expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

29 Mart 2013 Cuma

Çilekli Cheesecake



      Hepinize Hayırlı Cumalar Diliyorum...

   Güzel , mutlu ve sağlıklı bir hafta sonu geçrmeniz dileğiyle İlk kez denediğim Cheesecake tarifimi paylaşıyorum bugün sizlerle...

  Yıllar önce bir arkadaşımda vişnelisini yediğim cheesecake 'e pek sıcak bakmamışımdır... Ama yediğim günden beride tadı damağımda kalmadı değildir hani... O gün Bugün derken sıra gelmemiş ve acaba tutturabilirmiyim çatlatırmıyım üzerini filan gibi endişelerimi bir kenarda bırakıp tarifi uygulamaya başladım , birgün biryerlerde cheesecake pişirirken fırın tepsisinin altına su koyulduğunda cheesecakelerimizin üzerini çatlatmadan pişirebileceğimiz yazısını okumuştum ve aklıma yer etmiştim... Ve endişemden eser kalmamıştı çok mantıklı gelmişti çünkü...




    Dediğim gibi türkçesiyle peynirli kek sanki tuzlu peynir tadını alırım filan gibi bir çekincem vardı ama bazen ön yargılarımızı yıkmamız gerekir dimi ya hani bende zaten labne peynir ve krema var içersinde tuzdan eser yokki dene yanılmazsın dedim ve tarif defterimin ortalarında bir yerlerde yüzüme gülümseyen :) tarifimi denemeye kalktım sonuç hiçde fena değil hatta eşim bayıldı ve herzaman yaparmısın harika olmuş ne var bunun içinde böyle deyince ve komşularımında çok hoşuna gidince , beynimde adeta şimsek gibi bir ışık patlaması oldu ve tamam dedim artık blogumda cheesecakelerede yer vermenin zamanı gelmiş geçiyor bile dedim...

      (sizleri bilmem ama ben hala annemden gördüğüm gibi evde birşeyler pişirince komşularımıza da kokularının ulaşacağı kanısında olduğumdan eski adetleri yerine getirenlerdenim sanırım , mutlaka bir tabağa koyar tadlarına bakmaları için kapılarını çalar ikram ederim yada hiç gerek kalmaz çünkü hemen hergün bir yada iki komşumuz mutlaka uğrarlar bir kahve yada çay içmeye malumunuz evde annem olduğu üzere ve burası annemin evi olduğundan dolayı daha önceki yazılarımda bahsetmiştim ben evimin kapılarını rahmetli babacığım öldüğü gece kapamış ve annemin yanında yaşamaya başlamıştım eşimle birlikte ardından da annemin rahatsızlıkları başlayınca kendi evim müze şeklinde ne zaman gelecekler diye ev sahibinin yolunu gözler vaziyette bizi bekler durur ziyaret edeceğimiz anı  arada gider havalandırır temizliğini yaparım derken benim güzel prenses annemin canı sıkıldığı için bir kaç gün kalır yada aynı günün akşamı anneciğimin evine geri döneriz kızım bir gelen olur kapı kapalı olmaz öyle gelip geri dönmesin insanlar der ve evinden ayrı kalamamanın bir bahanesini bulur onu da anlayışla karşılıyorum hakkı tabii ne de olsa annem başımızın tacı ALLAH onun eksikliğini göstermesin pek de şikayetçi değilim bu durumdan baba ocağımda iki sevdiceğim yanımda annem ve eşim arada da ablam gelir eniştemle mutlu mesut yaşar gideriz , sıcacık huzur dolu yuvamızda tabi ALLAH birde hayırlı  evlat  nasip eyleseydi daha güzel olurdu  ama güzel mevlam neylerse güzel eyler her işte bir hayır vardır diyelim Rabbim böyle istemiş bize sual etmek olmaz diyor ve bu uzuuuun açıklamalarımı bitiriyorum işte bu sebeplerden ötürü onu ziyaret ederler mümkün olduğunca ALLAH eksikliklerini göstermesin.... Evlerimizden misafirimizi  ve bereketimizi eksik etmesin her daim ...)  
   Eeeee hadi artık tarife gelelim diyenlerin sesini duyar gibiyim çenem pardon parmaklarım düştü yine çok yazdım galiba ... :) 

