Kendisine bu güzel tarif için teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum...
Uzun zaman önce yapıp resimlemiştim arşivimi kontrol ederken yayınlamadığımın farkına vardım...
Davet sofralarında şıklık ve değişikliği tercih edenler için güzel bir alternatif tarifimize gelince , malzemelerin uzunluğu gözünüzü korkutmasın ( ben ufak tefek ilaveler yaptım köftede her zamanki gibi) bir çırpıda yapılabilecek bir ana yemek diye düşünüyorum ve sizlerinde en kısa zamanda yapmanızı ve güzel yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...
Sevgilerimle, mutlu olun ve mutlu kalın lütfen....
Malzemeler
Krep İçin
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı un (Daha önceki kreplerimde suyu hiç kullanmamıştım Cahide hanım kullanmışsa bir sebebi vardır dedim ve güzel yumuşacık kırılmayan bir krep oldu sanırım esmneklik vermesi açısından kullanılmış... )
Bu ölçülerde 8 adet krep çıkıyor...
Köfte İçin
- 500 gr kıyma (Antrikottan çekilmiş herzamanki gibi )
- 1 adet büyük soğan
- Maydanoz
- Galeta unu yada ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- Karabiber, yenibahar , kimyon , kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin
Yapılışı : Öncelikle krebimizi yaparak işe başlıyalım hayırlısıyla ... Sıvı malzemelerimizi karıştırma kabımıza koyup güzelce çırpalım ardından unumuzu eleyelim ve tuzuda ilave edip karıştıralım... Akışkan kıvamda bir hamur olması gerekiyor yukarıda da belirttiğim gibi normalde krepte hiç su kullanmamıştım ama akışkanlık ve kırılmayı engellemek amaçlı kullanıldığını düşündüğümden krep tarifini uyguladım ve çok da başarılı bir krep hamuru elde ettim...
Ayrıca tarifte içinin hamur kalmaması için akışkan bir kıvamda olması gerektiği de belirtilmiş... Yağladığımız krep tavamızı iyice ısıttıktan sonra bir kepçe krep hamuru dökerek hamuru tavamızın ölçüsüne göre heryeri kaplamasını sağlayalım orta hararetli ocakta pişirmeye dikkat edelim lütfen... Altı pişen krebin ıslak hamur görüntüsü kaybolduğunda spatulla yada tavada ters düz edebilirsiniz...Krep hamurumuz bitene dek aynı işlemi uygulayalım ...
Dikkat etmemiz gereken bir hususta krebi pişirirken tavamız çok kızdığından dolayı krebi pişirme işleminden sonra ocaktan alıp biraz soğutup tekrar ocağa alıp yeni krep hamurunu ilave edersek altının yanmasını engellemiş oluruz ...
Köftelerimizn hazırlanmasına geldi sıra bütün hanımların kendine göre yöntemleri mevcuttur köfte yaparken... Benim de nacizane bir yöntemim tüm malzemeyi karıştırıp güzelce yoğurduktan sonra toparlanan ve top haline gelen köftemizi 40 defa elimize alıp karıştırma kabımıza hızlıca bırakmak ve tekrar alıp bırakmak bu yöntemi yıllar önce Sevgili Oktay Ustada görmüştüm o günden beri de sürekli yaparım tüm malzeme özdeşleşmiş oluyor ve harika köftelerimiz oluyor hem ayrıca parçalanma gibi bir riskide olmuyor ... Benden söylemesi...
Köftelerimiz hazırladıktan sonra 8 adet kocaman uzun köfte hazırlıyoruz ve hafif yağda tavada kızartıyoruz içersinin pişmesini sağlamak amaçlı...
Daha sonra hazırlamış olduğumuz kreplerimizin içersine köftemizi koyup kenarlarını içe doğru katlayıp rulo halinde sarıyoruz...
Fırın tepsimize yerleştirdikten sonra sos için gerekli malzemelerimizi çırparak hazırladığımız kreplerin üzerlerine döküyoruz ve rendelenmiş kaşar peynirlerimizi de üzerlerine yerleştirip fırına veriyoruz...
180 C fırında kaşar peynirler kızarana dek pişiriyoruz...
Daha sonra hazırlamış olduğumuz kreplerimizin içersine köftemizi koyup kenarlarını içe doğru katlayıp rulo halinde sarıyoruz...
Fırın tepsimize yerleştirdikten sonra sos için gerekli malzemelerimizi çırparak hazırladığımız kreplerin üzerlerine döküyoruz ve rendelenmiş kaşar peynirlerimizi de üzerlerine yerleştirip fırına veriyoruz...
180 C fırında kaşar peynirler kızarana dek pişiriyoruz...
Afiyetler Olsun Efendim...