expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

31 Ocak 2013 Perşembe

Muzlu Rulo Pasta



   Dün hazırlamış olduğum rulo pastam ilk defa yapıyorum umarım beğenirsiniz...








Bir dilim de sizler için buyurmazmısınız....






Afiyet şeker ,bal olsun...

Hayırlı Cumalar Diliyorum...


Cumamız Mubarek Olsun...



3.2.1. Poğaça

    Hepinize iyi günler diliyorum ve son günlerde yediğim en lezzetli poğaça tarifini paylaşıyorum bugünki postumda sizlerle ...

  Blogları gezinirken rastladığım bu tarifin sahibi Muhterem'le Afiyetle adlı blog arkadaşımıza ait... İyiki bizlerle böyle bir tarif paylaşmış...

   Dün biricik ablam, biricik annem ve sevgili komşum Müjgan ablayla aynı anda tanışdık bu lezzetle ve hepbirlikte bayıldık bu poğaçaya fırından çıkar çıkmaz çayın yanında nefis oldu doğrusu...

 Sevgili Muhterem Hanıma teşekkürlerimi sunarak en kısa zamanda sizinde denemenizi tavsiye ediyorum efendimmmm...

  Daha fazla uzatmadan gelelim tarife gayet açık ve basit içersinde malzeme yok denecek kadar az ve akılda kalıcı...


    
        Malzemeler
  • 3  paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Un  (yaklaşık 4 su bardağı)
  • 2 cay kaşığı tuz
       İç Malzemesi

  •  250 gr kıyma
  •  1 adet kuru soğan
  •  2 adet sivribiber
  •  Tuz ,karabiber 
  •  sıvı yağ
      Üzeri için  :  Galeta unu


    Yapılışı :  Yoğurma kabımızın içersine yoğurt ve sıvıyağımızı boşaltıyoruz...Kabartma tozlarını kabımızın içersine eleyerek döküyoruz ...Tuzunu ilave edip unumuzu azar azar ekleyerek hamurumuzu kulak memesi kıvamına gelene dek un ilave etmeye devam ediyoruz...İstediğimiz kıvama gelince hamurumuzun üzerini örtüp dinlendiriyoruz...

   Diğer taraftan iç malzememizi hazırlamaya başlamak üzre soğanlarımızı  doğruyoruz ...Sıvıyağda kavurmaya başlıyoruz sivri biberleride doğrayıp tenceremize alıyoruz daha sonra kıymamızı da ilave ederek kavuruyoruz...Sivri biber benim tercihim siz kullanmayabilirsiniz...Karabiber ve tuzunu da ilave ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz...

    Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz içersine kıymalı harcımızdan koyup kapatıyoruz ve yuvarlak poğaça şekline getiriyoruz...

     Diğer taraftan bir tabağa galeta unumuzu döküyoruz ve yuvarladığımız hamurlarımızı galeta ununa batırıp yağlanmış olan fırın tepsimize diziyoruz... Yukarda resimlerini paylaştım gerçi hepiniz profesyonel ev hanımı yada aşçısınız ama benim gibi ilk evlendiği zamanlarda bir şeyler yapamıyanlar vardır diye resimliyorum bana çok yardımcı olmuştu o yıllarda böyle ayrıntılı resimli tarifler ... :)

     200 C de ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz...Fırın ayarı ve zamanı kendi fırınınıza göre siz ayarlıyabilirsiniz...Mesela ben annemin  Arçelik fırınında tuzluları 200 c de 30 dakıkada pişiriyorum...Ama benim fırınımda Bosch marka ve çok ağır pişiriyor 45 dakika da anca istediğimi kıvama geliyor...
    Ben sevgili anneciğimin rahatsızlığı ve biricik babacığımın rahmetli olması nedeniyle birlikte yaşadığımızdan dolayı fırın ısısı ve zamanı hep annemin fırınına göre yazıyorum... Başka tariflerimde evimden paylaştığımda ikilem oluşmasın diye ufak bir hatırlatma yapmak istedim umarım fazla sıkmamışımdır sizleri …



















Tarifin orjinali için  ... Muhterem'le Afiyetle

30 Ocak 2013 Çarşamba

Kakaolu Islak Kek








           Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket kakao (50 gr)
  • Aldığı kadar un

        Yapılışı : Derin bir kabın içersinde 4 yumurta ve 1,5 bardak şekeri karbeyaz haline gelene kadar çırpıyoruz...Kakao ,yağ ve sütü de ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz....Karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz kekimizi pişirdikten sonra üzerine dökmek için... Sıvı karışımımıza un , kabartma tozu ve vanilyamızı da ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz...İstediğimiz kıvama gelene kadar un ilave ediyoruz tabiri caizse  boza kıvamında....

       Yuvarlak borcamımızı yağladıktan sonra kek malzememizi 180 C önceden ısıtılmış fırında 45 dakika fırınımızın kapağını açmadan pişiriyoruz ve bir bıçak yardımıyla kontrol ediyoruz bıçağımızın temiz olarak çıkması kekimizin pişdiği anlamına geliyor hepimizin bildiği gibi...

         Fırından çıkardığımız kekin üzerine daha önceden ayırdığımız 1 bardak sıvı karışımı gezdiriyoruz ve arzu ettiğimiz şekilde dilimleyerek servis yapıyoruz...

Afiyet OLSUN...







29 Ocak 2013 Salı

Patates Köftesi

    Merhabalar efendim basit ve lezzetli bir tarif daha paylaşıyorum siz sevgili dostlarım ve arkadaşlarımla et yemeklerinin yanına güzel bir arkadaş...