   Tarifin aslında süzme yoğurt kullanılmıştı sosu içinde nişastalı bir tarif vardı ama ben kendimce uyarladım ve labne peynir kullandım ayrıca kremasını ve yumurtasını arttırdım birebir tarifi uyguladığımda da vişneli olarak yapıp ilerki zamanlarda paylaşıcam ALLAH kısmet ederse sevgili dostlar...






           Malzemeler
    
           Alt tabanı için
  • 1,5 paket Eti Burçak bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 50 gr eritilmiş margarin ben tereyağ kullandım tercih sizin
  • 1 çay kaşığı tarçın
          Kreması için
  • 1,5 paket Labne peynir
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta 
  • 1 paket krema ( 200 ml) tarifde yarım paketti ben 1paket kullandım 
          
          Üzeri için
  •  500 gr çilek
         üzerine süsleme yaptıktan sonra kalanını 1 çay bardağı şekerle blenderdan geçirdim 




    Yapılışı : Bisküvilerimizi rondoda parçaladıktan sonra üzerine bal ,tarçın ve erittiğimiz tereyağını harmanlayıp kelepçeli kalıbımızın altına yerleştirip bastırıyoruz ve buzdolabında beklemeye alıyoruz...

  Hemen ardından kremasını yapmaya başlıyoruz karıştırma kabımızın içersine labne peynirimizi ve kremamızı alıp kaşık yardımıyla karıştırıyoruz ardından vanilya ve şekerimizide ilave edip karıştırdıktan sonra yumurtalarımızı birer birer karıştırarak ilave ediyoruz ve dolapta beklettiğimiz bisküvi tabanımızı alıp içersine boşaltıyoruz ve hemen ardından içersine su doldurduğumuz fırın tepsimize yerleştiriyoruz sebebini yukarda belirtmiştim cheesecakelerimizin üzerinin çatlamaması için bu işlemi yapıyoruz ve gerçektende öyle oldu...

  160 C fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz ortası hafif sallanır bir şekilde olacak soğumaya bırakınca kendini topluyor çok kızartmıycaz üzerini yani...Oda sıcaklığında beklettikten sonra soğuduğuna emin olunca buzdolabında bekletmeye alabiliriz ...

    Servis edeceğimiz zaman üzerini dilediğimiz şekilde süsleyebilir yada arzunuza göre çileklerimizin hepsini kullanarak sosumuzu şekerle birlikte blenderdan geçirip cheesecake'imizin üzerine döküp servise hazır hale getirebilirsiniz...

     Ben yine de her ihtimale karşı tarifteki sosu da paylaşıyım sizlerle belki onu yapmayı arzu edersiniz tercih sizin...

 Sosun tarifi : 1/2 paket Dondurulmuş meyve (superfresh ) 
                       yada istediğiniz mevsim meyvesi (çilek ,vişne, ahududu, frambuaz )
                       1 yemek kaşığı mısır nişastası
                       1/2 su bardağı su 
                       1/2 su bardağı şeker

Tüm malzemeyi katılaşana kadar pişiriyoruz soğuttuktan sonra cheesecake'in üzerine döküyoruz...


Afiyet Olsun Efendim....
                   
   






28 Mart 2013 Perşembe

Çikolata Ganajlı Pasta


   Artık bu kadar tembellik yeterrrrr....Hastalık modunu üzerinden atmanın vakti geldi geçiyor dedim ve hemen kolları sıvadım  tabi yine bollll çikolatalı pastamın süslemesinde ganaj kullandım ve altın simboya ile taçlandırdım lezzeti misafirlerimden aldığım tepkiye bakılırsa çok güzeldi...



         Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 4 fincan toz şeker
  • 3 fincan un
  • 1 fincan nişasta 
  • 1 fincan süt
  • 1 paket Dr.Oetker kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
      
         Ara kat kreması için

  • 2 kutu krema (200ml*2)
  • 600 gr bitter ve sütlü kuvertur çikolata
          Ganaj için
  • 200 ml krema
  • 200 gr bitter  kuvertur çikolata
     Yapılışı : Öncelikle pandispanyanın yapımına başlıyoruz... Yumurtaların beyazını ve sarılarını ayırıyoruz...Beyazını 1 fincan şeker ile çırpıyoruz ve bir  kenarda bekletiyoruz...Yumurta sarıların kalan 3 fincan şekerle çırpıyoruz....Şekerimizin eridiğine emin olduktan sonra sıvıyağ biraz çırpıp su ve süt kakao ve vanilyamızı ilave ediyoruz... Kenarda beklettiğimiz yumurta beyazlarını katıp havalandırarak alttan üste doğru karıstırıyoruz ve un nişasta ve kabartma tozunu da ilave ederek alttan üste doğru katlayarak yumurta aklarını söndürmemeye özen göstererek karıstırıyoruz...Kalıbımıza alıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 C deki fırınımızda pandispanyamızı 35 - 40 dk arası pişiriyoruz...
    
       Ara katlar için kremayı kaynamak üzereyken kapatıp kuvertur çikolatamızı ekliyoruz ve sürekli karıştırarak ara kat kremamızı elde ediyoruz ben 1 gece önceden hazırladım kıvamı daha güzel oluyor... 

      Eveeeet kremamızda hazır olduğuna göre pandispanyamızı 2 kata ayırıyoruz ve krema ile  çikolata parçacıkları yada damla çikolata serpiyoruz 2 katada aynı işlemi tekrar edip ganajımızı hazırlıyoruz.
   
      Ganajı içinde kremamızı ocakta ısıtıyoruz kaynamadan ocağı söndürüp bitter çikolatamızı ilave edip karıştırıyoruz...

    Pastamızın üzerine soğuttuğumuz ganajımızı döküyoruz Pastamızın üzeri için yağlı kağıda benmari usulunde erittiğim ve tam donmadan rulo haline getirdiğim çikolata yı  da ayrı bir tarafta hazırladım ...Veeeeee pastamızın üzerine soğuttuğum ganajı döktüm ardından da çikolata rulosu ve altın simlerle şekiller verdim malesef bütün halini görüntüleyemedim bu sefer malumunuz daha önceden de bahsettiğim gibi şeker hastası bir annem var ve gün içinde sürekli şeker ölçümü yapıp insülin vuruyorum ve bu arada da annemin sık sık yemek yemesi grektiğinden bir yandan yemek yapıp bir yandan da pastamı hazırlamak derken misafirlerimin gelmesinin ardından resimlemeyi unutmuşum oysaki ben çektiğimi sanmıştım birdahaki sefere kısmetse ama olsun yine de bir dilimin resmini çekmeyi akıl edebildim ve bu güzel pastamin resmini paylaştım sizlerle...


Afiyet Olsun...


25 Mart 2013 Pazartesi

Çikolatalı puding



O kadar zor bir tatlı paylaşıyorumki sizlerle anlatamam tarifini yazmak imkansız lütfen zorlamayın...:)





Bir adet hazır çikolatalı puding ve süt açık ve net çok zor dimi benim gibi birine yakışmadı ama hastayken zor günlerimin tatlı kriz çözüm merkezi=Dr Oetker çikolatalı puding hepinize iyi geceler...

Afiyet Olsun...

