expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

27 Şubat 2013 Çarşamba

Pembe Salata








             Malzemeler


  • 1 adet kırmızı lahana
  • 1 su bardağı mayonez
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz

             Yapılışı  : Kırmızı lahana ince ince kıyılır...1 bardak sıcak su ,sirke ve tuz eklenip haşlanır ve suyu iyice süzülüp soğumaya bırakılır...

            Diğer tarafta yoğurda tuz sarımsak ve mayonez ilave edilir ve iyice karıştırılır... Soğuyan kırmızı lahananın üzerine yoğurtlu mayonez dökülüp karıştırılır ve servis tabağına alınır...

Afiyet Olsun...
             

26 Şubat 2013 Salı

Canım Babacım Nur İçinde yat...Mekanın cennet olsun...







2,5 yıl süren tedavi ve koşuşturmanın acı sonla bitişi ve ardından koskocaman bir yalnızlık ve acı sonu gelmeyen bir yokluk hissi...

Canım babam oysaki tam 8 yıl önce tam da bu gece doğum günümü evde kutlamak üzere beni sabah işe yolcu edişin ve bana kızım yarın doğum gününü senin evinde kutlayalım akşama görüşürüz sen hazırlığını yap biz annenlerle geliriz deyişin hala kulağımda çınlar durur ...Ve o gece 27 Şubat 2005 saat 1.30 da çalan telefonla nasıl içimin yanıp tutuştuğunu hangi sözcük ifade eder bilmem ama babacım ciğerim hala yanıyor ilk günki gibi...

Canımın içi bugün 39.yaşıma basıyorum ve 30 yaşımdan beri senin yokluğunla hiç yaşlanmıyorum çünkü sen aramızda yokken doğum günümü kutlamak ağırıma gidiyor be mavişimmmm...En son 30 yaşında hep beraber ve mutluyduk ama artık eksiğim be babammmmm....

Nurlar içinde yat mekanın cennet olsun benim yakışıklı prensim...

Fındıklı Damla Çikolatalı ve Tarçınlı Kek
















        Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı file fındık
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar un


      Yapılışı : 3 yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz ardından süt  ve yağı ilave edip karıştırıp ardından un, kabartma tozu  tarçın ve vanilyamızı ilave ediyoruz ...Fındık ve damla çikolatamızı da ekleyip karıştırıyoruz ve yağladığımız borcama döküp 180 C de ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz...


Afiyet Olsun....

25 Şubat 2013 Pazartesi

Midye Börek


                Pratik ve lezzetli bir börek tarifi daha paylaşıyorum bugünkü postumda sizlerle...








         Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurta 
         Sosu İçin
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Yumurtanın akı sarısı üzeri için
        Yapılışı : Yufkalarımızı 4 eşit parçaya bölüyoruz...Yufkaların üzerine yağ ve süt ve yumurtanın akı karışımlı sosumuzdan fırça yardımıyla sürüyoruz...Yufkamızın üçgen şeklinde olan dar kısmından geniş kısmına doğru büzelim...Fiyonk Şeklinde olan yufkanın iki ucunu bir araya getirip üst üste getirelim...

    Diğer tarafta peynir ve maydanozu karıştıralım...Yufkamızın iç harcını alt kısmına koyup kenar kısımlarını içe doğru kıvırarak büzgülü kısma kadar saralım ve büzgülü kısmı üste gelecek şekilde
yağladığımız fırın tepsimize yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 C fırında pişiriyoruz...


Afiyet Olsunnnn...
     


24 Şubat 2013 Pazar

Frambuaz Soslu Muhallebi


    Hepinize güzel bir hafta sonu geçirmeniz temennisiyle güzel ve hafif bir sütlü tatlı tarifi paylaşmak istedim sizlerle...

    Sevgili arkadaşımız Cafeportakal ' da görmüştüm bu tarifi kendisi çilek kullanarak yapmıştı ve bize dilediğimiz meyvelerlede deneyebileceğimizi yazmıştı...Tarifin orjinalinde tereyağ ve damla sakızı kullanılmamış ben ilave ettim değişik bir lezzet kattığını düşündüğüm için sütlü tatlılara genellikle ilave ederim...

