expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

30 Nisan 2013 Salı

Çilekli Çikolatalı Pasta






       Eveeeet yine güzel bir pasta tarifim var sırada... Çok zevkle ve bir o kadarda dikkatlice yapmaya çalılştığım pastamın tarifini paylaşıyorum bugünde sizlerle... Umarım hepinizin keyfi yerindedir baharın tüm güzellikleriyle içimizi kapladığı Nisan aynın sonuna geldik...Yaz ne zaman gelecek diye sabırsızlanırken işte geldi çattı ve sıcacık günler bizleri mutlu etmeye başladı bile... Etrafımızda açan çiçeklerin güzelliği büyülüyor hepimizi bu sabah binamızın girişindeki güllerimizin hepsinin açtığını farkettim ve mutluluğum kat be kat arttı ...

     Rahmetli Babacığım ve annem evimizin girişindeki iki tarafınada çiçekler, güller ve ağaçlar dikip yıllarca bıkmadan usanmadan her gün defalarca sulamışlardı ve bahçemizi güzelleştirmişlerdi...Hatta kamyonla toprak döktürüp uğraşmışlardı ... Ama ne yazık ki diğer apartman sakinlerinin de desteğiyle babam ve annemin o kadar uğraşlarını hiçe sayıp bahçenin bir kısmından markete giriş yönünü değiştirmek için heba edilmiş ve annemle babama tavır alınmışt...Malesef ki şimdi bir dernek oldu o dükkan ve yine o apartman sakinlerimiz pek şikayetçi giriş çıkışın açılan o kapıdan yapılmasına keşke zamanında bahçe kalsaydı diyorlar ama nafile kırılan kalpler boşa giden emekler sonunda olan oldu giden gitti ...

  Derken babacığım vefat edince annemde biraz uğraştı yılmadan usanmadan sanki binanın bahçıvanlarıymışcasına ama benim bahçeye her baktığımda içimi acıtan tek şey binamızda 9 daire olmasına karşın diğer bina sakinlerimizin umarsızca sadece bakıp geçmeleri ve bir bardak su dahi dökmemeleriydi... Hoş artık annemde hastalandı ve kimseler ilgilenmez oldu arada bir de olsa bizler yine ilgilenmeye çalışıyoruz... Oysa ki yeşile ve missss gibi kokan çiçeklere hasret kaldık...

    Taş binaların içerinde sıkışıp kalmışlığımızı bir nebze olsun rahatlatan o minicik rengarenk güzellikler de olmazsa ölmeden mezara girmişcesineyiz hepimiz taş yığınları arasında ...

  Tarifi verebilecek modda değilim anlaşılan sadece resmi yayınlayıp tarifimi bir sonraki postumda paylaşıcam sizlerle biraz maziye takıldım gözlerim doldu içimi bir hüzün kapladı... Şimdilik hoşçakalın..


Sevgilerimle...





29 Nisan 2013 Pazartesi

Patatesli Peynirli Poğaça




                               
           Malzemeler 
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket Dr . Oetker instant maya
  • 2 adet yumurta akı icersine (sarısı üzeri için)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • susam ya da çörekotu
  • Aldığı kadar un

         İç Malzemesi    

  • Beyaz peynir yada lor
  • 3 adet patates (haşlanmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz , karabiber

  
     Yapılışı : Öncelikle iç malzememizi hazırlıyalım bunun için 3 adet patatesimizi haşlayıp soyuyoruz ve eziyoruz...Daha sonra soğanımızı 1 yemek kaşığı yağ ile kavuruyoruz ve içersine salça ve ezilmiş patateslerimizi de ilave edip kavuruyoruz , arzumuza göre tuz , karabiber ilave ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz...
       
       Sıvı malzemelerimizi karıştırarak üzerine aldığı kadar un , maya ve ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip mayalandırmaya bırakıyoruz... Üzerini streçh filmle kaplayıp 30 dk kadar hamurun mayalanmasını bekleyebiliriz... Mayalanan hamurumuzu 2 yada 3 eşit parçaya bölerek tezgahımızın üzerinde yufka büyüklüğünde açıyoruz ve iç malzememizden üzerine yayıyoruz hamurumuzun heryerine gelicek şekilde...

       Diğer hamurlarımızıda aynı şekilde hazırlıyarak rulo haline getiriyoruz ve istediğimiz şekilde keserek üçgen yada düz olabilir ...Üzerine yumurta sarısı sürerek susam yada çörekotu serpiyoruz ve 200 C de ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişiriyoruz...

Afiyet Olsun...


