expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

18 Temmuz 2013 Perşembe

Fellah Köftesi...





         Malzemeler 
  • 1 su bardağı ince kısırlık bulgur
  • 1/2 su bardağı irmik
  • Bir buçuk bardak su 
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  •  Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

       Sos İçin Malzemeler
  • 3 adet  domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Kuru nane , pul biber

            Üzeri İçin

  • Maydanoz
  • Arzuya göre yoğurt

   Yapılışı: Bulgur ve  irmiği ayrı kaplarda sıcak su ile ıslatalım ve soğumasını bekleyelim... Soğuduktan sonra içine, yumurta, salça ve baharatları ilave edip yoğurmaya başlayalım... En az 20 dakika yoğuralım... Un gerekirse ilave edelim  harcımızdan ufak parçalar koparalım  ve yuvarlayıp, serçe parmağımızla ortasına bastırıp delik açalım ya da fotoğraflarda gördüğünüz şekilde harcımızdan ufak parçalar kopartalım ince bir rulo yapalım ve bıçak yardımıyla eşit aralıklarla istediğimiz büyüklükte keselim yuvarlayıp serçe parmağımızla ortasına bastıralım...



  Bu yöntemi Mutfağımdaki Tatlar ' da görmüştüm çok pratik ve daha zevkli bir yöntem...Kendisine bu yöntemi bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim...



  Şekil verme esnasında elimizi arada bir suyla ıslatalım ki  yapışmasını önlemiş oluruz...Tenceremize su, tuz ve köftelerin dağılmaması için de bir kaç damla limon suyu ekleyip kaynamaya bırakalım....
  
 Kaynayan suyun içine Fellah köftelerimizi  atalım ve köfteler suyun yüzüne çıkana kadar, haşlayalım.... Haşlanan köfteleri suyun içinden  kevgirle alalım  ve servis tabağına aktaralım...


Sosumuzu hazırlamaya başlıyalım tavamızın içersine sıvıyağ ve ince kıyılmış sarımsağımızı alıp biraz kavuralım ardından kabuklarını soyup  rendelediğimiz 3 adet domates ve 1 tatlı  kaşığı domates ,1 tatlı kaşığı biber  salçamızı ekleyip baharatlarla tatlandırıp tuzumuzu da ilave edelim...


  Servis tabağına aldığımız fellah köftelerimizin üzerine sosumuzu ilave edip üzerine doğranmış maydanoz ilave edelim...İsteğinize ve damak zevkinize bağlı olarak üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz... Fellah Köftelerimiz servise hazırdır..



11 yorum:

  1. Çok sistematik çalışılmış.. :)) Çok severim, çok sevdiğim için adını fellak sanıyordum, rezalet :)) Öğrenmiş oldum :)
    Ellerinize sağlık :))
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özlemcim...
      Olurmu hiç canım çooook teşekkürler...
      Sevgilerimle sarıldım en kocamanından...

      Sil
  2. fellah köftesine bayılırım.Ama hazırlama işlemi hep zor gelmiştir.sizin yöntem çok pratikmiş.bugün denemeyi düşünüyorum.Ayrıca yoğurtlusu da harika oluyor.elinize emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim gerçekten zevkli ve pratik bir yöntem...
      Yoğurtlusu da oluyor ben de arada yapıyorum her iki şekliyle de güzel...
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. Çok severim ellerine sağlık canım,nefis görünüyor:))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Ben bu fellah köftelerini çok çok ama pek çok severim,yemelerine doyum olmaz canımmm Emel'immm ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok severim yapmak oyalıyor ama yerken bir çırpıda bitiyor tıpkı yaprak sarma gibi…
      Çok teşekkürler Vişnapımmm..
      Sevgiler...

      Sil
  5. Gecenlerde bir yemek blogu daha yayinladi bu tarifi ve ben merak etmistim hangi yoremize ait diye, siz cevaplarmisiniz lutfen. Bulgurlu her yemege bayilirim, bunu en kisa zamanda denemek istiyorum. Bir sorum daha olacak niye icini cukurlastiriyorsunuz, ozel bir sebebi varmi? Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ,
      Benim blidiğim kadarıyla Adana yöresine ait …
      Bizim çok eski bir komşumuz vardı ve ilk onda tadıp bayılmıştım bu lezzete…
      Neden içersinin çukurlaştırıldığına gelince nedenini bilemiycem ama bence lezzetli sosunun bulgurla daha iyi bütünleşmesi olabilir yuvarlak olduğunda sosu tam olarak havuzunda biriktirmeden sadece kaşığa gelen sosuyla yemektense bu şekilde olduğunda sosa daha rahat ulaşılabileceğini düşünmüşler olsa gerek ama bence çok iyi düşünülmüş…
      Sevgilerimle umarım istediğiniz cevabı verebilmişimdir...

      Sil
  6. Ellerine sağlık bende çok severim çokta güzel bir anlatım olmuş canım sevgilerimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...