   Kendisine bu nefis tatlıyı bizlerle paylaşımından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum ve  frambuazlı olarak yaptığım tatlının tarifini paylaşıyorum hemen ...









                  


        Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet damla sakızı
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
         Ara katı için
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
         Sosu için
  • 1 kase frambuaz
  • 1 yemek kaşığı şeker
   Yapılışı  : Öncelikle tereyağımızı tencereya alıp unumuzla biraz kavuruyoruz ve ardından süt şeker ve damla sakızımızı ilave ediyoruz ve muhallebi kıvamına gelene dek karıştırıyoruz... Ocaktan aldığımız muhallebimize vanilyamızı da ekliyoruz...
   
   Dikdörtgen borcamımıza bolca hindistan cevizi ile kaplıyoruz ve muhallebimizi yavaşça üzerine döküyoruz...Buzdolabımızda 3-4 saat dinlendirdiriyoruz...

   Sosu için de 1 kase frambuazı 1 yemek kaşığı şekerle birlikte blenderdan geçirip kıvamlı bir sos elde ediyoruz...

    Diğer taraftan 1 paket krem şantimizi 1 bardak süt ile çırpıyoruz...Ve muhallebimizin üstünü kaplıyoruz...Ve karelere ayırıp kesiyoruz ve bir karenin üzerine diğer kareyi ters çevirerek kapatıyoruz... Üzerine frambuaz ve frambuazlı sostan döküyoruz...

Afiyet Olsun...

  



21 Şubat 2013 Perşembe

Her İnsan Mutlu Olamaz ...Çünkü;










Her insan mutlu olamaz... Çünkü; gereğinden fazla özler dünü, hak ettiğinden fazla düşünür yarını. Ve hiç hak etmediği kadar bilinçsizce yaşar bugünü.

Her insan mutlu olamaz. Çünkü; gereğinden fazla özler hayatından çıkanları. Hak ettiğinden daha büyük umutla bekler hayatına girecekleri. Ve asla göremez yanı başındakileri.

Erich Fromm

13 Şubat 2013 Çarşamba

Annemin Doğum Günü Pastası













Canımıniçi annnemin doğumgünü için hazırladıklarım...

       

                              ANNEM İyiki doğdun , iyiki varsın güzel meleğim....
                              ALLAH'ım sana hayırlı sağlıklı nice günler nasip etsin...
                              Hep birlikte nice mutlu ve güzel yarınlara inşallah canımıniçi...
                              SENİ SEVİYORUM benim GÜZEL ANNEM....


























Şeker Hamurlu Kurabiyelerim



                                       Bitanecik meleğim annem için hazırladığım kurabiyelerim...
                                             İyiki doğdun ve iyiki varsın annemmmmm....













2.Mim ve Güzel Bir Tesadüf....


  Sevgili Arkadaşım Rümeysa'nın Elleri beni mimlemiş ve daha önce aynı soruları yanıtlamıştım ve yine ne tesadüfki kendiside benim mimlediğim sorularla başkası tarafından mimlenmiş...

   Kendisine çoook çooook teşekkür ediyorum ve soruları kopyala yapıştır yoluyla cevaplıyorum...


1.) Simdiye kadar gezdiginiz yerler icinde en cok nereyi ve nesini begendiniz? Yurtici,yurtdisi farketmez.

  Yurtdışına henüz çıkmak kısmet olmadı ama güzel ülkemizin o kadar güzel yerleri varki görülmeye değer ben en çok AYDER YAYLASI ' ından etkilendim...Bir tarafta binbir çeşit çiçekler ve yeşilin binbir tonu ,mis gibi çam kokusu dağın eteklerinde karlar varken hemen yanıbaşında yemyeşil otlar ve parlayan güneşin yanısıra şöyle bir yüzünüzü yalayıp geçen tatlı bir rüzgar daha nasıl tarif ederim bilmem...Mis gibi bir hava dereden atlayıp duran alabalıklar ve daha neler neler...

2.) Hobiniz ile ilgili bir puf noktasi paylasirmisiniz bizimle.( dikis,ascilik vs)

Pasta börek ve yemek yapmayı çok seviyorum...Yaptığım tüm yemeklere sevgimi katıyorum ... Zeytinyağlılarımda mutlaka 1 adet kesme şeker ve 1 diş sarımsak kullanırım çok yakıştığını ve lezzet verdiğini düşünüyorum...