Portakallı Kesme Kurabiye








           Malzemeler


  • 125 gr tereyağ (margarin de olabilir)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 portakalın suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 4 subardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker üzeri için

       Yapılışı  : Geniş bir yoğurma kabının içersine oda sıcaklığındaki tereyağ ,yoğurt ,yumurta , portakal suyunu ve rendelenmiş kabuğunu koyup karıştırıyoruz...Unu bir kaba eleyip ,nişasta ve kabartma tozunu da ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz ve dinlendirmeye bırakıyoruz...

      Hamuru tezgaha alıp yuvarlayıp uzun şerit haline getirip bıçakla parmak kalınlığında kesiyoruz ve üzerlerine şeker serpiyoruz yada benim yaptığım gibi istediğiniz bir kalıp yardımıyla da şekil verebilirsiniz...

      180 C  ısıtılmış fırında pişiriyoruz...Çok sertleşmeden ve üzerlerini kızartmadan fırından çıkarıyoruz...

       Not: Tereyağ ile yapılırsa biraz sert margarinle yapılırsa yumuşak kıvamda bir kurabiye oluyor...



Afiyet Olsun...


        



28 Nisan 2013 Pazar

Süheyla Ablamın Patatesli Pratik Böreği

    Merhabalar herkeze mutlu , sağlıklı ve huzur dolu iyi haftalar dileyerek çok pratik ve nefis bir lezzeti olan börek tarifi vererek başlamak istiyorum bu güzel ve güneşli güne...

    Hafta sonu eşinim yiğeninin nişanı vardı geçen hafta benim için biraz yoğundu... Alışverişti koşuşturmaydı derken yorulduk tabi malum yaşlandık artık 40' a merdiven dayadık... Güzel telaşlar ve tatlı yorgunluklar bunlar keşke tüm koşuşturmalarımız böyle olsa... Artık malumunuz böyle güzel toplantılarda olmazsa akrabalar neredeyse birbirini unutacak hale geldi ne yazık ki büyükşehirde yaşamanın ve İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna gitmenin zor oluşunun verdiği mesafe ayrılıkları arada bir de olsa güzel bahanelerle son buluyor nihayetinde ...

      Netice itibariyle mesafeler uzak da olsa sevmek ve sevilmek güzel şey doğrusu...

    Soluğu nişan sonrası Sevgili Süheyla ablamın evinde aldık güzelce dinlendik... Süheyla ablam eşimin ablası tabi doğal olaraktan benimde ablam (çünkü ben görümcem demekten hoşlanmıyorum ) diyorum ve sizi ufacık bir bilgilendirmenin sonrasında... Sabah mutfaktan gelen misssss gibi bir kokuyla uyandım ve kokusu kadar lezzetide missssslerrrr gibiydi...

    Ablamın o becerikli elleriyle hazırlamış olduğu güzellll bir kahvaltı eşliğinde yorgunluğumuzu attık hoş sohbetlerle bir nebze olsun rahatladık ... Hemen denemenizi tavsiye ederim...






              Malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta 
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Dereotu , maydanoz, taze soğan
  • Pul biber , karabiber baharatlar arzuya göre

          Üzeri İçin

  • Susam , çörekotu

         Yapılışı : Patates ve soğanımızı  küp küp doğruyoruz... Taze soğan ,maydanoz ve dereotumuzu da yıkadıktan sonra ince ince kıyıyoruz...Karıştırma kabımızın içersine tüm malzemeyi ekleyip karıştırıyoruz...

     Yağlamış olduğumuz fırın kabımızın içersine karışımımızı döküp üzerine susam ve çörekotu serpiyoruz... 180 C fırınımızda üzerin kızarana dek pişiriyoruz...





Afiyet Olsun...


 

23 Nisan 2013 Salı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun...


                               Milli Egemenlik Bir Ulusun  Namusudur  , Şerefidir , Haysiyetidir  ...
                                                              
                                                                                                   Mustafa Kemal ATATÜRK










                     Ne mutlu bizeki böyle güzel bir bayramımız var... Hepimize kutlu olsun...




20 Nisan 2013 Cumartesi

Elmas Kurabiye


        Herkeze iyi pazarlar diliyorum sevgili blogcanlarım... İnşallah hepinizin keyfi yerindedir... Pazar kahvaltısına yada değerli misafirlerinize tam ağızlara layık bir tarif paylaşıyorum sizlerle... Krema çikolata ,tereyağ ve kakaonun müthiş uyumundan leziz bir kurabiye... Hiç vakit kaybetmeden deneyin derim inanın bana hak vereceksiniz... 

      Şimdiden hepinize kolay gelsin ve afiyetler olsun... Sevgilerimle...