          Malzemeler


  • 1/2 kg patates
  • 1 su bardağı kaşar peynir
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Karabiber,tuz
  • 1 yumurta 
  • Galeta unu
  • Sıvı yağ kızartmak için

        Yapılışı : Patateslerimizi haşlayıp püre kıvamına getiriyoruz...Kabımızın içersine aldığımız patateslerimize karabiber ,mısır nişastası, rendelenmiş kaşar ve yumurtamızı ilave edip yuvarlıyoruz ve galeta ununa batırıp buzdolabında biraz beklettikten sonra bol yağda kızartıyoruz...

Afiyet Olsun...





28 Ocak 2013 Pazartesi

Hünkar Beğendi



   Bu müthiş lezzet Osmanlı mutfağımızdan günümüze kadar gelmiş hem nefis hem de hünkarımız beğenmiş bize laf söylemek düşmez…Bu yemeğin hikayesini de kısaca paylaşıyım istedim sizlerle…

   19.Yüzyılın yarısında Fransa İmparatoru Napoleon'un eşi İmparatoriçe Eugenie yanında aşcısı ile birlikte Sultan Abdülazizi'in konuğu olarak Topkapı Sarayını ziyerete gelmişler…Fransız aşçı , kendi yemek kültürlerinden beşamel sosu aşçılarımıza öğretir …O gün sarayın aşcısı da patlıcanı közler ,kuzu etini kavurur Fransız aşçı beşamel sosu yapar…Köz patlıcanla beşamel sos karıştırılarak tabağa konulur ve üzerine de kuzu  kavurma koyularak yemek Hünkarımızın sofrasına gider…Beğenilecek mi ? diye merakla beklenirken Hünkar beğendi diye haber gelir…Böylece yemek adını almış olur…

  Başka bir rivayete göre de bu yemeğe bu ismin verilmesinin Eugenie tarafından rica edildiğini ifade ediyor…Bunlar benim edindiğim bilgiler sizlerle paylaşmak istedim efendim...







          Malzemeler
  • 500 gr dana eti
  • 3 adet büyük boy kemer patlıcanı
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz , karabiber ,sıvıyağ

         Beğendisi için
  • 4 adet Közlenmiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 -2 kaşık tereyağ
  • Tuz ve karabiber
       
      Yapılışı : Etlerimizi küp küp doğruyoruz...Tenceremize koyduğumuz yağda kavuruyoruz... Üzerine soğanlarmızı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz...Daha sonra salça ve sıcak suyumuzu ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz...Pişmeye yakın doğramış olduğumuz biber ve domateslerimizi de ilave ediyoruz...Tuz ve karabiberimizi de ilave edip pişiriyoruz...

     Beğendinin Tarifi : Patlıcanlarımız közlüyoruz....Kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz...
Tenceremize yağımızı koyup içersine un ilave edip kavuruyoruz...Patlıcanlarımız ilave edip karıştırıyoruz  biraz daha kavuruyoruz...Soğuk sütümüzü ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz ve kaşar peynirimizi ilave ediyoruz kıvamını ayarlamak için süt ilave edebiliriz...Karabiber ve tuzunu da ekleyip ocağımızın altını kapatıyoruz...

    Servis tabağımıza alıp ortasını havuz şeklinde açıp etlerimizi yereleştirip servis ediyoruz …


Afiyet Olsun...






26 Ocak 2013 Cumartesi

Susamlı Tuzlu Kurabiye



Bu nefis kurabiye ağızda dağılan misss gibi tadıyla çay saatlerinizde sizlere her daim eşlik edebilecek bir lezzet..


    
          Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı sirke ( ben yarım çay bardağı kullandım )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumuta sarısı (akı üzeri için ayrılacak )
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un


      Üzeri için 
  • susam 
  • yumurta akı 



    Yapılışı  : Margarinimizi eritip soğumaya bırakıyoruz....Karıştırma kabımıza tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz...Merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açarak dilediğimiz kalıp yardımıyla şekillendirip önce yumurta akına daha sonra da susama batırıyoruz...180 C ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişiriyoruz...

Afiyet Olsun...




25 Ocak 2013 Cuma

Portakallı İrmik Tatlısı


     Merhabalar efendim bir televizyon programından aldığım ve hemen denediğim  fresh bir sütlü tatlı tarifi paylaşıyorum sizlerle tabi her zamanki gibi ufak değişiklikler yaparak mesela margarin ve vanilya esansı tarifte bulunmuyordu ben herzamanki gibi ilave ettim...






            Malzemeler


  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 6 dolu yemek kaşığı irmik
  • 2-3 damla vanilya esansı
  • 1 yemek kaşığı margarin
       

            Sosu için
  • 2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
    Yapılışı : Süt ,şeker ve irmiğimizi tenceremize koyup ocağın altını orta hararette açıp muhallebi kıvamına gelene dek çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz...
    
   Borcamımızı suyla ıslatıp muhallebimizin yapışmasını önlemek için...Göz göz kaynayan muhallebimizi borcam tepsimize alıp soğutmaya bırakıyoruz...

   Sosumuz için portakallarımızın suyunu sıkıp 2,5 su bardağı olana kadar hepimizin bildiği gibi bazen portakallar çok sulu oluyor ama bazen 3 tane de sıksak 1 bardak su alamıyabiliyoruz ki bu benim başıma geldi... Sık sık bitmez...

  Portakal suyu ,1 bardak şeker ve yarım çay bardağı suyla açtığımız nişastayı tenceremize koyup kaynayana dek karıştırıyoruz...