Etli Nohut Yemeği







              Malzemeler
  • 2 su bardağı nohut
  • 1/2  kg dana eti (benim genelde tercihim antrikot bu bana annemden kalma bir alışkanlık vazgeçemiyorum dileyen kuzu etiyle de pişirebilir...)
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 diş sarımsak (buda benim vazgeçilmezim)
  • 1 adet kesme şeker 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • Arzunuza göre baharat pul biber ve karabiber ,kekik
  • Kaynamış su

         Yapılışı : Bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir kabın içersinde üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip sabaha kadar bekletiyoruz... 

         Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatıyoruz... Soğanları  yemeklik doğrayıp sarımsağımızıda ince kıyıp tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun... Etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişiriyoruz... Salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.... Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar pişiriyoruz... Etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin et ve nohutumuz istediğimiz kıvama gelince tuzunuve baharatları ilave edip biraz daha kaynatıp ocağımızı kapatıyoruz...




Afiyet OLSUN...

23 Mart 2013 Cumartesi

Dereotlu Poğaça


    Merhabalar hepinize güzel bir gün geçirmenizi diliyorum... İstiklal caddesinde Fıccın adında bir mekan var ev yemekleri yapıyorlar ve ben çalıştığım zamanlarda onun dereotlu poğaçasını yemeye bayılırdım ...Kaldıysa tabi sabah erkenden bitiverirdi...Bizde bir çözüm yolu bulmuştuk sevgili Sado işe gelirken alıverirdi...
    O zamanlarda Cihangir 'de oturan iş arkadaşım Sado  gelip Emel Hanım Dereotlu Poğaça kalmamış dediğinde suratımdaki ifade sanırım karşı taraftan hiç hoş olmayan bir görüntüdür ...Ama olsun yine de alternatif poğaçalarından biri olan patlıcanlı yada patatesli poğaçalardan alırdı sevgili Saadet bilirdiki Emel ablası onları da çok severdi...
   Zaman içinde sahiplerinin müşterimiz olduğunu öğrendik tarifini aldık bize kadarını uyarladı sağolsun yapan bayanlar  tarifini verirken ayrıca telefonla siparişimizde de ayırıp sıcak sıcak gönderirlerdi nasıl mutlu olurdum o zamanlar... Tabiki pastanedeki satış fiyatından daha fazlaydı o yıllara göre  2005 yılında 1 liraydı ama o lezzete değerdi doğrusu çünkü pastaneler ne kadar lüks ve güzel olursa olsun poğaçalarını yediğim zaman mutlaka midemde yanma yapar o yüzden genelde pastaneden mayalı açma çeşitlerinden yemeyi tercih ederdim... Tarif defterimi karıştırırken rastladım bu sabah ve hemen yapıveriyim de evdeki sevdiklerim kahvaltıda sıcacık yesinler diye ve ayrıca  sevgili dostlarım ve arkadaşlarımda bu güzel lezzetden haberdar olsun istedim uzun zamandır hastalıktı v.s .derken post yayınlıyamıyordum...
     Gelelim poğaçamızın tarifine ...




          Malzemeler
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 demet ince kıyılmış dereotu 
  • Aldığı kadar un
         İç malzemesi 
  • 250 gr Ezine Peynir (Bu benim takıntımdan dolayı ) 
        Siz arzunuza göre peynir ,kaşar peynir  başka bir malzeme kullanabilirsiniz...

        Üzeri için
  • Susam , çörekotu yada haşhaş tohumu
  • Ayırmış olduğumuz yumurtanın sarısı

    Yapılışı : Tüm hamur malzemesini karıştırıp, yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz... Yoğurduğumuz hamurun üstünü örterek, ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin ve mayalanarak kabarmasını sağlayın...Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde açıp ,içine bir miktar peynir koyduktan sonra kapatın...
 Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin...Önceden 180 C de ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin...

Afiyet Olsun... 




22 Mart 2013 Cuma

Portakallı Damla Çikolatalı Kek












           Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • Rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un




       Yapılışı : Öncelikle yumurta ve şekerimizi kar kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz...
Sıvıyağ ve portakal suyumuzu ve rendelediğimiz portakal kabuklarını ilave ediyoruz çırpmaya devam ediyoruz...Daha sonra da un ,kabartma tozu vanilya , tarçın ve damla çikolatamızı da ilave edip yağlayıp un serptiğimiz kek kalıbımıza döküyoruz...180 C fırında 35 dakika pişiriyoruz...