           Malzemeler
  • 250 gram  tereyağ
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 su bardağı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un

           Üzeri için:

  •  1 su bardağı tozşeker

          Çikolatalı dolgu için:

  • 150 gram bitter kuvertur çikolata
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı krema 




      Yapılışı :    Öncelikle karıştırma kabımızın içersinde tereyağı ile pudra şekerini  ardından yumurta sarılarını ilave edip yoğuruyoruz... Kremayı da ilave edip , yoğurmaya devam ediyoruz... Un, kakao, vanilya ve tuzu eleyerek ekliyoruz... Yumuşacık bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz... (Kulak memesi kıvamı)

      Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp ve avcunuzun içinde yuvarlıyoruz... Toz şekere bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.... Tam ortalarına baş parmağınızla bastırarak küçük oyuklar açıyoruz... 






      Önceden ısıtılmış 180 C fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.... Fırından alıp soğutuyoruz...

     Çikolatalı  dolgu için çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritiyoruz... Ocağın altını kapattıktan sonra bal ve kremayı ilave edip, karıştırıyoruz.... Karışımı bir sıkma torbasına doldurup soğuyan kurabiyelerin ortasına sıkıyoruz yada arzunuza göre kremayı ocakta ısıtıp kaynama noktasına gelmeden altını kapatıp içersine  kuvertur çikolata ekleyip sürekli karıştırarak ganaj hazırlayıpda kullanabilirsiniz tercih sizin...







Afiyet Olsun...

17 Nisan 2013 Çarşamba

Üzümlü Kek








           Malzemeler

  •  3 Adet yumurta
  •  1,5 Su bardağı süt
  •  1,5 Su bardağı şeker
  •  1 Su bardağı sıvıyağ
  •  1 paket Dr .Oetker kabartma tozu
  •  1 paket Dr  Oetker Vanilya
  •  1 su bardağı kuru üzüm
  • Aldığı kadar un

      Yapılışı  :  Yumurta ve şekerimizi kar beyaz olana kadar çırpıyoruz ...Süt ,sıvıyağ ve üzümlerimizi ilave ediyoruz.... Daha sonra un ,kabartma tozu ,vanilya da ilave ederek sıvı karışıma ilave ediyoruz ....Boza kıvamında bir hamur elde ediyoruz...

     180 C de 45 dakika fırınımın kapağını hiç açmadan pişiriyorum...Üzerini arzunuza göre süsleyerek servis yapabilirsiniz...Şimdiden ellerinize sağlık diyelim efendim...

     Afiyet olsun herkeze...


                    

14 Nisan 2013 Pazar

Peynirli Mini Poğaçacık

  Yumuşacık poğaçalardan hoşlanıyorsanız mutlaka denemelisiniz bu nefisss poğaçayı sevgili blogcanlarım… Hafta sonu kahvaltılarınız ve sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz güzel çay davetlerinizde size yumuşacık lezzetiyle eşlik edecek güzel bir atıştırmalık poğaça tarifimi paylaşıyorum bugün sizlerle...



            Malzemeler
  • 2 yumurta 
  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket Dr. Oetker İnstant maya
  • 1 paket Dr. Oetker kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
            İç Malzemesi
  • Beyaz peynir ,lor peynir
  • Maydanoz,dereotu
  • Karabiber ,pul biber 
  • İnce doğranmış sivri biber
            Üzeri İçin
  • Yumurta sarısı

       Yapılışı : Hamurumuz için gerekli tüm malzememizi karıştırıp yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz...Yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 1 saat kadar dinlendiriyoruz ve mayalanıp kabarmasını sağlıyoruz...













      Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avcumuzun içersinde inceltip içersine hazırladığımız peynirli iç malzememizden bir miktar koyup mekik şeklinde kapatıyoruz...







      Hazırladığımız mini poğaçacıkları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ek yeri alta gelicek şekilde yerleştiriyoruz...Üst kısımlarından mutfak makası yardımızla ufacık kesik atıyoruz ...






     Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış  180 C fırında pişiriyoruz...







Afiyet Olsun...



