expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

26 Haziran 2013 Çarşamba

Cicişler...


  Merhabalar hepinize akşam yemeğinden sonra canım sıkıldı ne zamandır şeker hamuruyla birşeyler yapmıyordum...Kendime iki tane elbise dikiyim dedim :) ortaya güzel iki ciciş çıktı...Sizce hangi ciciş daha güzel olmuş sevgili blogcanlarım yapım aşamalarılya bol bol resim dolu bir post olucak bu tabi bu arada cep telefonumun heryeri simlerle kaplandı ama olsun ben bayağı deşarj oldum...





   Bu güzellikleri cupcake süslemesi olarak yaptım artık yarın nasıl bir cupcake yapacağıma karar verip tarfini sizlerle paylaşırım...Gerçi aklımda şu meşhurrrrr  Red velvet cake'i bende pink velvet yada blue velvet cake olarak yapabilirim kısmet bakalım yarın ola hayrola diyelim...

Hepinize iyi geceler diliyorum..                                                                                                                      
                                                                                                                                           Sevgilerimle...













 Bu cicişin arkadan görünüşü fiyongumuzda var yani...






















25 Haziran 2013 Salı

Fındıklı Marmelatlı Kurabiye








         Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı fındık ( çekilmiş halde 1/2 su bardağı )
  • 125 gr tereyağ
  • 1/4 su bardağı şeker

          Üzeri İçin 
  • Reçel ya da marmelat
  • Fındık
   Yapılışı:  Robotta çekilmiş fındık ve unu karıştırıyoruz...Kabımızın içersine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ  ve şeker alınıp 5 dakika kadar çırpıyoruz ve azar azar un ve fındığımızı ilave ediyoruz...Hamur bütünleşene kadar karıştırıp  hazırlanan hamurumuzu 30 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz...
    
   Buzdolabından aldığımız hamurdan küçük parçalar kopartıp elde yuvarlayarak minik toplar elde ediyoruz...(Bu hamurdan 25 adet top çıkması gerekiyor hamurdan kopartıcağımız parçaları ona göre ayarlıyalım lütfen tabi büyüklükleri ve adet sizin arzunuza göre değişir ) hazırlanan topların ortalarına ufak parmağımızla bastırıyoruz ve boşluk yapıyoruz... Kenarlarını fındık parçalarına batırıyoruz...Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklarla diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz...
  
   Fırından aldığımız kurabiyelerimiz sıcakken boşlukları istediğimiz reçel yada marmelatla çay kaşığı yardımıyla doldurup 5 dakika daha tekrar fırına sürüyoruz...Ben evde frambuaz reçelim vardı onu kullanmayı tercih ettim ...

Afiyet Olsun...


      





24 Haziran 2013 Pazartesi

Şerit Poğaça...


    Hepinize mutlu haftalar diliyorum sevgili dostlarım,arkadaşlarım ve blogcanlarım  Umarım herlezin keyfi yerindedir bu aralar fazla post yazamadım sıcakların verdiği rehavet sanırım aslında o kadar çok tarif birikti ki sizinle paylaşmak istiyorum
   Tüm güzellikler ve mutlulukların sizlerle olması dileğiyle tarifimi paylaşıyorum ...Mutlu Olun ve Mutlu Kalın...Sevgilerimle


    

     Malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta (sarısı dışına beyazı içine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket Dr.Oetker İnstant maya
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
       İç malzemesi 
  •  Sucuk 
  •  Kaşar
        Üzeri için : 
  • Susam 
        Yapılışı : İlk olarak sütü çok az ılıtalım... Sıvıyağ, şeker, tuz ,yoğurt ve yumurtayı ekleyip karıştıralım...Ilıttığımız sütü ve mayamızı  da ilave ederek karıştırdıktan sonra unumuzu da içine katalım ve yumuşacık  güzel bir hamur elde edelim...Üzerini nemli bir bezle kapatarak 15 dakika kadar dinlendirelim… Dinlendikten sonra ise hamurdan parçalar alarak uzunlamasına açalım...   
       Kısa taraflardan birine istediğimiz harçdan doldurup (  ben bu sefer değişiklik olsun diye sucuk ve kaşarı birlikte kullandım ) yarısına kadar saralım..Yarısından sonra şeritler kesip ayrık bir biçimde saralım...Yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere dizelim ve sıcak ortamda en az yarım saat daha dinlendirelim... 
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 C  fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim...