3.) En memnun kaldiginiz makyaj malzemeniz nedir?
Barbara Bort Pudram


4.) En begendiginiz film ve konusu nedir?

Kız Kardeşim adlı bir filmdi konusu Lösemi Hastası bir ablası olan kızkardeşin donör olarak hayata getirilmesi ve  ablasının yaşadığı tedavilerin verdiği bıkkınlıktan dolayı ablasının kendi isteği ile bir ameliyatı daha kaldırmaya gücünün olmamasından ötürü tek böbreğini vermemek üzere ailesini mahkemeye vermesi ve sonunda ablasının hayata veda edişi beni çok etkilemişti ve birkaç defa izledim ...Bir zamanlar malesef Rahmetli Babacığımda yaşadığım yoğun duygular ve çaresizliklerimizi hatırlatıyor bana...



5.) Sizce okudugunuz en guzel kitap hangisiydi?

Ayşe Kulin Tüm kitapları ama Adı Aylin benim için çok özeldi...


6.) Suan ne olsa sizi cok mutlu ederdi?

Rahmetli Babacığımın yanımda olması ve onun maviş gözlerinin içinde kaybolmak...


7.) Seni en sinirlendiren sey?

Yalan söylenmesinden nefret ederim ...Aslında kendilerini kandırdıklarının farkında olmuyorlar sanırım...


8.) Bugunlerde favori kiyafet kombininiz??


Elbise ve hırka...Birde mutlaka kolye takmayı çok seviyorum...


9.) Sevdigin isi mi yapiyorsun? Hayir ise ne yapmak isterdin?


Sevdiğim işi 15 yıl yaptıktan sonra sağlık problemlerimden dolayı işten ayrıldım...Artık biricik annesiyle ilgilenen bir ev hanımıyım...Ama butik pasta ve kurabiye dükkanı açmayı da istemiyor değilim hani...




10.) Buaralar en cok dinlediginiz sarki?

Soner SARIKABADAYI-Burda Biri Var


11.) Ayrilmaz parcan?



Eşim ♥ Annem

11 Şubat 2013 Pazartesi

Kakaolu ve Çikolatalı Top Kek






 
         Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 -3 su bardağı un
         Yapılışı : Öncelikle yumurta ve şekerimizi kar kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz...
Sıvıyağ süt ve kakaomuzuda ilave ediyoruz çırpmaya devam ediyoruz...Daha sonra da un kabartma tozu vanilya ve tarçınıda ilave edip damla çikolatamızı dailave edip kalıplarımıza paylaştırıyoruz...
180 c fırında 25 dakika pişiriyoruz...


Afiyet Olsun...




10 Şubat 2013 Pazar

Çilek Soslu Muhallebi









        Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fincan un
  • 1 fincan nişasta
  • 1 paket vanilya 
  • 50 gr margarin
      Sosu için
  •  15 adet çilek
  • 1/2 su bardağı şeker
      Yapılışı : Unumuzu biraz kavurup Süt ,şeker  ve nişastamızı tenceremize alıp çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırıyoruz ve muhallebimize yağımızıda ilave ediyoruz... Kaynamaya başlayınca vanilyayı da ilave edip çırpıyoruz ve dilediğimiz bir kaba boşaltıyoruz... Soğumaya bırakıyoruz...

       Diğer taraftan çileklerimizi ve şekerimizi blender yardımıyla kabın içersinde parçalıyoruz...Ve soğuyan muhallebimizin üzerine döküyoruz... Çok pratik ve çok lezzetli olan muhallebimiz servise hazırdır....

Afiyet Olsun...

   




8 Şubat 2013 Cuma

Sevgili arkadaşım SevOnuGözünden tarafından ilk Mimlenişim

Bu benim İlk Mimim....




                                                       Herkese Merhabalar ;

   Sevgili Arkadaşım SevOnuGözünden beni mimlemiş kendisine çoook              teşekkür ediyorum ve  sorularını  büyük bir zevkle cevaplamak istiyorum...