11 Nisan 2013 Perşembe

Pırasalı Rulo Poğaça

 Merhabalar Efendimmmm.... Nasılsınız sevgili blogcanlarım ...? 
   Geçenlerde misafirim geldiğinde fazla vaktim olmadığından poğaça yapmak üzere mayaladığım hamurumdan 1 tepsisini yapmıştım ve kalanını buzdolabı poşetine koyup buzluğa atmıştım...Daha önceki postlarımda bahsettiğim gibi bizim evin misafiri eksik olmaz ALLAH eksikliğini göstermesin tabii o kadar alıştımki birilerinin gelip bize yarenlik etmesine yalnız olduğumuz günlerde de annemle birlikte canımız sıkılyor dışarı atıyoruz kendimizi…

  Neyse fazla uzatmıyım buzluğa attığım poğaça hamurumu çıkartıp biraz dinlendikten sonra un ilave ederek kıvamlandırdım merdane yardımıyla rulo şeklinde yapıp içersine pırasa kavurup koydum ama nefisss oldu ve çok beğenildi öyle güzelde kabardıki resimlerde de farkedilmiştir sanırım gelelim tarifimize...







         Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket Dr. Oetker İnstant maya
  • 1 paket Dr. Oetker kabartma tozu
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı şeker
  • Aldığı kadar un

        İç malzemesi 
  • 1/2 kg pırasa
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir kaç damla limon suyu

     Yapılışı  : Hamur karıştırma kabımıza bir miktar un döküp havuz şeklinde açıyoruz ortasına ılık süt ve mayamızı koyup parmak ucumuzla karıştırıyoruz , oda sıcaklığında yumurta , yoğurt, sıvıyağ , şeker , kabartma tozu ve tuzumuzuda ilave edip kulak memesi yumuşaklığını alana kadar un ilave ediyoruz...Üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz...

    Diğer tarafta pırasalarımızı yıkayıp ince ince halka şeklinde doğruyoruz tenceremize zeytinyağımızı koyup salçamızı ilave ediyoruz ve pırasalarımızı kavuruyoruz şeker ve tuzumuzu ilave edip soğumaya bırakıyoruz...

     Mayalanan hamurumuzu merdane yardımıyla uzunlamasına açıp iç harcımızı üzerine yayıp rulo yapıyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ya da susamla süslüyoruz....

   200 C fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz...Dilimleyerer sıcak yada ılık servis yapabilirsiniz ... Ayrıca bu poğaça hamuru 2 yada 3 gün geçse dahi yumuşacık bir kıvamda pamuk gibi oluyor istediğiniz iç harcı ve istediğiniz şekilde bütün poğaçalarda kullanabileceğiniz bir tarif diyorum ve hepinize kolaylıklar diliyorum…



Afiyet Olsun...

9 Nisan 2013 Salı

Tiramisu






          Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi 
  • 1 çorba kaşığı nescafe
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 300 gr labne peynir  

         Üzeri için
  • Kakao
  • Damla çikolata
  • Portakal kabuğu rendesi

                    






      Yapılışı : Önce, baton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın... Süt , un , yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin... Pişince, vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılınması için bekleyin...

     Nescafeyi, ister şeker katarak,ister sade olarak, 1 su bardağı ılık sütle eritip, karıştırın...Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün...Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli sütte çok yumuşatmadan ıslatın vr kalıptaki kremanın üstüne dizin...

    Kalan kremanın yarısını kedidili bisküvilerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli sütle ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla kapatın... Ben 3 kat olarak yaptım baton pasta tarzında olsun istediğimden siz borcamda 2 katlı olarak yapabilirsiniz...

     Bu hali ile en az 2-3 saat buzdolabında bekletin... Bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor...
Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırdıktan sonra, minik çay süzgeci ile üstüne kakao serpin... 
                                             

     Siz istediğiniz gibi süsleyebilir veya sade servis yapabilirsiniz...





 Afiyet olsun.

6 Nisan 2013 Cumartesi

Yaban Mersinli Tarçınlı Muffin

Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum ve güzel bir kek tarifimi paylaşıyorum umarım beğenirsiniz...

                                        Mutlu Olun ve Mutlu Kalın Sevgilerimle...





             Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un



   Yapılışı: Karıştırma kabımızın içersine yumurta ve şekerimizi alarak mikserle çırpıyoruz... Ardından süt sıvıyağ ve tarçınıda ilave dip karıştırmaya devam ediyoruz...

   Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıp Yaban mersinimizi de ilave ediyoruz muffin kalıplarına paylaştırıp 180 C de 25 dakika pişiriyoruz...




Afiyet Olsun...


Elmalı Cevizli ve Tarçınlı Milföy Tart

     
    Sevgili blog arkadaşım  izmirdenlezzetler Oya'nın paylaştığı elmalı milföy tart tarifini görür görmez pratik ve lezzetli olduğunu düşünerek hemen yapmaya kalkıştım ...Kendisine bu güzel tarifinden dolayı teşekkür ediyorum ...Gerçekten hafif lezzetli ve çok pratik bir tarif olduğundan dolayı sizlerle de paylaşmak istedim...