Afiyet Olsun...






Yoğurtlu Bulgur Köftesi


Herkeze güzel bir hafta sonu dileyerek yine hepimizin severek yediği bir tarif daha 
paylaşıyorum sizlerle....Sevgilerimi sunuyorum hepinize...







            Malzemeler
  • 1  su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 bardak ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1  su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon, tuz

               Sosu İçin

  •   1 kase yoğurt
  •   1 diş ezilmiş sarımsak


              Salçalı sos için:
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı  biber salçası yada domates salçası
  •  Pul biber.

   Yapılışı : 1 su bardağı kısırlık bulgurun üzerine 1 su bardağı ılık su döküp 5 dakika kadar dinlendiriyoruz...Bulgurumuz kabarınca 5 dakika kadar yoğrulur ve 1 adet yumurta  , 1 kaşık salça ,1 çay kaşığı kimyon ve arzunuza göre tuz konur ve elimizi soğuk su ile ıslatarak 1 bardak unu azar azar ilave ediyoruz ve yumuşak hamur kıvamına gelene kadar yaklaşık 10 dakika yoğuruyoruz...

    Arzunuza göre boyutlarda ya da fındık büyüküğünde yuvarlak köfteler yapıyoruz...Tenceremize tuz atarak kaynatıyoruz ve köftelerimizi azar azar ilave ediyoruz...Suyumuz mutlaka kaynıyor olmalıdır ki köftelerimiz dağılmasınve hamur kalmasın...Yaklaşık 30 dakika kadar kaynatıyoruz ve pişirdiğimiz köfteleri tabağımıza alıyoruz...


    1 kase yoğurdumuza 1 diş sarımsağı eziyoruz ve köftelerimizin üzerine döküyoruz...Tereyağ ve salçamızı kavurup arzuya göre  pul biber ilave edip bulgur köftemizin  üzerine döküp sıcak servis ediyoruz...


Afiyet Olsun...

19 Mart 2013 Salı

Beşamel Soslu Ispanak


















        Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 50 gr tereyağ
  • 1 su bardağı kaşar peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça (arzuya göre siz koymıyabilirsiniz)
  • karabiber
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 adet kesme şeker
   Yapılışı : Ispanakları güzelce yıkayıp sirkeli suda bekletiyoruz...Suyunu süzüp tekrar yıkadıktan sonra doğruyoruz ...Tencereye 2 kaşık sıvıyağ koyup ve ince ince kıydığımız soğanımızı ekleyelim ve pembeleşinceye dek kavuralım ben genelde tüm yemeklerimde lezzet vermesi açısından 1 tane sarımsak mutlaka koyarım ve 1 adet kesme şeker atarım bu benim tarzım ama tercih sizin... 1 yemek kaşığı biber ve domates salçasıda ekleyip güzelce kavuruyorum ve tuz , karabiber de ilave edip suyunu çekince ocaktan alıyoruz...

 Başka bir tencereye 50 gr tereyağımızı ve unumuzu kavurup dilediğimiz kıvamı alana dek süt ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz ki beşamel sosumuz topaklanmasın diye istediğimiz kıvamı alınca ocağımızı kapatıyoruz....

   Borcamımıza ıspanağımızı koyup üzerine beşamel sosumuzu döküyoruz  ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi ilave ediyoruz...

   180 C de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz...

Afiyet Olsun Efendim...





18 Mart 2013 Pazartesi

Zaferimizin 98. Yıldönümü...Rahat Uyu Şehidim...Ruhunuz Şad Olsun...


Tüm Şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyoruz...

