Afiyet Olsun...

23 Haziran 2013 Pazar

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun...


Dualarda buluşmak dileğiyle...
ALLAH'a emanet olun hepiniz...
Sevgi ve dua ile kalın , hayırlı kandiller dilerim...





16 Haziran 2013 Pazar

Fırında Patates Köfte...








            Malzemeler

  • 3 adet patates
  • Sıvı yağ

           Köftesi İçin...
  • 300 gr çok az yağlı kıyma
  • Galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber ,kimyon, pul biber ,tuz

           Sosu İçin...
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane 
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 bardak su

          Üzeri için...
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

       Yapılışı : Öncelikle köftemizi yoğurup hazırlıyoruz ve yuvarlak şekil verip  borcam tepsiye diziyoruz ve fırına veriyoruz ...15 dakika  rengi döndükten sonra fırından alıyoruz...




       2 adet patatesi 1 cm kalınlığında yuvarlak olarak dilimliyoruz ve tavada çok az kızartıyoruz...







      1 adet patateside rendeleyip yıkıyoruz ve suyunu sıkıyoruz ve havlu peçete yardımıyla kurulayıp yine cok az kızartıyoruz daha sonra fırınlama yapacağımızdan çok kızartmadan alıyoruz...Ve havlu peçete üzerine alıp yağından arınmasını sağlıyoruz...




      Yuvarlak dilimleyip kızarttığımız patatesimizin üzerine köfteleri diziyoruz ....






Veeee üzerlerine de rendeleyip kızarttığımız patatesleri de yerleştiriyoruz ...








      Salçalı sosumuzu hazırlayıp baharatlarla tatlandırıyoruz isterseniz baharat kullanmadan da yapabilirsiniz ama baharatlar köfte ve patateslerimize ayrı bir lezzet katıyor hepimizin de bildiği gibi...Ben bu salçalı sosu fırında tavuk yaptığımda da kullanıyorum çok da güzel 
oluyor...




      Hazırladığımız sosu patates ,köfte ve rendelenmiş patates sıralamasının üzerine kaşık yardımıyla dökerek tekrar fırına veriyoruz …















180 C de 30-35 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartıp üzerlerine rendelenmiş kaşar ilave ediyoruz...Kaşar peynir eriyene kadar fırında bekletip servise hazır hale getiriyoruz...




Afiyet Olsun Efendim...
    
   

12 Haziran 2013 Çarşamba

Labneli Kek...



        Kadife gibi yumuşacık ve leziz bir kek tarifi arıyorsanız işte buyrun ...







      Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1/5 su bardağı şeker
  • 200 gram labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı ,koymazsanız vanilya ekleyin)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 - 2,5 su bardağı un









     Yapılışı: Karıştırma kabımızda şeker ve yumurtayı iyice çırpalım... Sıvıyağ ve sodayıda ekleyip çırpmaya devam edelim... Yoğurt suyunu , portakal kabuğu rendesini ve labne peynirini de ekleyip , kabartma tozu ve 2 su bardağı unu eleyerek karışımımıza ilave edelim karışana kadar çırpalım... 
   Hazırladığımız kek hamurunu yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 180 C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim... 

Afiyet Olsun…

9 Haziran 2013 Pazar

Frambuazlı ve Çikolata Soslu İrmik Tatlısı


  Merhabalar sevgili dostlar güzel yaz günlerinde içimize seinletecek ayrıca pratik ve bollll çikolata soslu frambuazlı irmik tatlısı tarifimi paylaşıcam bugün sizlerle tarifin orjinalini Sevgili arkadaşımız Mutfak Sırları ' nda görmüştüm marketimizde karadut olmadığından bende Süperfresh'in dondurulmuş frambuazını kullanarak yaptım mayhoş ve değişik bir tadı vardı ...