     Hepinize güzel bir  haftasonu geçirmenizi diliyorum ve güzel tarifimize geçiyorum...





            Malzemeler
  • 10 adet milföy hamuru
  • 2 adet elma
  • 4-5 adet ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı şeker
  • Üzeri için pudra şekeri








 Yapılışı: Milföy hamurlarımızı buzluktan çıkartıp dinlendirdikten sonra ortadan ikiye kesiyoruz...Milföy hamurlarımızı ortadan kesince elde ettiğimiz 20 adet dikdörtgenimizin 10  dikdörtgen parçasını kapak olarak kullanacağımızdan bıçak yardımıyla paralel kesikler atıyoruz... 

   Elmalarımızın kabuklarını soyduktan sonra ince dilimler halinde doğruyoruz ve her bir parça milföyün üzerine elma dilimlerini paylaştırıyoruz ve üzerlerine 1 kaşık tozşeker ve tarçın serpiyoruz...Cevizlerimizi iri parçalar halinde koyup üzerini kapatmak için resimde görüldüğü gibi kesmiş olduğumuz milföy parçalarını yerleştirip çatal yada benim yaptığım dibi minik kalp kalıplarla  şekiller yapıyoruz...
                                        


    180 C fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz ve üzerlerini pudra şekeri ile kaplayarak servise hazırlıyoruz...

Afiyet olsun...



5 Nisan 2013 Cuma

Şalgamlı Bulgur Salatası







      
   
           Malzemeler
   
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı şalgam suyu 
  • 2 adet mısır konservesi
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze soğan
  • 1 adet limon
  • Sıvı yağ
  • Tuz 

     Yapılışı : 2 su bardağı bulguru yıkadıktan sonra 4 su bardağı şalgam suyuyla birlikte bir tencerede suyu çekene kadar haşlıyoruz... Soğumaya bırakıyoruz...

     Diğer tarafta yeşilliklerimizi yıkadıktan sonra ince ince kıydığımız taze soğan, dereotu  maydanoz ve konserve mısırımızı şalgam suyuyla haşladığımız bulgurumuzla birlikte derin bir kabın içersinde karıştırıyoruz...Tuz ,yağ ve limonumuzu ilave edip servise hazırlıyoruz...

    Arzunuza göre sumak yada başka baharatlar kullanabilirsiniz ayrıca kornişon turşu yada konserve mantar da ilave edebilirsiniz...Sizin damak tadınıza göre çeşitlendirmek hünerli bayanlarımızın isteğine bağlı...


Afiyet Olsun....



1 Nisan 2013 Pazartesi

Patatesli ve Dereotlu Poğaça




Baharın tüm güzelliklerini ve sıcağını içimizde hissettiğimiz güzel bir günden hepinize merhabalar...
   Güneşli ve çok sıcak geçen harika bir hafta sonunun ardından güzel bir poğaça tarifi daha paylaşıyorum sizlerle ...

Hepinize mutluluk ve güzelliklerle dolu günler diliyorum...








            Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket  yaş maya
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 150 gr beyaz peynir
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • Alabildiği kadar un
  • Tuz, karabiber, pul biber, nane
  • Alabildiği kadar un

           Üzeri İçin 
  • 1 yumurta sarısı


       Yapılışı : Öncelikle mayaderin bir kaba alınarak ılık su veya sütle eritilir ve hazırladığımız diğer malzemeler sırasıyla ilave edilir ve karıştırılır alabildiği kadar unla yoğrulur...

       Bazı takipçilerimiz aldığı kadar un tabirinden pek hoşlanmıyorlar ama malesef ki un ölçüsünde kullanılan bardaklar farklılık gösterdiğinden ve bazı yumurta boyutları yada mesela bu tarifteki patatesin boyutu farklılıklar gösterdiğinden un ölçüsünün kıvamını hünerli bayanların o güzel pamuk ellerine ve güzel bakan gözlerinin kararına bağlı diyerek tarifimize devam edelim...

       Hazırlamakta olduğumuz hamurumuza baharatları kullnıp kullanamamak tercihinize bağlı peynir ve  haşlayıp ezdiğimiz patatesimizde bu hamurumuzun içersinde yer alıp yoğrulduğundan dolayı çok cıvık bir hamur olmaması gerekiyor...

       Hamurumuz arzu ettiğimiz kıvama gelince biraz dinlendikten sonra istediğimiz ölçülerde parçalar kopararak şekillendiriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizerek bir 10 dakika kadar daha beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 200 C de 20 -25 dakika kadar pişiriyoruz...

       Afiyet Olsun ...



Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...