  Canları ve kanları pahasına Zaferi bizlere hediye ettiler...Sanırım aramızda Çanakkaleyi ve şehitliklerimizi ziyaret etmeyen yoktur...Siperlere girdiğim andaki o duydu selinin içimi kaplayan o hüznün tarifi imkansız , küçücük canlarını vatanını feda etmemek için verdikleri o günler gözümün önünden film şeridi gibi geçmişti...

'' Çanakkale Zaferi ,Türk askerinin ruh kudretini gösteren ayanı hayret ve tebrik misaldir...
Emin olmalısınız ki , Çanakkale Muhaberelerini kazandıran bu yüksek ruhtur...''

  ALLAH mekanlarını cennet etsin...Zaferimiz Kutlu Olsun...Ne Mutlu Türküm Diyene...

16 Mart 2013 Cumartesi

Hepinize Güzel Bir Pazar Günü Diliyorum...




Öyle bir hayat yaşıyorum ki ,
Cenneti de gördüm, cehennemi de
Öyle bir aşk yaşadım ki
Tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de
Bazıları seyrederken hayatı en önden
Kendime bir sahne buldum oynadım
Öyle bir rol vermişler ki
Okudum okudum anlamadım.
Kendi kendime konuştum bazen evimde
Hem kızdım hem güldüm halime
Sonra dedim ki " söz ver kendine "

Denizleri seviyorsan,
dalgaları da seveceksin
Sevilmek istiyorsan,
önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan,
düşmeyi de bileceksin
Korkarak yaşıyorsan,
yalnızca hayatı seyredersin

Öyle bir hayat yaşadım ki, son yolculukları erken tanıdım
Öyle çok değerliymiş ki zaman
Hep acele etmem bundandı
Anladım...

F. Nietzsche

9 Mart 2013 Cumartesi

Bitter Çikolatalı Turff


   Merhabalar sevgili dostlar ve sevgili blogcanlarım hepimizin bayıldığı bir lezzet....
Çikolata topları diğer ismiyle çikolatalı Turff ...

   En çok sevdiğim ve dolabımda mutlaka bulunmasını istediğim bir atıştırmalık kahvenin yanına güzel bir arkadaş daha neler neler kısacası bayıldığım bu lezzeti paylaşmanın sırası geldide geçiyor bile her zaman yaptığım ve resimlemeye fırsat kalmadan tükettiğim yada misafirlerime ikram ettiğim tarifimi yazmaya başlıyım efendimmmm  yine fazla gevezelik ettim sanırım...





             Malzemeler


  • 200 gr bitter kuvertur çikolata
  • 1 paket krema  ( 200  ml  )
  • Arzu ettiğiniz miktarda kek kırıntısı yada marketten satın alabileceğimiz hazır keklerden 1 paket kullanabilirsiniz...
  • 1 çay bardağı file fındık
  • Bu ölçülerde yaklaşık 25 adet turff çıkıyor...

          Üzeri için 

  •   File fındık 
  •   Hindistan cevizi
  •   Antep fıstığı tozu 
  •   Kakao da kullanabilirsiniz..




 Yapılışı: Kek kırıntılarını elde etmek için çikolatalı pandispanyaların artan parçalarını rondodan geçirdim...Ben  aşağı yukarı 500 gr kadar kek kullandım.... Kekli truffların tadı daha çok hoşuma gittiği için ben miktarı bol tuttum...Küvertür çikolataları küçük parçalar halinde doğrayıp geniş bir karıştırma kasesine alıyoruz....

    Kremayı bir sos tenceresinde dibinin tutmamasına dikkat ederek kısık ateşte ısıtıyoruz.... Dikkat edin lütfen kaynamasın....Çünkü hemen yanabiliyor... Isıtırken karıştırmanızda fayda var....Isınan kremayı çikolataların üzerine döküp tel çırpıcı ile çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz....Tüm çikolata sıvılaştığında karıştırmayı bırakıyoruz....Çikolatalı kremaya kek kırıntılarını ilave edip yaklaşık 1 çay bardağı file fındık da ilave ettim ben isteğinize göre ceviz kayısı kurusu yada badem fındık gibi kuruyemişler de kullanabilirsiniz.... Bir spatula ile tamamının karıştığına emin olana kadar karıştırıyoruz...