     Bu güzel tarifi bizlerle paylaştığından dolayı sevgili  Mutfak Sırları'na  teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum... Gelelim tarifimize ;








         Malzemeler
  • 400 gr dondurulmuş frambuaz
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 50 gr tereyağ
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kedidili bisküvisi ( 2' li paket'in 1 tanesi yeterli geliyor )

        Üzeri için
  • 1 paket Dr .Oetker Çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt

        Yapılışı : Süt , irmik , şeker ve frambuazlarımızı tencereye alıp blenderdan geçiriyoruz...Orta ateşte koyulaşıp göz göz olana dek pişiriyoruz...Uzun bir kek kalıbını aliminyum folyo yardımıyla kaplıyoruz... Kalıba irmik tatllısının üçte birlik kısmını döküyüp yayıyoruz ve üzerini kedidili bisküvi ile kaplıyoruz...Ardından kalan irmik tatlısının yarısını da boşaltıyoruz ve üzerini kedidili bisküvü ile kapladıktan sonra kalan irmik tatlımızı son katın üzerine dökerek bitiriyoruz...Üzerinide folyoyla kapatıp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz...

   Dolapta beklettiğimiz tatlımızı servis öncesinde bir kaba ters çevirip üzerinden folyoyu çıkartıyoruz ve çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz...Oda sıcaklığına geldiğinde tatlımızın üzerine dökerek servis ediyoruz...





Afiyet Olsun...





7 Haziran 2013 Cuma

Kivili Şeftalili Tart...





       Malzemeler 
  
         Tart Hamuru İçin:
  • 1,5 su bardağı un
  • 125 gr. tereyağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta 
  • 24 cm.lik tart kalıbı


          Kreması için :
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ


         Üzeri İçin:
  • 2 adet şeftali 
  • 3 adet kivi
  • Yarım paket tart jöle veya 3-4 kaşık tanesi alınmış şeftali reçeli


    Yapılışı : Tart hamurunu hazırlayıp , 10-15 dk. buzdolabında bekletiyoruz.... Kalıba kenar ve taban olacak şekilde yerleştiriyoruz... Tekrar buzdolabında 15 dakika bekletiyoruz... Hamurun üzerine yağlı kağıt serip ve üzerine kuru bakliyat yerleştiriyoruz... 180 C ' de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirip üzerindeki yağlı kağıdı alıp 10 dakika  daha pişiriyoruz...

    Krema için, yumurta sarıları, şeker, nişasta, un ve sütü karıştırıp pişiriyoruz... Piştikten sonra tereyağ ekleyip mikser ile 5 dakika kadar çırpıyoruz.... Vanilyayı  da ekleyip 5 dakika daha çırpıyoruz... Pişen ve soğuyan tart hamurunun üzerine kremayı soğuttuktan sonra döküyoruz...Şeftalileri soyup  ince elma dilimi şeklinde doğrayıp kivilerimizi de halka şeklinde doğruyoruz... Kremanın üzerine diziyoruz....



    Yarım paket tart jöleyi 1,5 çay bardağı su ile hazırlıyoruz... Jöle sıcakken bir fırça ile şeftalilerin ve kivilerin üzerine sürüyoruz...Tart jöle kullanmayacaksanız bir kaç kaşık tanesi alınmış şeftali reçeli sürebilirsiniz... Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz... 


Afiyet Olsun...



6 Haziran 2013 Perşembe

Mahlepli Tuzlu Kurabiye









        Malzemeler
  • 1 yumurta akı (sarısı üzeri için )
  • 1/2 paket  oda sıcaklığında margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2  yemek kaşığı limon suyu
  • 2  yemek kaşığı yoğurt
  • 2  tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

          Üzeri için:
  •  1 yumurta sarısı
  •  susam ve çörekotu



   Yapılışı : Tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.... Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıyoruz ve uzun şeritler yapıyoruz...2 parçayı birbirine dolayıp, rulo halinde sarıp iki ucunu birleştiriyoruz... Üzerlerine yumurta sarısı , çörekotu , susam serperek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştiriyoruz... Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz...

Afiyet Olsun...

5 Haziran 2013 Çarşamba

Miraç Kandiliniz Mubarek Olsun...


Kalpler vardır sevgiyi yaşatmak için ,
İnsanlar vardır dostluğu paylaşmak için ,
Mübarek günler vardır beraberce kutlamak için...
Dualarımızın kabul olması dileğiyle MİRAÇ Kandilimiz Mubarek Olsun...


Kalpler vardır sevgiyi yaşatmak için ,
İnsanlar vardır dostluğu paylaşmak için ,
Mübarek günler vardır beraberce kutlamak için...
Dualarımızın kabul olması dileğiyle MİRAÇ Kandilimiz Mubarek Olsun...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...