim…Bir insan bu kadar mı pozitif enerji yüklü olur yahu bayıldım Tümay Hanım'a...



   Ayrca Emsan  Genel Müdür'ü Uğur Bey'in bu kadar cana yakın ilgili oluşunun yanısıra ürün özelliklerini sıcakkanlı ve samimi anlatışına  şahit olmak da bir  ayrıcalıktı sanırım...


1 Ekim 2013 Salı

1 Ekim 15.nci Evlilik Yıl Dönümüm ve Tavsiye Evinde Güzel Bir Gün...

    Bugün benim için anılarımda hoş bir seda bırakacak güzellikte bir gündü...

 Ömrüm ömrüne feda olsun biricik aşkım... Birlikte nice mutlu yıllara inşallah...


  Tavsiye Meleği olduğumdan daha önceki postlarımda bahsetmiştim sanırım...Tavsiye Meleklerinin buluşma noktası olabilecek ve çeşitli etkinliklere katılabilecekleri çeşitli güzellikleri ayrıca yemek tariflerini paylaşabilecekleri bir Tavsiye Evi düzenlemişlerdi ve hemen hepimiz bu konudan haberdar edilmiştik...Bu evin en önemli misyonu da tavsiye melekleri ile markaları buluşturmak ve yeniliklerden haberdar olmak...

   Birkaç gün önce Tavsiye Kanalının projesi olan Tavsiye Evi Sevgili Gizem Hanım tarafından bir mail aldım 1 Ekim 'de Bağdat Caddesindeki Tavsiye Evimizde Online Tanıtım Filmi çekiyoruz Evimizi halen görmediyseniz ve Salı Gününüzü bizimle geçirmek istermisiniz vs.yazan bir maildi bu ve ben de 1 Ekim 'in evlilik yıldönümüm olması vesilesiyle kendileriyle ve diğer meleklerle tanışmanın günün anlam ve önemine manidarlık katacağını düşündüm ve adresi tıkladım maili yanıtladım...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...