 Yalnız etkinliğin bir kaç tane şartı varmış ve aşağıdaki şartları yerine      getirmemiz gerekiyormuş bilgilerinize ; 

  • Sizi mimleyen bloga teşekkür edeceksiniz
  • Size sorulan 11 soruya cevap vereceksiniz
  • Kendiniz hakkinda 11 gerceği yazacaksınız
  • Son olarak takipcisi 200 un altında olan 11 blogu mimleyeceksiniz 
  • ( Amma ve lakin benim izlediğim blogların geneli 500 ila 1000 üzerinde izleyicisi olanlar ve bende o yüzden takipci sayisina bakmadan 10 kişiyi mimledim)
  • Birde Liebster Award amblemlerinden kullanma zorunluluğu varmış.

1.Simdiye kadar gezdiğiniz yerler içinde en çok nereyi beğendiniz?Yurtici,yurtdişi farketmez

   Yurtdışına henüz çıkmak kısmet olmadı ama güzel ülkemizin o kadar güzel yerleri varki görülmeye değer ben en çok AYDER YAYLASI ' ından etkilendim...Bir tarafta binbir çeşit çiçekler ve yeşilin binbir tonu ,mis gibi çam kokusu dağın eteklerinde karlar varken hemen yanıbaşında yemyeşil otlar ve parlayan güneşin yanısıra şöyle bir yüzünüzü yalayıp geçen tatlı bir rüzgar daha nasıl tarif ederim bilmem...Mis gibi bir hava dereden atlayıp duran alabalıklar ve daha neler neler...Ayrıca geçen yaz tatilimi geçirdiğim Bodrumda enfes bir koy vardı hala unutamıyorum o resmi gözümün önünden hiç gitmiyor...

2.Hobiniz ile ilgili bir püf noktasi paylaşir misiniz?(dikis,ascilik vs.

    Yaptığım tüm yemeklere sevgimi katıyorum ... Zeytinyağlılarımda mutlaka 1 adet kesme şeker ve 1 diş sarımsak kullanırım çok yakıştığını ve lezzet verdiğini düşünüyorum...

3.En memnun kaldığınız makyaj malzemeniz nedir?

    Barbara Bort Silken Powder

4.En beğendiğiniz film ve konusu nedir?

Kız Kardeşim adlı bir filmdi konusu Lösemi Hastası bir ablası olan kızkardeşin donör olarak hayata getirilmesi ve  ablasının yaşadığı tedavilerin verdiği bıkkınlıktan dolayı ablasının kendi isteği ile bir ameliyatı daha kaldırmaya gücünün olmamasından ötürü tek böbreğini vermemek üzere ailesini mahkemeye vermesi ve sonunda ablasının hayata veda edişi beni çok etkilemişti ve birkaç defa izledim ...Bir zamanlar malesef Rahmetli Babacığımda yaşadığım yoğun duygular ve çaresizliklerimizi hatırlatıyor bana...

5. Sizce okuduğunuz en güzel kitap hangisiydi?

O kadar çok kitap okuyorum ki hangisini yazıyım bilemedim ama sanırım Ayşe Kulin Adı Aylin ve Susanna Tamaro'nun Yüreğinin Götürdüğü Yere Git..

6. Şu an ne olsa sizi çok mutlu ederdi?

Rahmetli Babacığımın yanımda olması ve onun maviş gözlerinin içinde kaybolmak...

7. Seni en sinirlendiren şey?

Yalan söylenmesinden nefret ederim ...Aslında kendilerini kandırdıklarının farkında olmuyorlar sanırım...

8. Bugünlerdeki favori kiyafet kombininiz?

Elbise ve hırka...Birde mutlaka kolye takmayı çok seviyorum...


9. Sevdigin işi mi yapiyorsun? Hayir ise ne yapmak isterdin?

Sevdiğim işi 15 yıl yaptıktan sonra sağlık problemlerimden dolayı işten ayrıldım...Artık biricik annesiyle ilgilenen bir ev hanımıyım...Ama butik pasta ve kurabiye dükkanı açmayı da istemiyor değilim hani...

10. Bu aralar en çok dinlediğin sarki?

Soner SARIKABADAYI - Burda Biri Var

11. Ayrılmaz parçan?

Eşim Annem

Hakkimda ki 11 gerçek;

1.İnsanları koşulsuz seviyorum...

2.Yalan ve dedikodudan nefret ediyorum...