  Soğuttuğumuz muhallebimizin üzerine döküp dolapta bekletiyoruz ve soğuduktan sonra servis yapıyoruz...

  Ben kalıpla keserek servis yapmayı tercih ettim siz dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz...

    Afiyet Olsun....



23 Ocak 2013 Çarşamba

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun





 Hamd ve senalar Alemlerin Rabbi'ne ; Salat ve selamlar O'nun Rasulune , aline ve ashabına olsun...
 Sen'i metheden , ALLAH olunca , senin güzelliklerini anlatmaya kimin gücü yetebilir ey
 ALLAH ' ın nuru...Sana sonsuz Salat ve Selamlar olsun...
                 
             ''Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed...''



                                                        **************



                                 Ey büyük  ALLAH ' ım

               Bu mübarek günün hürmetine bizi sevdiğin kullar arasına kat...
               Bizi sabreden çok şükreden kullarından eyle...
               Seni çok analım ve ömrümüz sevdiğin ve razı olacağın amellerle geçsin...
               Sıhhat ve afiyetimizi daim eyle...
               Sevdiklerimizi ve bizleri bağışla şüphesiz ki senin her şeye gücün yeter...

                                                                                                              AMİN...

                                       
                                                        ***************

     

                  ''  Kim Peygambere itaat etmiş olursa ALLAH'a itaat etmiş olur... ''
                                                         
                                                                                                 Nisa Suresi (4) ,80



                  '' Peygamber size ne verirse onu alın , neyi yakalarsa ondan kaçının... ''

                                                                                                Haşr Suresi (59) ,7



                ''ALLAH 'a kıyamet gününe kavuşacağını uman sizler için ALLAH ' ın Rasulu'nde
                 güzel bir örnek vardır...''

                                                                                                Azhab Suresi (33) ,21

20 Ocak 2013 Pazar

Peynirli Muska Böreği





    

            Malzemeler
  • 3 yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 300 gr Ezine beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz
  • 1 yumurta sarısı üzerine ( akı içersine)
     
           Yapılışı  : Yufkalarımızı tezgahımıza serip şeritler halinde kesiyoruz... Süt,sıvıyağ ve yumurta akını ayrı bir kapta çırpıp fırça yardımıyla şerit halinde kesilmiş yufkamızın üzerine sürüp bir kat daha şerit yufka koyup onunda üzerini sıvı karışımla kaplıyoruz....İç harcı için Maydanozumuzu iyice yıkayıp sirkeli suda beklettikten sonra ince ince kıyıp peynirimizle karıştırıyoruz... 
         

         Yufkamızın üzerine peynirli harcımızdan dilediğimiz kadar koyup muska şeklinde katlıyoruz.... Yağlamış olduğumuz fırın tepsimize böreklerimizi alıp üzerlerine sütlü karışımdan sürüp biraz bekletiyoruz ve dadah sonra yumurta sarısı sürüp çörekotu ya da susamla süsleyip 200 C ısıtılmış fırınımızda 25-30 dakika pişiriyoruz....


Afiyet Olsun...









Sütlü İrmik Tatlısı




Hepimizin bildiği ve severek yediği bir tarif paylaşıyorum bu kez sizlerle , tarif basit ve yapımı çok kolay olan bu tatlı ani krizlerimizde kolayca yapıp afiyetle yiyebiliriz....





           Malzemeler

  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 13 yemek kaşığı şeker
  • 1 lt süt
  • 2 kaşık margarin yada tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • Ara kat  için fındık ya da ceviz
  • Tarçın , hindistan cevizi 

       Yapılışı : Tüm malzememizi ocakta muhallebi kıvamına gelip göz göz oluncaya dek karıştırıyoruz...
     
       Borcamımızı hafif suyla ıslatıyoruzki muhallebimizin yapışmasını engelliyelim... İrmikli muhallebimizin yarısını borcam kabımıza boşaltıyoruz üzerine fındık ya da ceviz isterseniz kakaolu bisküvi ile tercihinize göre kaplıyoruz ...Ben arasına tarçın döküyorum...

     Kalan karışımımızı da üzerine ilave edip biraz soğuduktan sonra tarçın yada hindistan cevizi ile kaplıyıp dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz....


Afiyet OLSUN...

İncirli ,tarçınlı ve çikolatalı kek

   Facebook 'da Sevgili Yasin Sözen Chef 'e ait olan sayfada tarif defterinden paylaşmış olduğu incirli kek tarifini paylaşıyorum...Ben ufak tefek değişiklikler yaptım...Damla çikolata ve vanilya ilave ettim tadı çok güzel malzemelerde bir hayli basit...Kolay gelsin sizlere de...




        Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı elenmiş un
     Yapılışı : Karıştır kek kalıbını yağlayıp şeker serp ...Hamuru boşalt 180 C de pişir....Tarif defterinde aynen böyle yazıyordu ve bende aynen sizlerle paylaştım ...Yoksa tarif tarzı bana ait bir tarz değil gayet basit ve şefvari anlatmış kısa ve net....

    Afiyet Bal Şeker Olsun Efendimmmmm....


Lale yumurtalar


   Sevgili blogcanlarım Hepinize şahane bir pazar günü geçirmenizi dileyerek bu sabah kahvaltı için hazırladığım haşlanmış yumurtaları paylaşmak istedim...


















  Geçenlerde rastladığım bir resimden esinlenerek yaptım bu şirin lale yumurtaları gerekli olan malzemeler çok basit ama sonuç bence mükemmel oldu tabi biraz aceleye geldi gibi belki daha sonra yaptığımda daha da başarılı bir konsept çıkarabilirim...