   Oda sıcaklığından karışım sertleşene kadar yaklaşık 1 saat bekletin....İyice soğuyup sertleşen truff hamurunu buzdolabına kaldırın... Arzu ettiğiniz büyüklükte yuvarlayıp süslemeleri ( Toz  Antep fıstığı , fındık ,hindistan cevizi, elenip inceltilmiş kakao. ) ayrı tabaklara koyun... Truff hamurundan bir tatlı kaşığı alıp elinizle hafif yumuşattıktan sonra yuvarlayıp istediğiniz süslemeye batırıp süslüyoruz buzdolabında bekletiyoruz...Bu şekilde aşağı yukarı 25 adet truff elde ediyorsunuz... Siz boyutunu daha küçük ya da daha büyük hazırlayabilirsiniz....

Afiyet olsun...

Damla Çikolatalı Portakallı Kurabiye






          Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıkma portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için 1 çay bardağı şeker

     Yapılışı : Oda sıcaklığındaki margarinimize 1 su bardağı portakal suyu ,1 su bardağı şeker ve portakal kabuğu rendesi ve karbonatımızı ilave ediyoruz ve aldığı kadar unla karıştırıyoruz ve ardından damla çikolatamızı ilave ediyoruz yumuşak bir kıvamda hamur elde ediyoruz...

     Mandalina büyüklüğünde toplar yaparak yuvarlıyoruz ve şekere batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alıp üzerine bıçak yardımıyla artı şeklinde kesik atıyoruz...

     Önceden ısıtılmış fırında 30 -35 dakika kadar pişiriyoruz...Kek gibi yumuşacık bir kurabiye elde ediyoruz...

   Ben bu lezzete bayılıyorum ve hemen her fırsatta yapıp çayın yanında tüketiyorum...


Afiyet Olsun...

Baharatlı Tuzlu Kurabiye






        Malzemeler

  • 250 gr tereyağ
  • 1 yumurta sarısı içersine akı üzeri için ayrılıcak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • çörekotu yada susam
        Yapılışı : Tüm malzememizi karıştırıp yoğuruyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz...İstediğiniz gibi yuvarlak  yada kalıplar yardımıyla şekillendirilerek önce yumurta akına batırıyoruz ve üzerine çörekotu yada susam dökerek 180 C deki ısıtılmış fırınımızda 20-25 dakika kadar pişiriyoruz...

Afiyet Olsun...

6 Mart 2013 Çarşamba

Tavuklu Pirinç Salatası








        Malzemeler
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 tavuk göğüs
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 1 kutu garnitür
  • 1 limon
  • Karabiber ,pul biber
  • sıvıyağ ve tuz
Tavuğu haşlamak için :
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 adet soğan
  • Tane karabiber
   Yapılışı :  Tavuklarımızı haşlayıp parçalıyoruz....Diğer taraftan pirinçi suda haşlıyoruz ve yapışmaması için birkaç damla sıvıyağ damlatıryoruz ve 1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz...

Mısır konservesi ve garnitürümüzü bol suyla yıkıyoruz...

Yeşilliklerimizi güzelce yıkayıp sirkeli suda bekletiyoruz...İnce ince kıyıyoruz...

Haşladığımız Pirincimizi süzüp soğuttuktan sonra tüm malzememizi karıştırıyoruz ve tuz ,limon ,yağ ilave ederek istediğimiz baharatlarla tatlandırıyoruz...

    Biraz zahmetli gibi gelecektir ama inanınki denerseniz bu müthiş salatanın müptelası olacaksınız...
Deneyip tadan herkezin hoşuna giden bir salata...

Afiyet Olsun...