3. Duygusallığım sanırım en zayıf noktam...

4. İyilik yapmayı ve birilerini mutlu etmeyi seviyorum...

5. Tatlısız ve çikolatasız bir hayat düşünemiyorum...

6. Düzen ve temizlik takıntım var ve herşey simetrik olarak eşit aralıklarla durmalı obsesiflik sanırım ama elden bir şey gelmiyor...

7. Alışveriş yapmak ve cebimdeki son kuruşa kadar umarsızca harcamak...

8 .Son 11 yıldır uyku problemi yaşıyorum ve doktorlar dahi beni uyutmayı 
başaramadılar ilaç dahi fayda etmiyor... Sanırım babamı kaybetme korkusuyla başladı ve aynı korkuyu annemde de yaşadığımdan dolayı bilinçaltım uykuyu reddediyor...

9. Çocukluğumdan kalma bir pembe takıntım var ve alışverişlerimde mutlaka pembe bir şeyler almadan eve gelemiyorum...O kadar ki Evimin seramikleri ve 1 odamda pembe koltuklarım ,halım ve aksesuarlarım var ...:)

10. Hiç sırrım yoktur herşeyimi anlatırım ama çok iyi bir sırdaşımdır...

11. Kitap okumayı çok seviyorum ve kitapçıdan en az 3 tane kitap almadan çıkamıyorum...

Bende soruları değiştirmiyorum ve bu soruları mimlediğim arkadaşlarima soruyorum...

Mimlediğim arkadaşlarim ise;

Sevgili Sarı Mutfak-Hande
Sevgili Bir Tutam Kekik
Sevgili Limon Kabuğu
Sevgili Gurme Şirine
Sevgili Kitchen İn Red- Pınar
Sevgili Katre-i Sevgi
Sevgili BenBir
Sevgili Burcu A. -Dandini Dandini Dastana
Sevgili Rümeysa'nın Elleri
Sevgili Pembe Kekik

Teşekkürler....

Sevgilerimle...




Muzlu Rulo Pasta Tarifi


  Merhabalar daha önce resmini yayınlamıştım ama tarifini yazmayı atlamışım birkaç arkadaşımın isteği üzere şimdi sizlerle tarifini paylaşıyorum...




          Malzemeler

  • 3 adet Yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fincan süt
  • 2 adet muz 

         Kreması için
  • 1 lt süt
  • 3 fincan un
  • 2 fincan şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağ
    Tüm malzemeyi karıştırarak kısık ateşte göz göz olana dek çırpıyoruz....Ocağımızın altını kapattıktan sonra mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırğarak soğutuyoruz üzerinin kabuk tutmaması için...

          Üzeri için
  • Hindistan cevizi
  • Çikolata sosu yada çikolatayı benmari usulu eritip sos elde edebilirsiniz
  • Antep fıstığı yada fındık 
      Yapılışı :Yumurta  ,şeker ve vanilyayı çırpıp köpürtüyoruz.....Sütü ve unumuzuda ilave ediyoruz bir iki dakika daha çırpıyoruz...Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine güzelce yayıyoruz ve 180 c fırında üzeri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz...

     Fırından çıkarınca yağlı kağıdını sıyırmadan önce sıcakken rulo yapıyoruz.... Bunun nedeni kekimizin rulo şeklini almasını sağlamak ve kekimizin kırılmasını önlemek... 5 -10 dakika kadar beklettikten sonra rulomuzu açıyoruz...Kekimizi biraz sütle ıslattıktan sonra hazırlamıış olduğmuz kremamızı kekimizin üzerine güzelce sürüyoruz ve muzlarımızı diziyoruz ister bütün olarak isterseniz çilek  , muz , kivi , antep fıstığı yada damla çikolatada ilave edebiliriz tercih size kalmış...Kekimizin yağlı kağıdından destek alarak rulo haline getiriyoruz  ve katladıkça kağıdı kekden sıyırıyoruz daha sonra kağıdı çekmeden sıkı bir şekilde üzerini kapatıyoruz ve buzluğa koyuyoruz...



      Kalan muhallebimizi spatula yardımıyla dolaptan çıkardığımız rulo kekimizin üzerini güzelce kaplıyoruz ve hindistan cevizi serpiyoruz üzerini dilediğimiz şekilde süslüyoruz...

Afiyet Olsun...