 Ben gördüğümdan farklı olarak yumurtalarımın saplarını burgu peynirleri mavi-sarı boyaları karıştırarak yeşil boyayla renklendirdim.Ayrıca elimde yeşillik olarak çorbalar için buzlukta beklettiğim kereviz yapraklarını kullandım ... 

   Umarım size de güzel bir fikir verebilmişimdir...


Afiyet Olsun...

18 Ocak 2013 Cuma

Fatoş'un Patatesli Poğaçası



      Bugünde sizlere belki hepimizin sürekli yaptığı ve çok beğendiği bir tarifimi paylaşacağım...

  Bu poğaçayı bir sevgili arkadaşım Fatoşda yemiş ve ilk yediğim an bayılmıştım yumuşacık ve sıcacıktı içersindeki sütlü patates ayrı bir tad bırakmıştı damağımda ve tarif defteri literatürümde Fatoş'un patatesli poğaçası olarak  yerini aldı , gerçi arkadaşım yuvarlak poğaça şeklinde yapmıştı ben de değişiklik olsun diye hamuru açıp 8 eşit parçaya bölerek elmalı kurabiye şeklinde yaptım umarım beğenirsiniz...

       Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum...





         Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ 
  • 1 yumurta sarısı içine akı üzeri için ayrılacak
  • 2 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
        İç Malzemesi
  • 3 adet iri patates
  • 1 su bardağı süt
  • Tereyağ 
  • Karabiber ve tuz
  • Üzeri için galeta unu
     Yapılışı : Öncelikle 3 adet patatesimizi haşlayıp kabuklarını soyuyoruz ...Püre haline getirip tenceremizde 1 su bardağı süt ve tereyağ ile birlikte pişirilerek karabiber ve tuz  ilave ediyoruz...

       Hamurumuz için malzemelerimizi karıştırıp yoğurduktan sonra yumuşak kıvamlı bir poğaça hamuru  elde ediyoruz...Poğaçalarımızı yuvarlayıp (ben yukarda bahsettiğim gibi yaptım ) içersine patatesli harçtan koyup kapatıyoruz...Önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıyoruz...

      180 C önceden ısıtılmış fırında 30 -35 dk kadar pişiriyoruz...

Sıcakken yemenizi ısrarla tavsiye ediyorum soğuyunca da harika ama sıcakken bir başka ...

Afiyet bal şeker olsun efendim....

     


        


16 Ocak 2013 Çarşamba

Bebek mevlidi için peçete örneği


   İyi akşamlar sevgili arkadaşlarım az önce Katre_i Sevgi adlı blog arkadaşımın bir paylaşımını gördüm çok beğendim ve tesadüf aynı peçeteden evdede mevcutken denemek istedim bu tekniği ve sizlerle de paylaşıyorum arkadaşıma paylaşımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve bu güzel fikri bizlere sunmuş olmasına memnun olaraktan hemen yapıp sizlerle de paylaştım çok şirin değilmi...







                                                   




        Anne olma duygusunu paylaşan arkadaşlarım bebeklerinizin mevlidinde ya da doğum günlerinde şirinlik olsun isterseniz siz de yapabilirsiniz resimlerle anlatımı Katre-i Sevgi blogunda bulabilirsiniz...

Sucuklu Poğaça



    Merhabalar hemen hemen hepimizin bildiği ve sürekli yaptığı sıcacık yendiğinde tadına doyum olmayan bir tarifimi paylaşıyorum sizlerle ve güzel günler diliyorum....





            Malzemeler  
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket Dr .Oetker instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un


          İç Malzemesi
  •  Sucuk 
  • Arzuya göre peynir yada patastes de kullanabilirsiniz
  • Üzeri için çörekotu ya da susam

    Yapılışı : Öncelikle sütümüzü ocakta ılıtıp maya ve şekerle birlikte karıştırıyoruz...Kabımızın içersine öncelikle 2 su bardağı un ilave ediyoruz ve havuz şeklinde açıp içersine yumurta akı , sıvıyağ ,tuz ve ılıtmış olduğumuz süt maya ve şekeri de ilave edip güzelce yoğuruyoruz… Hepimizin bildiği kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesi yapabilirsiniz...İstediğimiz kıvama geldikten sonra mayalanması için üzerini strecfilmle sarıp bekletiyoruz… 

   Yaklaşık 30 dakika kadar bekleyince kıvama geliyor ve arzu ettiğimiz şekli vererek içersine sucuk yada peynir koyuyoruz  (ben genelde sucuklu yapıyorum çünkü annem ve eşim çok seviyor ) ...

  Şekillendirdiğimiz poğaçalarımızı yağladığımız fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu ilave ettikten sonra tepsinin içersinde de 15 dk kadar mayalandırırsanız sünger kıvamında bir poğaça elde etmiş olursunuz...

    180 C de ısıtılmış fırınımızda 25-30 dk kadar pişirip servise hazırdır missss gibi poğaçalarımız.....

Afiyet şeker olsun....