Gökkuşağı Kek

Merhabalar bugün sizelerle Rahmetli Babacığımın duası için hazırladığım Gökkuşağı Kekimi paylaşıyorum...
     Benim için çok değerli olan misafirlerime sunacağım menümün özel olması için ve değişik bir sunum hazırlamak arayışındayken bu keki denemek istedim aslında İzmirdenlezzetler adlı blog sahibi arkadaşım bir resim paylaşmıştı ve üzerinde acaba nasıl yapabiliriz diye konuşmuştuk ve ben hemen deneyip paylaşacağımı yazmıştım....

Tabi resimde gördüğüm kek çizgiler halindeydi benim renkli kekim görsel anlamda hoş bir görüntü yakaladı ama istediğim gibi çizgiler halinde yapmanın sırrını bilemediğimden bu sunumda gayet başarılı oldu diyebilirim ...

  Aslında 6 farklı renk var bünyesinde açık mor ,koyu mor ,turuncu ,pembe ,sarı yeşil ve kırmızı lezzetinin mükemmel olduğunu söyleyebilirim çilek aroması kullandığımdan dolayı artık gerisi sizin yorumlarınıza kalmış...Tarifimi yazmaya geldi sıra ....












            Malzemeler 
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5-6 damla çilek aroması
  • 5-6 damla vanilya aroması
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Gıda boyası istenilen renklerde 
  • Aldığı kadar un

        Yapılışı   : Tüm malzememizi karıştırıyoruz ve boza kıvamında bir kek hamuru  elde ediyoruz...
Ben deneme yoluyla yaptığımdan 6 ayrı su bardağına karışımımdan paylaştırıp gıda boyalarıyla istediğim renkleri elde edene kadar karıştırdım ve 180 C de 40 dakika pişirdim...Daha öncede bahsettiğim gibi çizgili bir kek elde ediceğimi düşünerek çıktığım yolda bu güzel gökkuşağı kekin isim annesi oldum...

     Bir dahaki denememde ayrı ayrı pandispanyalar pişirip muhallebi yada ballı su ile birleştirip çizgili olan görseli yakalıyacağımdan eminim...

    Sizlerden daha güzel ve başarılı sunumlar bekliyorum sevgili blogcanlarım...


Afiyet Olsun...






3 Mart 2013 Pazar

Pofuduk Hamur Kızartması








         mALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

       yAPILIŞI :  Un, tuz ve karbonatı karıştırın...Un havuzuna yumurta ve yoğurdu ilave edip, iyice   yoğurun.... Hamurumuzu üç parçaya bölüp 0,5 cm açıp, istediğiniz büyüklük ve şekillerde kesin... Önceden kızdırılmış yağda kızartın...
Bu ölçülerle 30 adet hamur kızartması çıkıyor. Tabi bu sayı büyüklüğe göre değişir...Mutlaka karbonat kullanılması gerekiyor... Yağın sıcaklığının sabit kalmasına dikkat edilmeli... Ocağın altı kısılıp açılarak bu sağlanabilir... Yağ çok ısınırsa hamurların dışı aniden kızarır... Yanacak korkusu ile içi hamurken yağdan erken çıkartmak zorunda kalırsınız...Hmurun içi pişmemiş olabilir...
Hepinize iyi pazarlar diliyorum...

Afiyet Olsun...
      

2 Mart 2013 Cumartesi

Tarçınlı Kurabiye


    Yine pratik bir kurabiye tarifi daha paylaşıyorum sizlerle...Umarım beğenirsiniz...Sevgilerimle...




          Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1/2 çay bardağıpudra şekeri
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

      Yapılışı : Tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz...Hamurumuzu 0,5 cm kalınlığında açıp istediğimiz şekilde kalıplarla kesiyoruz...175 C de ısıtılmış fırında 20-30 dakika kadar pişiriyoruz...

    Kurabiyelerimizi isterseniz hindistan cevizine bulayarak pişirebilirsiniz... Dilerseniz de fırından çıkardıktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...

Afiyet Olsun...




Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...