Kremalı Pamuk Poğaça








          Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta ( sarısı üzeri için ayrılır )
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz , çörekotu
  • Alabildiği kadar un
          Yapılışı : Bütün malzemeler karıştırılarak yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalandırmaya bırakılır... Mayalanan hamurdan parçalar koparılarak uzunca rulo haline getirip düğüm atıyoruz...Yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu döküyoruz...
200 C fırında pişiriyoruz...

Afiyet OLSUN....

7 Şubat 2013 Perşembe

Merhabalar Sevgili Dostlar....


                                             Hepinize güzel bir gün diliyorum...








                                          Her günün bitiminde bir şeyler öğrenebiliyorsan,
                                          Ömrün sana vazgeçilmez dostlar kazandırıyorsa,
                                          Sabah daha bir gülerek açabiliyorsan gözlerini,
                                          Büyüdüğüne üzülme..
                                          Bırak günler sende iz bıraksın,
                                          Bırak çizgilerin ve akların artsın,
                                          Yeter ki yarının dününü aratmasın...!




                                                                                                   Sevgilerimle....

6 Şubat 2013 Çarşamba

Kısır

         

                 Merhabalar hepimizin çok sevdiği ve bildiği bir tarif daha paylaşıyorum sizlerle...





           Malzemeler
  • 1 su bardağı kısırlık ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 /2 demet marul
  • 1/2 demet Taze soğan
  • 1/2 demet Maydanoz
  • 1 tutam dereotu isteğe bağlı
  • 3-4 adet Sivri biber
  • Taze nane
  • 2 diş sarımsak 
  • Tuz, karabiber, sumak, narekşisi, pulbiber, kimyon
  • Limon
  • Sıvı yağ
   Yapılışı : Bulgurumuzu sudan geçirip iyice süzüldükten sonra üzerine  çıkacak kadar kaynar su ialve ederek üstü örtülüp dinlenmeye bırakılır…
   Dinlenen bulgur derin bir kaba alınarak üzerine domates ve biber salçası eklenip iyice karıştırılır… Taze soğan ,sarımsak ,maydanoz,nane,biber ince ince doğranıp ilave edilir… Ayrıca isteğe bağlı olarak dereotu da ilave edebilirsiniz…
   Şayet kısırı yazın yapıyorsanız domates kullanabilrisiniz ama kışın tercih etmiyorum domatesin lezzeti olmadığından … Baharatlar sıvıyağ ,tuz ve nar ekşiside damak zevkinize göre istediğiniz miktarda ilave edilip karıştırıyoruz  …Bol limon ilavesiyle servise hazırdır … Ayrıca isterseniz marul yapraklarının üzerinde de servis edebilirsiniz...

Afiyet Olsun...

5 Şubat 2013 Salı

Biricik Ablamın Dereotlu Peynirli ve Patatesli Tuzlu Keki

             
             Efendimmm bu hafta sonu benim biricik ablama kahvaltıya davetliydik ...
    Enfes bir kahvaltı masası hazırlamıştı bize ellerine sağlık diyorum ve ablamın güzel tuzlu kekinin tarifini paylaşıyorum siz sevgili dostlarımla ve arkadaşlarımla...










        Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2oo gr beyaz peynir 
  • 1 büyük boy patates
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı zeytin
  • 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz


   Yapılışı : Patatesimizi küp küp doğruyoruz...Peynirlerimizide küçük küçük doğrayıp zeytinlerimizin de çekirdeklerini çıkartıp doğruyoruz...Dereotumuzu ince ince kıyıyoruz...Kalan tüm malzemeyi karıştırıp yağladığımız kek kalıbına döküp 200 C fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz...


Afiyet Olsun...

4 Şubat 2013 Pazartesi

Antep Fıstıklı Kurabiye



    Merhabalar sevgili arkadaşlar , yepyeni ve harika bir tadı olan kurabiye tarifi daha paylaşıyorum sizlerle ...Şefin Mutfağı ''Antep Sofrası'' nda rastlamıştım bu tarife ve defterime kaydetmiştim hemen iyiki de öyle yapmışım gerçekten tadı antep fıstığının verdiği lezzetle müthiş oldu...

     Sevgili Şefin Mutfağına tarifi bizlerle paylaştığından dolayı teşekkürlerimi gönderiyorum...
 