15 Ocak 2013 Salı

Kakaolu Kalp Kurabiyeler






       Efendimmmm sizlere yine güzel bir tarif sunuyorum harika bir tadı var görüntüsü bile beni ye detirten çikolatalı ve kakaolu bu kurabiyelerin tarifini yıllar önce internetten almıştım tabi bir gün blogda paylaşıcağımı düşünseydim tarifin sahibine teşekkürlerimi sunmak isterdim ve ismini kaydederdim kimbilir belki bir şekilde rastlaşırız ve bende bu tarifi bizlerle paylaştığından dolayı kendisine teşekkürlerimi iletirim... :))







          Malzemeler  

  • 1,5 su bardağı un
  • 120 gr tereyağ (oda sıcaklığında eritilmiş )
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao ben herzamanki gibi 1 paket Dr.Oetker kakao kullandım 
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
          Üzeri için
  • 60 gr bitter kuvertur çikolata  
  • 60 gr sütlü çikolata
  • Arzuya göre Arjantin şekeri (inci şeker)



   Yapılışı : Unu , kabartma tozunu ,kakao ve pudra şekeri geniş bir kaba elenip ortasını açıyoruz ve yumurtayı kırıyoruz...Tereyağını küp küp kesiyoruz ve karışımımıza ilave ediyoruz... Hamur toplanana kadar yoğuruyoruz... Hamurumuzu streç filmle kaplayıp buzdolabında 10-15 dk dinlendiriyoruz...
    Buzdolabından çıkarılan hamurumuzu unlanmış tezgahta ince açıp kalpli kalıpla kesiyoruz .Yağlamış olduğumuz fırın tepsimize diziyoruz... Önceden 180 C ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirip soğumaya bırakıyoruz...
    Diğer tarafta çikolatalarımızı benmari usulü eritip soğuyan kurabiyelerimizi eritilmiş çikolataya batırıp fazlası süzülüp tekrar yağlı kağıt üzerinde kuruması için alınır ve isterseniz çikolata kurumadan inci şekerle süsleyebilirsiniz...





   Afiyet Olsun Efendimmm...







Halleyli Çikolatalı ve Cevizli Kolay Pasta

       





    Merhabalar bu günde sizlerle yapımı çok basit ve lezzetli bir pasta paylaşıyorum... Nette dolaşırken rastladım bu tarife görünümü çok güzeldi tabi bende hemen tarifini aldım ve yaptım  üzerindeki, güllerde biraz acemiyim kırmızı renkli gül kurabiyem tarifinde gül yapımını anlatmıştım dilerseniz sizde yapabilirsiniz... MUTFAĞIMDAKİ TATLAR'a blogunda böyle bir tarifi bizlerle paylaştığı için kendisine teşekkürlerimi gönderiyorum ...Ve bu akşam yaptığım pastam.....



       



         Malzemeler
  • 1 paket Halley
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 10 adet kayısı
  • 10 adet incir 
       Sosu için

        Dr. Oetker Çikolata sosu
        2,5 bardak süt


      Yapılışı : Krem şantiyi 1,5 su bardağı süt ile mikserle çırpıyoruz...Ve buzdolabında bekletiyoruz...
1 paket Halleyi (paketin içinde 10 adet var)  küçük parçalar halinde doğruyoruz... Tarifde sadece kayısı kullanılmıştı ben incir de kullanmayı tercih ettim...Kayısı ve incirlerimizide küp küp doğruyoruz...Ceviz içlerimizi iri parçalar haline getiriyoruz...

   Daha sonra krem şanti hariç malzemelerimizin hepsini karıştırıyoruz ven çikolatayı sevdiğim için tarifte 1 cay bardağıydı ama ben 1 su bardağı kullandım arzunuza göre 1 çay bardağıda kullanabilirsiniz...

   Daha sonra kalıbımızı strech filmle kaplayıp kremşantimize diğer malzemelerimizi de karıştırarak strechfilmle kaplamış olduğumuz kalıbımıza yerleştirip dolapta 1 gece ya da buzlukta 3-4 saat bekletiyoruz... Bu arada çikolata sosumuzu da hazırlayıp sürekli karıştırarak soğutuyoruz kabuk tutmaması için ...

    Servise sırasında dolaptan çıkarttığımız halleyli pastamıza soğuttuğumuz çikolata sosumuzu döküp üzerini şeker hamurundan yaptığım güller ve inci şekerlerle süsledim ben tarifteki gibi yapmaya çalıştım çünkü sunumu çok hoşuma gitmişti siz değişik şekildeki kalıba koyarak üzerini fıstık ya da hindistan ceviziylede kaplıyabilirisiniz...Umarım hoşunuza gider....




Afiyet Olsun...






14 Ocak 2013 Pazartesi

Şekerpare



     Tariflerimden de anlaşılacağı gibi tam bir tatlı delisiyim sevgili annem şeker hastası olmasına rağmen ısrarla hemen her gün tatlı yapmaktan ve yemekten alıkoyamıyorum kendimi ilerki zamanlarda umarım şeker hastalığına yakalanmam...

       Ayrıca ilk işe başladığımda hemen her akşam evimizin köşesindeki pastaneden otobüsten iner inme alır ve nerdeyse 1 kg tatlının hepsini yerdim taki annem dur kızım patlıycaksın biraz nefes al derdi ... Bu tarifimi ilk evlendiğim zamanlarda yengemden almıştım ve o zamanlar çok yoğun çalışma saatlerine  rağmen eve dönüşte sık sık yaptığım tatlıdır...Ama artık ev hanımı olarak hayatımı devam ettirdiğime göre çeşit çeşit tatlılar yapma zamanım mevcut....

     Favori tatlılarımın arasında Beyoğlundaki İnci Pastanesinin profiterolünü de yabana atmamak gerekir  tabi... Aynı şekerpare gibi 1 kg bir oturuşta yerdim hatta Cumartesi akşamları profiterol akşamımdı işten eve dönüşümde kendimi İstiklal caddesinin ambiansına kaptırmışken unutmamak için elimden geleni yapar ve mutlaka almayı ihmal etmezdim  bir zamanlar hem de 1 kg kendim 1 kg Sevgili ailem için alırdım Rahmetli babacığım da çok severdi ... Nur içinde yatsın... İstiklal caddesine ne zaman gitsem mutlaka yemeyi ihmal etmem...Ama tabiki artık 1 kg değilde sadece 1 porsiyon eeeee ne de olsa yaş kemale erdi...