   Hafta sonu bir arkadaşıma taziyeye giderken yapıp götürdüm inanınki onlarda çok beğendiler güzel bir tercih yaptığımdan dolayı çok memnun oldum ve tarifi hemen sizlerle paylaşmak istedim gerçi yine hepimizin bildiği bir tarif ama farkı yoğun antep fıstığı ve damakta bıraktığı o nefissss tadı...









          Malzemeler
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr margarin
  • 1 su bardağı antep fıstığı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta ( 1 yumurta akı üzeri için ayrılacak)
  • Aldığı kadar un




         Yapılışı : Karıştırma kabımızın içersinde Öncelikle yumurta sarısını margarini ve pudra şekerini elimizle güzelce yoğuruyoruz...Bu işlem esnasında karışımımızın içersine kabartma tozu ve vanilyamızı da ilave ettikten sonra Antep fıstığımızı ve yavaşça unumuzu ilave ediyoruz...Hamurumuz elimize yapışmayacak bir kıvam alana dek yoğurmaya devam ediyoruz...

        Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı yerleştirip ister kalıp yardımıyla istersenizde yuvarlayarak şekil veriyoruz ben kalıp kullandım herzamanki gibi üzerine de iri çekilmiş antep fıstığı kullandım...
Önce yumurta akına bulayıp antep fıstığına bulayıp tepsiye diziyoruz...180 C ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz...

Afiyet OLSUN...


3 Şubat 2013 Pazar

Dereotlu Sütlü Omlet

    Merhabalar hepinize mutlu pazarlarrrrr....Kahvaltının vazgeçilmezlerinden olan omleti sütlü ve derotlu denedinizmi bilmem ama tavsiye ederim ... İçersindeki süt yumurtanın kokusunu kaybetmekle kalmıyor müthiş yumuşacık bir lezzet veriyor...







         Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kaşık tereyağ
  • dereotu
  • Tuz , karabiber ve pul biber


        Yapılışı: Yumurta , süt , dereotunu bir kabın içersinde çırpıyoruz ...Tuz karabiber ve pul biberi arzunuza göre döküp karıştırıyorsunuz...Tavamıza tereyağımızı koyduktan sonra kısık ateşte omletimizi yapıp missss gibi bir kahvaltı için hazır ediyoruz...

Afiyet Olsun...





1 Şubat 2013 Cuma

Dört Mum...


         Hayatımızdaki umut ışığının hiç sönmemesi dileğiyle güzel günler diliyorum hepinize...





DÖRT MUM..!

Dört mum yavaşca yanıyordu.
Ortam çok sessizdi ve konuşmaları duyuluyordu

İlk Mum konuştu; Ben ´BARIŞIM´ dedi
Hiç kimse benim yanık kalmamı istemiyor biliyorum ki söneceğim dedi. Kısa süre sonra alevi azaldı yavaşca söndü.
...
İkinici Mum konuştu; Ben İNANCIM dedi
Neredeyse herkes, beni artık gerekli görmüyor.
O nedenle artık bana gerek yok dedi ve konuşmasını bitirdi
Alevi azaldı ve söndü

Üçüncü Mum konuştu ; ben SEVGİYİM dedi
yanık kalmam için artık gücüm yok insanlar beni bir kenara bıraktı ve önemimi anlamadı kendilerine en yakın olanları bile sevmeyi unuttular dedi Alevi azaldı ve söndü

Ansızın bir çocuk odaya girdi ve üç mumun yanmadığını gördü.
“NEDEN YANMIYORSUNUZ SİZİN SONUNA KADAR YANMANIZ GEREKİR” dedi ve ağlamaya başladı

Dördüncü Mum çocuğa döndü ve ;
“KORKMA BEN HALA YANIYORUM DİĞER MUMLARI YENİDEN YAKABİLİRİZ” ben UMUDUM dedi.

Parlayan gözlerle çocuk umut adlı mumu aldı ve diğer mumları tekrar yaktı.

“UMUDUN ALEVİ YAŞAMINIZDAN HİÇ EKSİK OLMASIN”
ve böylece hepimiz UMUDU, BARIŞI, SEVGİYİ ve İNANCI sürdürebilelim…



Alıntıdır...


Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...