          Malzemeler  
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket margarin (yumuşamış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırıyoruz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Antep fıstığı    (  üzeri için  )
     

         Şerbeti
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon

        Yapılışı : Öncelikle 3 su bardağı su ve 3 subardağı şekerimizi bir tencere kaynatıyoruz ve koyulaşmaya başlayınca limonumuzu sıkıyoruz...Kaynayan şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz...

         Margarin ve pudra şekerini yoğuruyoruz...Daha sonra  yumurtamızıda  ilave edip un,  irmik kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip yoğuruyoruz ... Elimize hamurumuzdan parçalar alıp istediğimiz şekilde ister yuvarlak isterseniz resimdeki şekilde yapıp yağladığımız fırın tepsimize diziyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla üstünü çiziyoruz yada yumurta sürmeden irmiğe batırarak fırına verebilirsiniz...

         180 C de ısıtılmış fırında  yaklaşık 35-40 dk kadar üzerleri kızarana dek pişiriyoruz...

Not : Şerbet soğuk , şekerparemiz sıcak olacak...

Afiyet Olsun...




13 Ocak 2013 Pazar

Krem Şantiyle kaplanmış Çikolata Ganajlı Pastam



    Resmin tarihindende anlaşıldığı gibi ilk pasta denemelerimden birisini daha paylaşıyorum sizlerle acemice ama inanınki tadı çok güzeldi belki ilk denemeler oluşunun verdiği damak tadı olabilir ama denerseniz sizde güzel olduğunu anlarsınız ...





          Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 fincan toz şeker
  • 3 fincan un
  • 1 fincan nişasta 
  • 1 fincan süt
  • 1 paket Dr.Oetker kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
      
       Ara kat kreması için
  • 1/2 lt süt
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kakao
  • 1 yumurta
  • 1 fincan nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
         Dış Kreması 
  • 1 paket krem şanti   
  • 1 su bardağı süt
         Ganaj için
  • 200 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata
     Yapılışı : Öncelikle pandispanyanın yapımına başlıyoruz... Yumurtaların beyazını ve sarılarını ayırıyoruz...Beyazını 1 fincan şeker ile çırpıyoruz ve bir  kenarda bekletiyoruz...Yumurta sarıların kalan 3 fincan şekerle çırpıyoruz....Şekerimizin eridiğine emin olduktan sonra sıvıyağ biraz çırpıp su ve süt kakao ve vanilyamızı ilave ediyoruz... Kenarda beklettiğimiz yumurta beyazlarını katıp havalandırarak alttan üste doğru karıstırıyoruz ve un nişasta ve kabartma tozunu da ilave ederek alttan üste doğru katlayarak yumurta aklarını söndürmemeye özen göstererek karıstırıyoruz...Kalıbımıza alıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 C deki fırınımızda pandispanyamızı 35 - 40 dk arası pişiriyoruz...Ben genelde akşamdan pişirip strech filmle sarıyorum ve buzdolabında bekletiyorum ...Ertesi gün katlarına ayırıp kremalama işlemini yapıyorum...
      
      Ara katların kremasını vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alarak orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak göz göz olup kaynamaya başlayınca vanilyasını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz . Kremamızı ılınıncaya kadar kariştırmaya devam ediyoruz kabuk tutmamasını sağlamak için...

      Eveeeet kremamızda hazır olduğuna göre pandispanyamızı 3 kata ayırıyoruz ve krema ile kaplayıp muz ve çikolata parçacıkları yada damla çikolata ile kaplayıp 2 katada aynı işlemi tekrar edip en üst katı yani 3 katını 1 bardak sütle karıştırıp çırptığımız kremşanti ile kaplıyoruz ve donması için dolapta bekletiyoruz...Bu arada ara katları ıslatmak için 2 kaşık nescafe ve 2 kaşık şekeri 1 bardak sütle karştırıp ıslatmak için kullanıyoruz...

    Ganajı içinde kremamızı ocakta ısıtıyoruz kaynamadan ocağı söndürüp bitter çikolatamızı ilave edip karıştırıyoruz...Pastamızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyip soğuttuğumuz ganajı üzerine döküyoruz Pastamızın kenarlarınıda rendelenmiş çikolata ile kaplıyoruz ...Veeeeee afiyetle yiyor ve ikram ediyoruz...

    Artık pastalarımı şeker hamuru ile kaplıyorum ama bu şekilde de yapabiliriz her zaman elimizde şeker hamuru olmayabilir...

     Afiyet Olsun....




12 Ocak 2013 Cumartesi

Ispanaklı Rulo Börek



  
          Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 2 adet yumurta ( 1 adet yumurta sarısı üzeri için)
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet soğan
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • Karabiber , pul biber ve tuz
  • Susam ya da çörekotu

    Yapılışı : Ispanaklarımızı bol suda yıkayıp sirkeli suda bekletiyoruz... Soğanımızı piyazlık doğruyoruz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavuruyoruz...Ispanaklarımız doğrayıp arzunuza göre tuz karabiber ve pul biber ilave ederek kavuruyoruz...
      
  Ayrı bir kapta sıvıyağ , süt ve yumurtamızı karıştırıp yufkamızı tezgaha seriyoruz ...Üzerine sıvı karışımımızı fırça yardımıyla yufkanın heryerine gelicek şekilde sürüyoruz... Kavurduğumuz ıspanaklarımızı güzelce yufkamıza paylaştırıyoruz üzerine de yarım su bardağı rendelenmiş kaşarı serpiyoruz...2. yufakımızı da aynı şekilde diğer yufkamızın üzerine serip ıspanak ve kalan yarım su bardağı kaşarı da yaydıktan sonra yufkamızı rulo halıne getiriyoruz... 4 er parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsimize diziyoruz...

  Kalan 2 yufkamızada aynı işlemleri uygulayıp kesiyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz... 200 C de ısıtılmış fırında pişiriyoruz...

Afiyet Olsun...



11 Ocak 2013 Cuma

Deryamın Portakallı Kurabiyesi

    Ablam , arkadaşım, komşum , Sevgili Emine Ablamın Kızı Deryamın tarifini 
paylaşıyorum  sizlerle 







           Malzemeler
  • 250 gr margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal
       Yapılışı : Oda sıcaklığında erimiş margarini bir kaba alıyoruz... Portakal kabuğunu iri olarak rendeleyip margarin ve şekerle karıştırıyoruz...Yoğurt , yumurta ve kabartma tozunu ekleyip unu ilave ediyoruz ve orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuruyoruz...

       Hamurumuzdan yarım limon büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp hafif yassılaştırıyoruz...
 Yağlanmış tepsiye diziyoruz ...Önceden ısıtılmış 170 C de 40 dakika pişiriyoruz...

 Afiyet , bal , şeker olsun efendimmmmm.....

Sodalı Kıymalı Börek

  Merhabalar bu börek son zamanlarda pratikiliği ve lezetiyle gönlümü fethetti... Sevgili Emine Beder Hanımın tarifini paylaşıyorum sizlerle umarım sizinde hoşunuza gidecektir...







       Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 1 şise soda
  • 1 yumurta akı içine sarısı üzeri için kullanılacak
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
Tarifin aslı bu ama ben 1 su bardağı da süt ilave ediyorum yumuşak kıvamda bir börek olsun isterseniz siz de süt ilave edebilirsiniz...


       İç Malzemesi
  • 300 gr yağsız kıyma ( Ben genelde annemden kalma gelenek olarak  dana antrikottan kıyma çektiriyorum ... Damak tadınıza göre yağlı yağsız ya da koyun eti sevenler koyun kıyması kullanabilir...
  • 3- 4 adet sivri biber
  • 1 Kaşık sıvıyağ 
  • 1 küçük soğan
  • Tuz , karabiber , pul biber
  • İsteğe bağlı salçada katabilirsiniz

        Üzeri için 
  • Susam ya da çörekotu
  • İç malzemeden ayırdığımız yumurtanın sarısı    

      


  Yapılışı :  Öncelikle soğanımızı doğruyoruz ve 1 kaşık sıvıyağla birlikte pembeleşene dek kavuruyoruz ardından sivri biberimizi kıymamızı ve baharatlarımızıda ilave ederek iç malzememizi hazırlıyoruz...

  1 şise soda , 1 yumurtanın akı ve yarım su bardağı sıvıyağı karışımımızı güzelce karştırıp köpürtüyoruz...

   Tezgaha yaydığımız yufkamıza fırça yardımıyla köpürttüğümüz sıvı karışımımızdan yufkamızın her yerine gelicek şekilde sürüyoruz. 2. yufkamızı da aynı şekilde diğer yufkamızın üzerine yerleştirip sıvı malzememizden fırçamız yardımıyla her yerine gelicek şelikde sürüp 3. yufkamıza da aynı işlemi tekrarlıyoruz ... Yufkamızın kenarlarından içe doğru katlıyarak zarf haline getirip malzememizi üzerine döşüyoruz ve zarf halıne getirdiğimiz yufkamızın dort kenarını da aynı şekilde katlayıp kapalı zarf şekline getiriyoruz ilk resimde gördüğünüz gibi...

    Yağladığımız tepsimize alıp istediğimiz büyüklüğe göre zart şekline getirdiğimiz yerlerden kesiyoruz yumurta sarısını sürüyoruz ve çörekotu döküp 200 C de ısıtılmış fırında 45 dk kadar pişiriyoruz...



  Afiyet Olsun...



10 Ocak 2013 Perşembe

Gül Lokumlu Kurabiye

  




        Malzemeler
  • 200 gr gül lokumu
  • 200 gr un
  • 100 gr tereyağ
  • 200 ml krema (1 küçük kutu)
  • 3 Çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 paket Dr .Oetker kabartma tozu

     
      Yapılışı  :  Oda sıcaklığında tereyağımızı ve pudra şekerini yoğuruyoruz... Üzerine kremamızı ve kabartma tozumuzu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz kulak memesi kıvamına gelice ceviz büyüklüğünde toplar yapıp avcumuzda yuvarlayıp açıyoruz ve içersine gül lokumlarını koyup kapatıyoruz...

     180 C de ısıtılmış fırında pişiriyoruz...Üzerleri beyaz haldeyken fırından alıyoruz ve soğuduktan sonra pudra şekeri ile servis yapıyoruz...

Afiyet şeker olsun efendimmm....



Arpa Şehriye Pilavı





           Malzemeler
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2  yemek kaşığı tereyağ
  • 4 bardak su
  • Tuz 
  • 1 adet kesme şeker

       Yapılışı :Tenceremize tereyağımızı aldıktan sonra 1 su bardağı şehriyeyi pembeleşinceye dek kavuruyoruz ardından kalan 1 su bardağı şehriyemizi de ilave edip biraz daha kavuruyoruz üzerine istediğimiz kadar tuz ve 1 adet kesme şekerimizi ilave edip 4 su bardağı soğuk su koyuyoruz ....
     Kaynayıp suyunu çekince servise hazırdır....

Afiyet Olsun...



Zeytinyağlı Portakallı Kereviz





  Merhabalar uzun zamandır bilgisayarımdaki problemlerden dolayı resimlerini yükleyemediğim bir tarifimi paylaşmak istiyorum sizinle .... Oktay ustada görmüştüm ve hemen kereviz arayışına girip aynı gün yapmayı nihayetlendirdiğim bir tarif... Eşimin pek sevmediği kereviz bu şekliyle  beğenisini kazandı ayrıca sevgili anneciğim de bayıldı umarım sizde beğenirsiniz...


         Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 1 tane portakal
  • 2 adet havuç
  • 1 baş soğan 
  • Zeytinyağ, tuz ve limon


      Yapılışı: Öncelikle kerevizlerimizi soyup limonlu suda bekletelim ortasını  oyacak yardımıyla oyalım  yada kalıplarla keselim…Havuçlarımızı da dilimleyerek kalıp yardımıyla kesip  yerleştiriyoruz… Daha sonra 1 cm genişliğinde keselim… İstediğimiz şekilde kalıplar yardımıyla keserek yada dilimleyerek de  yapabilirsiniz…

   Dilimlere böldüğümüz kerevizlerin kenarlarını yıldız kalıpla kestiyoruz ve havuçlarımızı da papatya şeklinde kesiyoruz ben bu şekilde yaptım ama siz tamamen ortasını oyarak havuçları yerleştirip dilimleyebilirisnizde tercih sizin...
     
     Soğanımızı piyazlık doğruyoruz ve arzunuza göre zeytinyağında pembeleşince kerevizlerimizi yerleştirip  1 adet portakalımızın suyunu üzerine ilave ediyoruz ben limonu kerevizlerimiz kararmasın diye kullandım ve portakalın çok tatlı olacağını düşündüğümden bir kaç damla tenceredeki kerevizlerimizin üzerine ilave edelim...  1 adet keşme şeker ve tuzunu ilave ederek 20-25 dk kadar kısık ateşte pişirdim çok basit ve lezzetli bir zeytinyağlı tarifi...




Afiyet Olsun...

8 Ocak 2013 Salı

Kartopu







       Malzemeler  
  • 200 ml krema (küçük kutu)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su b ardağı süt tozu
  • 3,5 - 4 su bardağı hindistan cevizi          
     
      Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi

   Yapılışı : Derin bir kaba krema , şeker ve süt tozu alınarak şeker eriyene kadar çırpma teli ile karıştırıyoruz ve hindistan cevizi ilave ediyoruz... Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde yuvarlanıp toplar yapıyoruz...Buzdolabında biraz beklettikten sonra hindistan cevizine bulanarak çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz....
    
     Denemenizi tavsiye ederim hem çok basit hem de çok lezzetli ....


Afiyet Olsun...

    

Beyaz Lahana Salatası



Yapması çok basit fakat çok lezzetli bir salata denemenizi tavsiye ederim hem hafif  hem de çok güzel...







          Malzemeler
  • 1 adet beyaz lahana (küçük)
  • 1 su bardağı mayonez
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Biraz tuz


         Yapılışı : İlk önce lahanamızı güzelce yıkadıktan sonra incecik şeritler halinde doğruyoruz...
Diğer taraftan bir kabın içersinde mayonez , sıvı krema , sirke , limon ,  karabiber , tuz ve şekeri iyice karıştırıyoruz ... Ağzını kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz....

        Not : Mutlaka 1 gece önceden hazırlayıp misafirlerinize sunabilirsiniz böyle çok lezzetli oluyor....
     
        

Mercimekli Köfte...



                                     




         Malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası arzuya göre
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 limon
  • Tuz , karabiber , pul biber , kimyon
   
   Yapılışı  : Bir tencerede ayıklayıp yıkadığımız kırmızı mercimeği 4 su bardağı su ile pişiriyoruz suyunu çekmek üzereyken bulgurumuzu ilave ediyoruz ve 1 -2 dakika kaynatarak ocaktan alınız... Tencerenin ağzı kapalı olarak dinlendiriniz…

    Diğer taraftan ince kıyılmış kuru soğanı 1 çay bardağı sıvı yağda kavurup salçamızı ilave ediyoruz ve ocaktan alıyoruz…

   Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyınız. Yağda kavrulan soğanı, maydanozu ve taze soğanı mercimekli bulgura ilave edip 1 limonun suyunu ve baharatlarımızı da ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz... Elle sıkarak köfteler yapıp  servis tabağına alıp dilerseniz marul yapraklarıyla servis ediniz…




Afiyet Olsun...
        





Kırmızı Gül Kurabiyesi















        Malzemeler
  • 150 gr tereyağ
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kırmızı gıda boyası
  • 1 yemek kaşığı çilek esansı
      Yapılışı   :   Önce tereyağ  ve pudra şekerini özleşene kadar iyice yoğuruyoruz. Yumurta , un ve kabartma tozunu ilave ediyoruz .... Çilek esansını da ilave edip bir güzel yoğuruyoruz....Son olarakda kırmızı renkli gıda boyası ile renklendirip hamurumuzu 10 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz...

     Hamurumuzu 1 cm kalınlığında açıp çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde ediyoruz ....3 tane yuvarlağı yukarda resimdeki gibi kaydırarak üst üste koyuyoruz ve en alttakinden başlıyarak rulo yapıp ortadan ikiye kesiyoruz...

      150 C de ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika pişiriyoruz...Soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz....


Afiyet Olsun...



Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...